مهدی امینیخواه، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره حضور برخی بازیگران ایرانی در شبکه ماهوارهای جم این گونه اظهارنظر کرد: به من نیز از سوی شبکه جم پیشنهاد کار شد؛ پیشنهادی که شاید به لحاظ مالی و کاری خوب بود، اما من به آن جواب رد دادم، زیرا به عنوان یک هنرمند ایرانی خود را متعهد میدانستم که به آنچه در کشورم به عنوان قانون وجود دارد، احترام بگذارم.
وی در پاسخ به این سوال که شرایط پیشنهادی آنان چگونه بود؟ چنین جواب داد: آنها (شبکه جم) قراردادی پنج ساله با بازیگران یا کارگردانها میبستند، به این نحو که طی این مدت متعهد میشدند به لحاظ کاری آنها را تامین کنند. در ضمن حقوقی که آنها برای این مدت در نظر گرفتهاند در مقایسه با دستمزدی که در داخل به هنرمندان میدهند بسیار چشمگیرتر است. برای همین شاید چنین پیشنهادهایی برای بازیگرانی که برای مدت طولانی بیکار بودهاند، وسوسهآمیز باشد.
امینیخواه به توضیح فوق اضافه کرد: همان گونه که گفتم من به پیشنهاد آنها جواب رد دادم، هم به این دلیل که دوست نداشتم به داشتههای فرهنگی کشورم پشت کنم، هم اینکه هنوز جسته و گریخته پیشنهاد کار دارم. این نکته را گفتم تا تاکید کنم ما تنها بازیگران را برای حضور در این شبکهها، نباید مقصر بدانیم، بلکه آنهایی که شرایط را طوری فراهم کردهاند که بازیگری چند سال بیکار باشد، مقصر اصلی هستند.
بازیگر فیلم سینمایی
«چپ دست» به توضیح فوق اضافه کرد: بسیاری از هنرمندان ما از راه بازیگری امرار معاش میکنند. برای همین طبیعی است که وقتی آنان کار نداشته باشند، زندگی
خانوادگیشان دستخوش اختلافات و مشکلات عدیده شود، پس بیاییم ریشهای به این موضوع
نگاه کنیم، چون اگر بخواهیم تنها به محکوم کردن بازیگران ادامه دهیم و جلوی مشکل
اصلی را نگیریم در آینده باید شاهد حضور هنرمندان دیگری در شبکههای ماهوارهای
باشیم. در همین زمینه، سوالی از مسئولان سینما و تلویزیون دارم، آن هم اینکه چرا
یک بازیگر باید تمام مدت سال را در پروژههای مختلف مشغول کار باشد، ولی بازیگر خوب
دیگری با همان کیفیت کاری دو سال در خانه بیکار باشد؟
شبکههای جم اهدافی مغرضانه دارند
امینیخواه در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چرا حضور در شبکه جم را مذموم میشمارد؟ اظهار کرد: اولاً اینکه این شبکهها برای رسیدن به اهداف خاص مشغول فعالیت هستند، چون این همه هزینه را متقبل نمیشوند تا تنها برای سرگرم کردن مردم فیلمسازی کنند! این مطلب نشان میدهد آنها از سوی برخی افراد یا بنگاهها تامین میشوند تا فرهنگ و خانواده ایرانی را مورد هجمه خودشان قرار دهند. مطلب دوم اینکه آثاری که در این شبکهها تولید میشود، عمدتاً کارهایی بیکیفیت هستند که به لحاظ محتوایی ارزش هنری لازم را ندارند، برای همین حضور در آنها به نفع هیچ بازیگری نیست.
وی اضافه کرد: مطلب دیگر اینکه آنها در کارهایشان موضوعاتی را مطرح میکنند که به لحاظ اخلاقی و ملی مورد پسند خانواده ایرانی نیست، برای همین بازیگر را به نوعی در مقابل باورها و اعتقاداتش قرار میدهند. اولین ویژگی این هجمه نیز به حجاب بازیگر معطوف میشود، چون هنرمندان زنی که در این شبکه حضور پیدا میکنند پا روی ارزشهای دینی خود گذاشته و از حجاب خود میگذرند، اتفاقی که به نوعی درباره بازیگران مرد نیز رخ میدهد.
امینیخواه با تاکید بر اینکه تمام تولیدات شبکههای ماهوارهای یا خانواده ایرانی را هدف قرار دادهاند، گفت: در سریالهایی که محصول کشور ترکیه هستند و از شبکه جم پخش میشود محور و مضمون قصهها خانواده است، یعنی آنها به نوعی خانواده ایرانی را هدف هجمههای خود قرار دادهاند. برای همین سعی میکنند با کارهای سینمایی و تلویزیونی استحکام خانواده ایرانی را هدف قرار دهند. دلیل این امر نیز آن است که میدانند تا زمانی که مردم به باورهای دینی و ملی خود وفادار باشند در مقابل هر هجمه فرهنگی بدخواهان نظام ایستادگی میکنند.
این بازیگر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: من به عنوان یک بازیگر ایرانی به باورهای دینی و ملی کشورم علاقهمند هستم، برای همین چنین پیشنهادهایی من را فریب نخواهد داد، اما این امر نمیتواند درباره تمامی هنرمندان صدق کند. برای همین بیاییم شرایطی را فراهم آوریم تا شبکههای ماهوارهای نتوانند با پیشنهادهای خود هنرمندان ما را بفریبند، چون در این صورت دیگر هنرمندان برای حضور خود در سینما و تلویزیون ایران هیچ گونه انگیزهای را نخواهند داشت.
وی در پایان تاکید کرد: درباره برخوردی که با هنرمندان حاضر در شبکههای ماهوارهای صورت میگیرد نمیتوانم اظهار نظر کنم، چون در مقام قضاوت نیستم و نسبت به شرایط زندگی این هنرمندان هم آگاهی لازم را ندارم، اما همین اندازه میتوانم بگویم که اگر ما امکان کار برای تمامی عوامل را در کشورمان فراهم کنیم مطمئناً بهترین و موثرترین قدم را برای مبارزه با این شبکهها برداشتهایم.