کد خبر: 3516708
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲
کاراندیش:

اخذ مالیات از موسسات قرآنی بررسی می‌شود

گروه اجتماعی: معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مشکل اخذ مالیات از موسسات قرآنی که توسط انجمن‌های موسسات قرآنی زنجان مطرح شد موضوع مهمی است که با طرح در شورای برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند در سطح کلان کشور مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از زنجان، علی‌اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه دیروز چهارشنبه 30 تیرماه در نشست اهالی فرهنگ و هنر زنجان اظهار کرد: فرهنگ و هنر فعالیتی نظری بوده و ابعاد مختلفی دارد لذا در اجرا نیز شاهد این گستردگی هستیم.

وی با اشاره به اخذ مالیات از موسسات قرآنی که از سوی فعالان قرآنی استان زنجان مطرح شد، تصریح کرد: مشکل اخذ مالیات از موسسات قرآنی که در این جلسه توسط انجمن‌های موسسات قرآنی زنجان مطرح شد موضوع مهمی است که با طرح در شورای برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند در سطح کلان کشور مورد توجه قرار گیرد.

کاراندیش خاطرنشان کرد: بارها از سوی مردم و مسئولان شنیده‌ایم که انقلاب اسلامی ایران، انقلاب فرهنگی بوده است لذا در این انقلاب فرهنگی باید انوار نورانی قرآن حاکم بوده و دوری از خودرأیی در آن مورد توجه قرار گیرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در کشور 26 دستگاه بودجه فرهنگی می‌گیرند ولی سایر دستگاه‌ها علاوه بر اینکه پاسخ‌گو نیستند در برخی مواقع شاهد معترض بودن آن‌ها نیز هستیم.

کاراندیش تصریح کرد: همواره باید به این سئوالات پاسخ داده شود که چرا این دستگاه‌ها در مقام پاسخ‌گویی قرار نمی‌گیرند و آیا منشا همه مشکلات فرهنگی کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، لذا درخواست داریم همواره در فعالیت‌های فرهنگی منصفانه قضاوت کرده و نگاهی به امکانات نیز داشته باشیم.

کاراندیش گفت: آسیب‌شناسی‌ها در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری همواره انجام می‌شود و در وزارت کشور گروهی برای بررسی آسیب‌های اجتماعی تشکیل شده و به صورت جدی فعالیت می‌کنند لذا توصیه می‌کنیم در صورت مشاهده هر گونه مشکل در زمینه‌های فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی را مقصر ندانند و امیدواریم با هم‌دلی و همبستگی در استان‌ها شاهد ارتقای وضعیت هنری باشیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کل بودجه فرهنگ و ارشاد اسلامی در معاونت هنری شامل فعالیت‌های نمایشی، مد و لباس، هنرستان‌ها و ... 32 میلیارد تومان است این در حالی است که اعتبارات کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد 52 میلیارد تومان است ولی متاسفانه شاهد هستیم که صحبت‌هایی همچون پیگیر بودن وزارت فرهنگ و ارشاد در زمینه موسیقی شنیده می‌شود و فعالیت موسسات قرآنی مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در گذشته بیش از 80 درصد اعتبارات فرهنگی و هنری در تهران هزینه می‌شد و در دو سال گذشته تلاش شده است که این اعتبارات به سمت استان‌ها سوق یابد و معتقدیم با بلوکه شدن برخی اعتبارات در تهران با وجود اینکه به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم بلکه پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است.

39 موسسه قرآنی در استان زنجان وجود دارد

همچنین در این جلسه ناصر مقدم، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان اظهار کرد: در استان زنجان 39 موسسه قرآنی وجود دارد که 25 موسسه فعال هستند و با وجود مشکلات مالی پیش رو، فعالیت‌ها همواره به خوبی انجام گرفته است و فعالیت‌ها و کارگاه‌ها همچنان به خوبی و به صورت منظم تشکیل می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان تاکید کرد: استان زنجان دارای هشت شهرستان است که در هفت شهرستان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال هستند و در شهرستان سلطانیه نیز به دلیل مشکلاتی همچون مکان مناسب، نمایندگی این اداره‌کل فعالیت می‌کند.

مقدم تصریح کرد: در استان زنجان 35 انجمن فعال هستند که فعالیت سه انجمن موسیقی، هنرهای نمایشی و انجمن سینمای جوان استانی بوده و سایر انجمن‌ها در همه شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند.

captcha