کد خبر: 3517440
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶
بانکی عنوان کرد:

حیات دوباره «دختران آفتاب» با تقریظ رهبری

گروه ادب: یکی از نویسندگان کتاب «دختران آفتاب» گفت: تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این اثر، حیات جدیدی را برای آن رقم زد، به گونه‌ای که در طول مدت یک سال، این اثر چاپ بیستم خود را پشت سر گذاشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «دختران آفتاب» نوشته امیرحسین بانکی، بهزاد دانشگر و محمدرضا رضایتمند است که به تازگی به چاپ بیستم رسیده. این اثر که نگاه متفاوتی به حجاب و عفاف دارد، به تقریظ مقام معظم رهبری نیز مزین شده است. با توجه به چاپ‌های متعدد این اثر، گفت‌وگویی با امیرحسین بانکی، یکی از نویسندگان «دختران آفتاب» انجام داده و به دلایل موفقیت این اثر پرداخته‌ایم.
بانکی درباره این اثر گفت: کتاب «دختران آفتاب» مجموعه‌ای از دفاع به سبک حمله در رابطه با هویت زن مسلمان است و عمده‌ترین شبهاتی که در ذهن نسل جوان درباره عفاف و حجاب مطرح است را پاسخ داده و پاسخ آن به صورت دفاعی نیست، بلکه حمله به تفکرات نادرست است و از سوی دیگر زبان آن داستانی بوده و هویت آن داستانی مقاله‌ای است، به این معنی که همه خوانندگان و مخاطبان می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند، اما محتوای آن مانند کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» شهید مطهری است و دشوار است که بتوان آن را به صورت داستانی تنظیم کرد.
وی با بیان اینکه یکسری از شبهاتی که در این کتاب آمده، جدید است و در کتاب‌های بزرگانی که پیش از این در این باره اثری نوشته‌اند نیست، افزود: در این کتاب به این شبهات با زبان و ادبیات نسل جوان پاسخ داده شده و نگاهی جامع در حوزه اجتماعی، خانوادگی و یا فردی به شخصیت زن داشته است. 
بانکی ادامه داد: این اثر یک نوع دیالوگ و نه مونولوگ است و به صورت گفت‌وگویی تنظیم شده و مطالب به صوت مباحثه بوده و می‌توان آن را یک کرسی آزاداندیشی تمام‌عیار دانست و افراد به خوبی حرف‌های خود را زده و از تفکرات و اندیشه‌های خود در رابطه با حجاب و عفاف دفاع می‌کنند.
این نویسنده در ادامه بیان کرد: در این داستان نه استدلال‌ها و نه شخصیت قهرمان‌های داستان ضعیف بیان نمی‌شود؛ دختری که تفکرات فمنیستی دارد، با قوت مثال‌هایش را بیان می‌کند و از تفکرات خود احساس رضایت می‌کند و هر خواننده‌ای می‌تواند با هر یک از شخصیت‌ها همزادپنداری کند و خواننده احساس نمی‌کند که نماینده فکری‌اش شخصیتی ضعیف دارد.
وی تصریح کرد: در این اثر سعی شده که تمام تفکرات مطرح شود و از این رو است که شخصیت‌هایی مانند مریم(راوی اصلی داستان)، ثریا(دختری کم‌حجاب)، راحله(دارای گرایش‌های فمنیستی)، سمیه(تندمزاج حزب‌اللهی) و عاطفه(دارای شیطنت‌های خاص) انتخاب شده و داستان را پیش می‌برند. در این راستا استدلال‌ها یک طرفه قضاوت نمی‌شود و خواننده خود را در داستان حاضر می‌بیند به نحوی که در میان داستان وقتی یک مسئله فکری مطرح می‌شود و جوابی می‌شنود ممکن است به ذهنش برسد که این ایراد به این تفکر وارد است و پس از چند لحظه در داستان می‌بیند که آنچه به ذهنش رسیده از زبان یکی از قهرمانان داستان بیان شده است.
بانکی با اشاره به بازخوردهای کتاب «دختران آفتاب» ادامه داد: این کتاب به مرور طی چند سال نوشته شده و به صورت مرتب بازخوردهای آن را از جوانان و دانشجویان می‌گرفتیم و استدلال‌های آنها را وارد داستان می‌کردیم، به این معنی که قبل از چاپ بازخوردهای آن را گرفتیم، به این صورت که بیش از 2 هزار بار زیراکس و بازخوردها در کتاب اعمال شد و سه - چهار سال نگارش آن به طول انجامید و بیش از 20 بار بازنگری شد.
وی در ادامه نقش تقریظ مقام معظم رهبری در موفقیت این کتاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: تا قبل از تقریظ معظم‌له، هر چند که ناشر این کتاب دولتی بود و در توزیع ضعف داشت، این اثر هر سال  یک بار تجدید چاپ می‌شد، اما زمانی که تقریظ شد چاپ آن به صورت ماهانه صورت می‌گرفت؛ به این معنی که با نوشته شدن تقریظ به چاپ دهم رسید و اکنون در کمتر از یک سال به چاپ بیستم رسیده است.
بانکی یادآور شد: تقریظ مقام معظم رهبری، حیات جدیدی به کتاب داد و با وجود اینکه 15 سال از عمر آن می‌گذرد، اما مطالب آن هنوز زنده است، در حالی که وقتی این کتاب را می‌نوشتیم، برخی کتاب‌ها بودند که اکنون به درد جامعه امروز نمی‌خورند.
captcha