کد خبر: 3518322
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴
نشست خبری جشنواره «تئاتر بسیج»/2

هم‌راستایی با اهداف بسیج هنرمندان؛ ملاک انتخاب آثار

گروه هنر: دبیر دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر بسیج» ضمن تشریح تغییرات ساختاری در زمینه برگزاری این جشنواره گفت: اولویت انتخاب آثار با نمایش‌هایی است که با اهداف سازمان بسیج هنرمندان هم‌راستا باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) کوروش زارعی، دبیر دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر بسیج» در نشست خبری این جشنواره که پیش از ظهر امروز چهارشنبه، 6 مرداد در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد گفت: حوزه هنری تنها در زمینه دبیری این جشنواره با سازمان بسیج هنرمندان کشور مشارکت دارد و هیچ سرمایه‌گذاری مالی و نیروی متخصص انسانی در زمینه برگزاری جشنواره شرکت نکرده است.

وی گفت: در جریان دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر بسیج» با تغییراتی از نظر ساختار اجرایی مواجه هستیم که این امر از رهگذر برگزاری جلسات کارشناسی میان اعضا و کارشناسان هنرهای نمایشی و مسئولان انجمن نمایشی سازمان بسیج هنرمندان کشور صورت گرفته است و ما شورایی تشکیل دادیم که دغدغه همه هنرمندان و فعالان عرصه تئاتر دینی، ارزشی و دفاع مقدس در آن مطرح می‌شود و پس از بحث و بررسی‌های کارشناسی به نقشه راهی رسیدیم که در اصل مدل اجرایی این دوره از جشنواره است.

زارعی تصریح کرد: پیش از اعلان عمومی فراخوان جشنواره در قالب فراخوان‌های استانی، از هنرمندان و گروه‌های فعال در سرا‌سر ایران خواستیم تا آثار خود را برای ارزیابی اولیه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و بر آن شدیم تا پیش از نگارش نمایشنامه و ارسال آن به دبیرخانه از سوی هنرمندان و نمایشنامه‌نویسان، علاقه‌مندانی که به شرکت در این جشنواره تمایل داشتند طرح‌های نمایشی خود را به منظور بحث و بررسی کارشناسی در جهت نگارش آثار متنوع و بدیع نمایشی ارسال کنند.

ارسال بیش از 910 طرح نمایشی به دبیرخانه جشنواره

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه گفت: در فاصله زمانی مهلت ارسال آثار که زمان آن را 10 تیرماه معین کرده بودیم بیش از 910 طرح نمایشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که اصفهان و همدان به ترتیب با ارسال 110 و 50 طرح نمایشی بیشترین مشارکت را در این مرحله از جشنواره داشتند و ما با استفاده از گزارش‌های کارشناسی و همچنین کمیت آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره، استان‌های کشور را از نظر کیفی به 4 درجه از «الف» تا «د» تقسیم‌بندی کردیم.

کوروش زارعی؛دبیر جشنواره
وی با اشاره به اینکه شورای بازخوانی طرح‌های نمایشی کار خود را آغاز کرده‌اند، گفت: اولویت انتخاب طرح‌های نمایشی در این مرحله از جشنواره با آثاری است که از ظرفیت نمایشی قابل قبولی در راستای اهداف سازمان بسیح هنرمندان برخوردار باشند و پس از انتخاب طرح‌های برگزیده براساس تقسیم‌بندی کیفی که به آن اشاره شد، ارتباطی میان افراد و گروه‌های نمایشی با اساتید مشاور برقرار خواهیم کرد تا علاوه بر نگارش نمایشنامه براساس طرح نمایشی براساس رهنمودهای اساتید، بازنویسی‌های نهایی روی آثار نمایشی صورت گیرد.

زارعی تأکید کرد: ما در دبیرخانه جشنواره حتی در مورد آثار نمایشی که قابلیت لازم برای کسب جواز حضور در مرحله تولید را نیز پیدا نخواهند کرد، حق‌الزحمه نگارش متون نمایشی را نیز برای نویسندگان آنها در نظر گرفته‌ایم و آثار راه یافته به مرحله بازبینی نیز همچنان در پروسه آموزشی و هدایتی خود براساس رهنمودهای اساتید مشاور قرار خواهند گرفت تا آثار نمایشی پس از بازبینی و پیش از شرکت در مرحله نهایی جشنواره در استان‌های محل تولید خود اجرای عمومی داشته باشند.

اطلاع گروه‌ها از نقاط ضعف و قوت آثار در مرحله اجرای عموم

این بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: اجرای عمومی آثار نمایشی پیش از شرکت در مرحله نهایی جشنواره بدان دلیل است که گروه‌های نمایشی از رهگذر اجرای عموم از نقاط ضعف و قوت خود مطلع شده و در جهت رفع و یا تقویت آنها برای شرکت در مرحله رقابتی جشنواره برآیند و همان طور که حتماً در جریان هستید مرحله نهایی جشنواره بهمن‌ماه سال جاری در یکی از استان‌های کشور که بعداً به اطلاع خواهد رسید برگزار خواهد شد.

کارگردان نمایش دفاع مقدسی «اروندخون» در ادامه اظهار کرد: براساس درجه‌بندی استان‌های کشور که مبنای آن کمیت آثار ارسالی و همچنین توان فنی و هنری گروه‌های شرکت‌کننده است، استان‌های کشور را به 4 درجه تقسیم کردیم که سهمیه استان‌های «الف» در مرحله اجرای عمومی ـ صحنه‌ای، 6 نمایش و خیابانی 4 نمایش است. استان‌های درجه «ب» ـ صحنه‌ای 5 نمایش و خیابانی 3 نمایش است، استان‌های درجه «ج» ـ صحنه‌ای 4 نمایش و خیابانی 2 نمایش در نظر گرفته شده است و استان‌های درجه «د» هم سهمیه نمایش صحنه‌ای آنها 3 نمایش و خیابانی آنها 2 نمایش در نظر گرفته شده است که برای شرکت در مرحله نهایی نیز این تعداد تقلیل پیدا خواهد کرد.

دبیر دوازدهمین جشنواره سراسری «تئاتر بسیج» ادامه داد: پس از بازخوانی اولیه طرح‌های نمایشی که تا یک هفته آینده ادامه خواهد داشت، نویسنده طرح‌های منتخب فرصت دارند تا پایان شهریور نمایشنامه خود را نوشته و تحویل دبیرخانه دهند و آماده‌سازی نمایش‌های منتخب برای بازبینی تا پایان آبان‌ماه برنامه‌ریزی شده است و براساس تصمیم شورای سیاستگذاری جشنواره اجراهای عمومی آثار باید تا پایان آذرماه سال جاری اتمام یابد.

ایجاد 318 شبکه تئاتر بسیج در شهرستان‌ها

این گزارش حاکی است امیر نصیربیگی، رئیس امور انجمن‌های سازمان بسیج هنرمندان نیز در پایان این نشست به توانمندی انجمن نمایش سازمان بسیج هنرمندان کشور اشاره کرد و گفت: طی سال‌های اخیر در هر 32 استان کشور انجمن‌های نمایشی دایر شده‌اند و در 318 شهرستان نیز شبکه تئاتر بسیج در حال فعالیت هستند.

سمت چپ؛ امیر نصیربیگی
وی گفت: تمام تلاش ما آن است که در زمینه تولید محصولات نمایشی از شیوه‌های معمول و مرسوم پرهیز شود و به نوعی قالب‌شکنی آگاهانه در زمینه تولید و اجرای آثار نمایشی دینی و ارزشی و انقلابی داریم.

این مقام مسئول در پایان گفت: در زمینه الگوسازی و حضور چهره‌های نام‌آشنا و پیشکسوت تئاتر برای تولید آثار فاخر نمایشی، برنامه مبسوطی در حال شکل‌گیری است که به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود و به احتمال زیاد در تلاش هستیم تا اجرای افتتاحیه برخی از این آثار فاخر نمایشی را در جشنواره تئاتر بسیج سال جاری داشته باشیم.

captcha