کد خبر: 3518456
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
معاون تهذیب حوزه علمیه قم:

پیوند میان مردم و معارف قرآن و اهل‎بیت(ع) مهمترین رسالت حوزه است

گروه حوزه‌های علمیه: وظیفه حوزه‌های علمیه و روحانیت دعوت مردم به امام صادق(ع) و امام زمان(عج) و ایجاد ارتباط میان اهل‌بیت(ع) با مردم است، زیرا اگر ما بتوانیم میان قرآن و اهل‌بیت(ع) و مردم ارتباط و پیوند برقرار کنیم دیگر نباید از اخلاق و دین مردم بترسیم و واهمه داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد همتیان، معاون تهذیب حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: فضای زندگی امام صادق(ع) نسبت به سایر ائمه(ع) دوره بسیار متفاوتی بود زیرا ائمه(ع) معمولا در دوره خفقان عجیبی به سر می‌بردند زیرا حکومت‌های وقت می‌دانستند که اگر ائمه(ع) آزاد باشند، باعث ایجاد مشکل برای آنان خواهند شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد همتیان، معاون تهذیب حوزه علمیه قم
وی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) سه وظیفه اصلی براساس آیات قرآن داشتند؛ یعنی تلاوت قرآن بر مردم، تزکیه و تعلیم و سوم تبیین کتاب الهی که دو وظیفه نخست را به صورت کامل جامع عمل پوشاندند و در مسئله سوم هم در حد شرایط و مقتضیات عمل فرمودند زیرا پیامبر(ص) درگیر 80 جنگ بودند، اظهار کرد: وظیفه تبیین بعد از پیامبر(ص) بر دوش ائمه(ع) قرار گرفت ولی خلفای ستمگر به هر وسیله‌ای که توانستند آنان را محدود و محصور کردند.
همتیان با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه «لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا» تصریح کرد: حاکمان ظالم به خوبی به این مسئله واقف بودند زیرا می‌دانستند اگر ائمه(ع) فرصت بیابند و بصیرت و آگاهی در میان مردم ایجاد کنند کسی دنبال معاویه و یزید و عمرو عاص و هارون و ... نخواهد رفت به همین دلیل به مواجهه با ائمه(ع) پرداختند اما در عصر امام صادق(ع) برخلاف ائمه دیگر دوره نابودی اموی‌ها و حکومت نوپای عباسیان آغاز شد.
وی تاکید کرد: امام از این فرصت و خلأ بهترین بهره را بردند و در حالی که اموی‌ها و عباسیون براساس این دعا که «اللهم اشغل الظالمین بالظالمین» با هم درگیر بودند امام از این آزادی نسبی نهایت بهره را بردند و یک مرتبه انقلاب، جهش و موج عظیمی از تبیین معارف دین در رشته‌های مختلف رخ داد و صدها نفر قال الصادق و قال رسول الله و قال الله الحکیم می‌گفتند و چهار هزار شاگرد در رشته‌های مختلف علمی از شیمی و فیزیک گرفته تا عرفان و حکمت و ... تربیت کردند.
معاون تهذیب حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام(ع) حرکت عظیم و جهش علمی و فرهنگی ایجاد کردند، تصریح کرد: منصور با مستحکم شدن پایه‌های حکومتش شروع به مخالفت با شیعیان و به خصوص امام صادق(ع) پرداخت و ایشان را محدود و محصور کرد و در یک شب 70 نفر از سادات را سر برید و از هر راهی برای مقابله با آنان کوتاهی نکرد و در نهایت نیز امام را به شهادت رساند.
وی افزود: امام صادق(ع) نهایت استفاده را از فرصت پیش آمده بردند و لذا بیشترین میراث علمی و روایی و تفسیری در دوره صادقین(ع) برجا مانده است و امروز نیز حوزه باید تداوم دهنده راه امام صادق(ع) باشد و همان طور که امام از فرصت‌ها بیشترین بهره را بردند حوزه نیز از فرصت انقلاب اسلامی باید بهترین بهره را برای تبلیغ دین ببرد.
همتیان با بیان اینکه حوزه فراز و نشیب زیادی در طول تاریخ داشته و حکومت‌های جور همان طور که نشر دین توسط اهل‌بیت(ع) را برای خود مضر می‌دانستند، حوزه را هم برای خود مضر می‌دانستند و با آن مقابله می‌کردند، گفت: تاریخ حوزه علمیه نیز مانند تاریخ ائمه(ع) خونین و پر از ظلم و ستم است، زیرا بزرگان حوزه همواره به تببین معارف قرآن و اعتقاد و اخلاق اسلامی می‌پرداختند و این مسایل با مذاق حکومت‌های جور، سازگار نبود.
وی اظهار کرد: امروز انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره) ایجاد شده است و حوزه و روحانیت باید از این فرصت بیشترین بهره را برای ترویج فرهنگ قرآن و اهل‌بیت(ع) ببرد، زیرا دوای درد جامعه مکتب قرآن و اهل‌بیت(ع) است.
معاون تهذیب حوزه علمیه قم تاکید کرد: باید طلاب توانمندی وارد حوزه شده و تبدیل به فضلای ارجمند، عاقل و دیندار در آینده شوند و بتوانند معارف را ترویج کنند، زیرا دین ما و اهل‌بیت(ع) و قرآن ما چیزی است که با فطرت، خلقت و سرشت انسان سازگار است و مانند آبی گوارا بر مذاق او می‌نشیند ولی خوراک دشمنان که از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی و ... تولید می‌شود، ممکن است به خورد جوامع داده شود اما همانند گل و خاک و گچی است که با ذائقه انسان سازگاری ندارد.
معاون تهذیب حوزه علمیه قم تصریح کرد: به همین دلیل می‌بینیم که این همه تبلیغ و لجن‌پراکنی و ترویج مفاسد می‌کنند ولی همه پنبه‎های آنان با یک عاشورا، رمضان و یا 25 شوال پنبه می‌شود لذا باید قدر دین و معارف قرآن و اهل‌بیت(ع) را بدانیم و باور کنیم که همه مشکلات بشر با تمسک به فرهنگ قرآن و اهل‌بیت(ع) قابل رفع و حل است.
همتیان تاکید کرد: اعتقاد به مهدویت ریشه در همین بینش دارد زیرا روزی درمان همه دردهای بشر ظهور خواهد کرد و وظیفه حوزه‌های علمیه و روحانیت دعوت مردم به امام صادق(ع) و امام زمان(عج) و ایجاد ارتباط میان اهل‌بیت(ع) با مردم است زیرا اگر ما بتوانیم میان قرآن و اهل‌بیت(ع) و مردم ارتباط و پیوند برقرار کنیم دیگر نباید از اخلاق و دین مردم بترسیم و واهمه داشته باشیم. 
captcha