به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امروز، 8 مردادماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران در ابتدا با تبریک میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: ایشان جزو الگوها و اسوهها هستند. کجای دنیا سراغ دارید که قبر دوشیزهای مزار و قبله دلها باشد. امام رضا(ع) درباره ایشان فرمودند هر کس او را در قم زیارت کند گویا مرا زیارت کرده است.
وی در ادامه سالگرد شهادت شیخ فضلالله نوری و وفات آیتالله مشکینی را نیز تسلیت گفت.
حجتالاسلام صدیقی سپس به جنایت اخیر سعودیها در بمباران روستایی در استان تعز یمن اشاره کرد و گفت: سعودها در این جنایت کارنامه خود را ننگینتر کردند. آنها مردم را قتل عام کردند، مسجدی را نابود کردند و بعد از کشتن مردم، جسد آنها را مثله کرده و حتی قبر عارفی را در این روستا نبش کردند و استخوانهای وی را به آتش کشیدند.
وی اظهار کرد: این درندگی با کجای اسلام همخوانی دارد؟ کدام حقوق بشر چنین کاری را تأیید میکند؟ سعودیها چگونه ادعای مسلمانی و خادمالحرمینی دارند؟
خطیب جمعه تهران به کشتار مردم افعانستان که در قالب جنبش روشنایی برای مسئله برق منطقه خود به مطالبه حق پرداخته بودند، اشاره کرد و گفت: سه انفجار پی در پی، 80 انسان را به خاک و خون کشید و حتی طالبان هم مسئولیت این جنایت را برعهده نگرفت. دولت افعانستان و سازمان ملل باید پاسخگو باشند. موادی از این انفجار به دست آمده است که تنها در اختیار حکومتها و دولتهاست. در این قضیه بار دیگر بیعرضگی سازمانهای بینالمللی و به اصطلاح حقوق بشری مشخص شد.
صدیقی سپس به مسئله حقوقهای نجومی اشاره کرد و گفت: این مسئله دلها را جریحهدار کرد و مردم را اندوهگین ساخت و وجدانهای خفته را بیدار کرد و در این مسئله غفلتی واقع شد. ما ادعای حکومت علوی داریم؛ حضرت علی (ع) میفرمایند خدای متعال از آگاهان و فرهیختگان جامعه پیام گرفته است که تماشاگر بیتفاوت نباشند.
وی عنوان کرد: این تبعیضها و فاصلههای طبقاتی و تعرض به بیتالمال در خور نظام اسلامی نیست و حال که این اتفاق رخ داده است مردم به دنبال بیانات مکرر رهبر معظم انقلاب همچنان چشم به راه اقدام مسئولان هستند.
صدیقی تأکید کرد: توقع به جای مردم و عدل و انصاف اقتضا میکند اگر کسانی برخلاف چارچوبهای قانونی این دریافتیها را داشتهاند باید محاکمه شوند و اگر کسانی در چارچوب قانون اما برخلاف عدالت و انصاف دریافتیهای این چنینی داشتهاند آنها را بازگردانند. این میتواند آغاز یک حرکت عدالتمحور باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروز جوانان ما در ازدواج و اشتغال خود ماندهاند و مسئولان باید فرمایشات رهبری انقلاب را جدی بگیرند و مردم را هر چه زودتر از این انتظار دربیاورند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به مسائل این روزهای بحرین گفت: در این کشور شاهد ادامه ظلمها، ستمها، ددمنشیها و استبدادهای حکومت بحرین علیه مردم هستیم. مردمی که هیچگاه دست به اسلحه نبردند و جایی را به آتش نکشیدند. در این مدت حکومت بحرین حسینیهها و مساجد را تخریب کرده و آتش زده است و در اقدام اخیر خود از شیخ عیسی قاسم، برخلاف تمام قوانین بینالمللی سلب تابعیت کرده و بنای محاکمه وی را دارد.
وی تصریح کرد: این اقدامات بنزینی بر روی خشم مردم است و آل خلیفه با این کارها گور خود را میکند. اگر این جسارتها ادامه پیدا کند حکومت بحرین بداند که در امان نخواهد بود.
صدیقی به عنوان آخرین نکته خطبه دوم به مسئله ولنگاری فرهنگی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری سالهاست که در مقاطع مختلف با بیانات حکیمانه این هشدار و بیدارباش را میدهند و فرمودند احساس میکنم در حوزه فرهنگی نوعی ولنگاری هم در دولت و هم در غیر دولت وجود دارد.
وی افزود: بیش از 100 شبکه ماهوارهای فارسیزبان هستند که به اخلاقیات و اعتقادات ما میتازند. شبکهای مجازی نیز مردم را به لذتگرایی دعوت میکنند و حدود و ثغور شرعی را میشکنند و گناه را عادی میسازند. گاهی فیلمهایی در سینما هست که کنترلشده نیست و در حوزه کتاب نیز کتابهای نامناسب چاپ میشود و ارزیابیهای دقیق به عمل نمیآید.
صدیقی عنوان کرد: این خوراکهای فرهنگی نامناسب مانند سم هستند و حتی بدتر از میکروب ایدز و سرطان هستند و دین و خانواده را به هم میریزند. اینها قضیه اندلس را تکرار میکنند و انقلاب را از درون از بین میبرد. لذا ارگانهای مربوطه هم در تولید کالاهای فرهنگی فاخر و مناسب و هم در مقابله با کالاهای فرهنگی مضر کوتاهی نکنند.
وی در پایان اظهار کرد: تهاجم فرهنگی یک جنگ تمامعیار علیه ماست. زیرا مسائل فرهنگی هم زیربنای مسائل اقتصادی و هم مسائل سیاسی است.
بنابراین گزارش خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه با دعوت همه آحاد جامعه به تقوا گفت: گناهان کبیره موجب فسق میشود و انسانی که از رتبه عدالت ساقط شده است طعمه گرگهای شیطانی میشود. عدالت، تعادل، توازن و آرامش است و اختصاص به ائمه جماعت و جمعه ندارد و هر مؤمنی باید عادل باشد.
صدیقی سپس در ادامه تفسیر سوره حمد و عبارت«مالک یوم الدین» گفت: «مالک یوم الدین» ادامه ربوبیت خداست. یکی از معانی رب، مالک است و خدا مالکی است که هر فرد و گروهی را به تناسب وضعیتش پرورش و تربیت میکند. خداوند کسانی را اهل سیر و سلوکند به واسطه ربوبیت خود در مسیر توحید به پیش میبرد و غیر خدا را از دل آنها میگیرد.
وی افزود: مالکیت تمام سلاطین و ثروتمندان عالم در این دنیا مقطعی است و تمام میشود، اما این خداست که سلطان مطلق است و مالکیتش خدشهدار نمیشود.
صدیقی در ادامه به یک نکته عرفانی از «مالک یوم الدین» اشاره کرد و گفت: اگر کسی مالک چیزی نباشد اختیار آن چیز را هم ندارد. مالکیت به انسان اختیار میدهد اما این مالکیت از ان خداست، پس صاحب اختیار اصلی خداست و جز اراده او اراده دیگری نیست که اعمال شود.
وی یادآور شد: خدا خود خلق میکند و هر کسی مالک کار خودش است. پس خدا بر کار خود مالک است و اختیار آن را دارد. خدا به ما آزادی، اختیار، اراده و ... داد، پس اختیار ما هم مخلوق خداست. از این جهت شرع برای ما مسیر اختیار را مشخص کرده است تا ما خود را مالک اختیار خودمان ندانیم.
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: خدا خودش را با صفت رحمان و رحیم معرفی کرده است و سپس «مالک یوم الدین» است این یک دلداری به مؤمنین است.
صدیقی در ادامه با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: امام باقر(ع) شکافنده علوم انبیا بود اما امام صادق(ع) سفرهگستر بود. از ویژگیهای خاص ایشان این بود که از فرصتی که پیش آمده بود استفاده کرد و چهار هزار دانشمند را تربیت کرد و علوم را تخصصی کرد.
وی اضافه کرد: مذاهب اربعه اهل سنت همه از تراوشات مکتب امام صادق(ع) است و مالک و ابوحنیفه مستقیما شاگرد امام صادق(ع) بودند. امام صادق(ع) فقه را نظاممند کرد و مسیر قانونگذاری قانونمداری در زندگی از برکات وجود این بزرگوار است.
صدیقی عنوان کرد: اما این امام همام با وجود عظمت علمی، مورد شدیدترین ظلمها قرار گرفت. هفت بار امام را برای قتل احضار کردند، خانهاش را به آتش کشیدند و با سر و پای برهنه از منزل ربودند. اکنون هم قبر ایشان در میان وهابیها مورد اهانت قرا گرفته است.