محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به راهاندازی خانه فرهنگی شهدا با عنوان گنجینه، در تمامی مناطق شهر تهران و فعالیتهای این خانهها، گفت: در گذشته خانه شهدا در هر منطقه، محل رجوع و اجتماع اهالی محل در مناسبتهای مختلف مذهبی و فرهنگی بود که ما با تملک این خانهها و تبدیل آنها به مراکز فرهنگی قصد داریم این روال گذشته را به این خانهها بازگردانیم.
وی افزود: تاکنون سه جلسه هماهنگی برای تملک و ایجاد خانههای شهدا با حضور مسئولان برگزار شده که از ابتدای این طرح هفت واحد برای ایجاد خانه شهدا به تملک سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درآمده است.
پایان مردادماه تمامی این خانهها تبدیل به مرکز فرهنگی میشوندصلاحی با اشاره به اینکه برای تملک سایر خانههای شهدا با سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران مکاتبه کردهایم، افزود: این خانهها به صورت داوطلبانه به قیمت روز از مالکان خریداری و به مراکز فرهنگی تبدیل میشوند. بر همین اساس تلاش میکنیم تا پایان مردادماه تمامی این خانهها برای تبدیل به مرکز فرهنگی خانه شهدا به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تحویل داده شوند.
هر منطقه یک خانه شهید
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تصریح کرد: شناسایی خانه خانوادههایی با چهار و پنج شهید در اولویت سازمان فرهنگی هنری شهرداری قرار دارد و ما نیز برای تملک و تبدیل آنها به مرکز فرهنگی تلاش خود را انجام میدهیم. با توجه به این موضوع حداقل در هر منطقه یک خانه شهید ایجاد میشود که در بعضی از مناطق نیز تا دو و سه خانه شهدا هم وجود خواهد داشت.
صلاحی اظهار امیدواری کرد: با این برنامهها، در تمامی مناطق شهرداری تهران یک خانه موزه شهید خواهیم داشت و به این ترتیب 22 گنجینه شهدا در سطح شهر تهران ایجاد میشود. در این خانهها گنجینهای برای نمایش و نگهداری آثار و وسایل شخصی باقیمانده از شهدا و کتابخانه با موضوع شهدا ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون خانه شهیدان چمران، شهید مطهری و شهید بهشتی به عنوان مراکز فرهنگی به تملک شهرداری تهران درآمده، افزود: در همین ارتباط 20 خانه مشاهیر و بزرگان همچون خانه استاد انتظامی نیز در منطقه یک و خانه دکتر شریعتی در منطقه 6 توسط شهرداری تهران شناسایی، خریداری و به مرکز فرهنگی تبدیل شدهاند.