کد خبر: 3520638
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳
شیخ‌الاسلام عنوان کرد:

تهدید فراموشی سبگ زندگی اسلامی فراتر از بیوتروریسم است

گروه سلامت: عضو فرهنگستان علوم پزشکی تهدیدات ناشی از فراموشی سبک زندگی ایرانی- اسلامی را فراتر از بیوتروریسم و واقعی‌تر دانست.

ربابه شیخ‌الاسلام، عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه تهدید ناشی از فراموشی سبگ زندگی ایرانی- اسلامی واقعی‌تری از بیوتروریسم است، اظهار کرد: مشکلاتی در کشور ناشی از سبک زندگی غلط به وجود آمده که سال‌هاست به صورت یک زنجیره به هم پیوسته، آسیب‌های فروانی را مردم وارد آورده است.

وی با انتقاد از برجسته‌سازی تهدیدات ناشی تراریخته در رسانه‌های کشور افزود: ما مشکلات به وجود آمده را نادیده گرفته و به آنچه که مد روز است پرداخته و آن را برجسته می‌کنیم، در حالیکه مشکلات پیش پا افتاده و به ظاهر ساده را که در نسل‌های مختلف چرخیده و منجر به افزایش بار بیماری شده را نادیده می‌گیریم.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه با هزینه زیادی در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری شده و عده‌ای برای کنترل آن استخدام می‌شوند، اظهار کرد: علی رغم تمامی این کنترل‌ها این مواد آسیب رسان هستند، دلیل آن هم این است که مردم از موادی استفاده می‌کنند که بدون نظارت و کنترل ارگان خاصی از بندرهای مختلف وارد کشور می‌شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر سمی که برای محصولات کشاورزی وارد کشور می‌شود از رده خارج و بسیار آسیب رسان است، این سم از چین وارد می‌شود. این در حالیست که سمومی در جهان وجود دارد که گیاه را مسموم نمی‌کند اما مسئولان کشاورزی ما به دلیل قیمت آن ترجیح می‌دهند همان سم پیشین را با قیمت ارزانتری از چین وارد می‌کنند.

شیخ‌الاسلام بیان کرد: گاه مسئولان کشور اظهار می‌دارند مجبوریم برخی مواد غذایی مانند تراریخته‌ها را وارد کنیم چرا که به دلیل تحریم و نبود برخی امکانات نمی‌توان آن را تولید کرد. حال این مسئولین باید پیش از ورود آن، ویژگی‌های مفید و مضر را باهم به اطلاع مردم برسانند مثلا روغن پالم یا تراریخته وارد می‌شود باید وجود ژن تراریختگی در آن‌ها اعلام شود نه اینکه پس از ورود به کشور و مصرف آن توسط مردم به اطلاع مردم برسد و آنها را دچار تشویش و نگرانی کرد.

وی با اشاره به برجسته سازی بیوتروریسم ناشی از مواد غذایی در کشور اظهار کرد: باید نگاهی فراتر از بیوتروریسم به مقوله سلامت به ویژه حوزه امنیت غذایی داشت، نمی‌ توان وجود بیوتروریسم را در کشور تأیید یا رد کرد، این امکان وجود دارد که دشمن به وسیله غذایی که وارد می‌شود سلامتی مردم را هدف قرار دهد. لذا مسئوولان کشاورزی و سازمان غذا و دارو باید به هوش باشند و تراریختگی غذاها را منطبق با دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی اعلام کنند.

وی ادامه داد: داشتن نگاهی فراتر از بیوتروریسم مستلزم این یادآوری است که کودکان خود را با یک سبک زندگی غلط تربیت می‌کنیم، باید از کودکی در مورد ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت، بیماری‌های قبلی عروقی پیشگیری کرد و گرنه در آینده نسل سالم نداشته و میلیارد‌ها دلار باید هزینه صرف سلامت آنها کرد. 

این عضو هیئت علمی وزارت بهداشت با بیان اینکه تهدید ناشی از فقدان تغذیه و سبک زندگی ایرانی- اسلامی جدی است، اظهار کرد: تهدیدات این مسئله به مراتب فراتر از بیوتروریسم است، ما از اسلام دور شده و سبک زندگی اصیل خود را از یاد برده‌ایم و با یک سبک زندگی عاریتی که بیماری‌زا است زندگی می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های فرهنگی و متولی سلامت باید تا دیر نشده به بررسی مشکل بپردازند اظهار کرد: وزیر بهداشت با علم اینکه بییشترین هزینه‌ها برای بیماری‌های ناشی از سبک زندگی مصرف می‌شود باید هرچه زودتر نشستی را با وزرای ارشاد و آموزش و پروش برگزار و به تحلیل چرایی رشد بیماری‌های روانی، عاطفی، معنوی، اجتماعی و جسمی که منجر به افزایش بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی همچنین آسیب‌های اجتماعی و سقوط بنیان‌های اخلاقی جامعه شده است بپردازند و راه حلی برای آن پیدا کنند.

این عضو فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه در همه دنیا سیستم آموزشی دوران ابتدایی را تغییر داده و تا راهنمایی ابتدا سبک زندگی آداب اجتماعی، مهارت‌های زندگی و دوستی از منظر وحی را آموزش می‌دهند عنوان کرد: در کشور ما اما هنوز در بر همان پاشنه می‌چرخد. اگر این مشکل بررسی شود مطمئنا نسل‌ آینده تغییر کرده و مشکلات سبک زندگی را نخواهیم شد.

وی خاطر نشان کرد: رسانه‌ها به جای اینکه به بیان مطالب اغراق شده در مورد آنچه به عنوان بیوتروریسم گفته می‌شود باید در رابطه با مشکلات اساسی حوزه سلامت مانند بیماری‌های حاصل از سبک زندگی بپردازد و گرنه در آینده باید هزینه‌های زیادی را برای آن بپردازیم.

 

captcha