کد خبر: 3520731
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹

نقش راهبردی بنیاد تعزیه در عرصه پژوهش نمایش آئینی/ بنیاد بازیچه امور غیرفرهنگی نشود

گروه هنر: بنیاد علمی و فرهنگی تعزیه ثمرات درخشانی در مباحث تئوریک و پژوهشی در زمینه هنر تعزیه و سایر هنرهای نمایشی آئینی داشته و آنچه که تاکنون در قالب مقاله و کتاب از این بنیاد خارج شده راهگشای بسیاری از پروژه‌های پژوهشی و تحقیقاتی بوده است.

قطب‌الدین صادقی، نویسنده و کارگردان پیشکسوت تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: از شنیدن این خبر که بنیاد علمی و پژوهشی که سابقه فعالیت مؤثری در حفظ و حراست از یکی از گونه‌های جاوید هنر نمایش ایرانی یعنی تعزیه را دارد به دلایلی واهی درگیر مسائلی غیرفرهنگی می‌شود و خللی در روند رو به رشد و تعالی آن ایجاد می‌کند بسیار متأسف هستم.

وی گفت: بنیاد علمی و فرهنگی تعزیه براساس آنچه که من از فعالیت مؤثر پژوهشی و زیربنایی آن طی این چند سال سراغ داشته و دارم ثمرات درخشانی در مباحث تئوریک و پژوهشی در زمینه هنر تعزیه و سایر هنرهای نمایشی آئینی داشته و آنچه که تاکنون در قالب مقاله و کتاب از این بنیاد خارج شده، راهگشای بسیاری از پروژه‌های پژوهشی و تحقیقاتی بوده است.

نقش راهبردی بنیاد تعزیه در عرصه پژوهش نمایش آئینی/بنیاد بازیچه امروغیرفرهنگی نشود

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه شخصاً طرفدار هر تشکیلات مستقل از جریان فرهنگی و هنری وابسته به بدنه دولت است، تصریح کرد: زحماتی که برای قوام و به نتیجه رسیدن بسیاری از اهداف تحقق یافته این بنیاد کشیده شده است، بازیچه دست مدیران و مسئولان غیرفرهنگی نیست که حال خواسته باشند با تصرف ساختمان و تهدید به تخریب و منحل کردن، آن را نادیده بگیرند و تضییع کنند.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «معمای شاه» در ادامه گفت: ما در حوزه پژوهش‌های بنیادمحور در عرصه هنرهای نمایشی دچار فقر هستیم و نه تنها فعالیت این بنیاد، بلکه فعالیت بسیاری از نهادهای مشابه که در وهله نخست براساس دغدغه‌های فردی، اشخاصی دلسوز فرهنگ و هنر کشور شروع به کار می‌کنند باید مورد حمایت همه‌جانبه از سوی مسئولان فرهنگی و هنردوستان قرار گیرند.

وی در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه بهانه به تعلیق درآمدن فعالیت این بنیاد را ناشی از تلقی موازی‌کاری از سوی مسئولان می‌داند گفت: موازی‌کاری یعنی چه؟ ما کارهای به روی زمین مانده در حوزه فرهنگ و هنر زیاد داریم که بضاعت ناچیز دستگاه فرهنگ و هنر کشور توانایی به سرانجام رساندن بسیاری از آنها را ندارد و باید بنیادهایی مستقل و پژوهشگاه‌هایی فرهنگی و هنری ایجاد شوند تا بتوانند بخش اعظمی از این جریان را مدیریت راهبردی کنند.

صادقی گفت: ما هم‌اکنون دارای 18 دانشکده تئاتری هستیم و در بسیاری از دانشگاه‌های ما دانشکده‌های علوم انسانی و حقوق در حال فعالیت و آموزش به دانشجویان هستند، با این حساب باید گفت به دلیل آنکه عملکرد آنها موازی‌کاری است، لذا باید به غیر از یکی، دو دانشگاه سایر مراکز آموزش عالی جذب دانشجو در این رشته‌ها را متوقف کنند؟

وی در پایان افزود: اجازه بدهید پژوهشگران فرهنگی و هنری با ایجاد بنیاد و مراکز پژوهشی به فعالیت خود براساس آنچه که احساس نیاز می‌کنند بپردازند و مسئولان نیز در دستگاه‌های دولتی باید با رفع موانع موجود، تصدی‌گری بر آنها را به حداقل رسانده و تنها نظارتی کارشناسانه بر عملکرد آنها داشته باشند که همگی در راستای هدف مشخص به سرانجام برسند.

یادآور می‌شود، 2 مرداد نمایندگانی از سوی شهرداری منطقه 17 تهران با ورود غیرقانونی به ساختمان بنیاد علمی و فرهنگی تعزیه واقع در جنب فرهنگسرای بهاران، فعالیت این بنیاد را متوقف کردند. 

captcha