کد خبر: 3520819
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۶
شرفخانی عنوان کرد:

فعالیت 1800 مرکز قرآنی در صحن امام‌زادگان

گروه جامعه: معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیری با اشاره به وجود 8051 امام زاده واجب‌التعظیم از فعالیت 1800 مرکز قرآنی در صحن متبرک این ‌امام‌زادگان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری روز ملی تکریم و بزرگداشت امام زادگان که صبح امروز 17 مرداد‌ماه در محل این سازمان برگزار شد، گفت: برای تکریم امام زادگان چشم‌اندازی در این سازمان به عنوان سند بالادستی طراحی شده است.

وی ادامه داد: این سند بر اساس فرمایش‌ مقام معظم رهبری در تعریف قطب فرهنگی شدن صحن امام‌زادگان و رسالت آن و برنامه 5 ساله‌ای بر اساس افق 1404 طراحی شده است.

وی با بیان اینکه در رویکرد قطب فرهنگی امام‌زادگان دو رویکرد وجود دارد، عنوان کرد: نخستین رویکرد، عمرانی بوده و مربوط می‌شود به آماده‌سازی زیر ساخت‌های صحن متبرک امام‌زادگان که بر اساس ضرورت وجود طرح جامع آماده شده است و دومین روکرد ما فرهنگی است.

شرفخانی ادامه داد: طرح جامع عمرانی در سال 1395 ابلاغ شده که با حضور گسترده مردم و خیرین برای 1999 امام زاده در حال انجام است، از سوی دیگر صحن‌های متبرک 3059 امام زاده نیز در دست مرمت و تعمیر است.

وی در پاسخ به ایکنا مبنی بر مبلغ بودجه اختصاص داده شده در این حوزه اظهار کرد: مشارکت مردمی در این پروژه‌های عمرانی با عنوان طرح مودت اجرا می‌شود که در این راستا تا کنون 4 هزار میلیارد ریال مشارکت مردمی جذب شده و دولت هم اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان برای آن اختصاص داده که 20 میلیارد تومان کمتر بودجه سال گذشته است.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف عنوان کرد: جذب مشارکت‌های مردمی در دو بخش ریالی و خدماتی است.

شرفخانی با بیان اینکه عایدات هر امام زاده تنها برای همان امام زاده اختصاص داده می‌شود اذعان کرد: 40 درصد از عایدات هر امام زاده و بقاع متبرکه برای پروژه‌های عمرانی، 30 درصد هزینه‌های جاری، 20 درصد فرهنگی و 10 درصد هزینه‌های مدیریتی است.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فرهنگی قطب فرهنگی شدن پرداخت و عنوان کرد: 1800 مرکز قرآنی در صحن‌ امام‌زادگان فعال هستند که طرح‌های قرآنی را در مناسبت‌های مختلف برگزار می‌کنند.

شرفخانی ادامه داد: 8713 بقعه متبرکه و امام زاده در کشور وجود دارد که 8051 عدد از این بقاع امام‌زاده‌های واجب‌التعظیم هستتند در صحن این امام زاده‌ها روحانیون در ساختار خیمه‌ای که بدین منظور طراحی شده است حضور داشته و به معرفت بخشی زائرین اقدام می‌کنند.

ظرفیت‌های فضای مجازی برای معرفی و تکریم امام‌زادگان

وی در ادامه با تأکید بر ظرفیت‌های فضای مجازی برای معرفی و تکریم امام‌زادگان گفت: پرتال جامع امام‌زادگان آماده شده و 2 هزار زیر پرتال نیز برای هر امام زاده در حال طراحی و آماده شدن است که در این رابطه آموزش کاربران این پرتال‌ها نیز در حال انجام است.

شرفخانی در ادامه به تشریح ویژه برنامه‌های دهه کرامت پرداخت و اظهار کرد: در 31 استان همایش بزرگداشت امام زاده برگزار و در 350 امام زاده‌ نیز برنامه‌ ویژه آن امام زاده اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: در این روز از خیرین و افرادی که در حوزه مشارکت‌های مردمی حضور دارند همچنین 480 عضو هیأت امنا و خادمین امام زادگان نیز تجلیل می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف بیان کرد: از 42 عنوان محصول فرهنگی شامل کتاب و محصولات رسانه‌ای و 4 عنوان نرم افزار برای دهه کرامت و روز ملی امام‌زادگان رونمایی‌ می‌شود، همچنین 2 نمایشگاه در صحن مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه نیز برپا می‌شود.

شرفخانی با اشاره به برپایی جشن‌های مختلف ویژه دهه کرامت اظهار کرد: جشن‌های ویژه زیر سایه خورشید با حضور خادمان امام‌زادگان در 31 استان کشور و در شب میلاد امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

جذب خبرنگار افتخاری برای امام‌زاده‌ها

وی با اشاره به جذب خبرنگار افتخاری برای امام‌زاده‌ها اظهار کرد: مقدمات دو کنگره برای امام زاده‌ سید جلال‌الدین شرف و سید بهلول آماده شده که به زودی زمان آن را اعلام می‌کنیم.

وی یادآور شد: بقاع متبرکه کل کشور شناسایی و اطلاعات جامع آن‌ها ثبت و شجره نامه‌ آنها در سامانه جامع مدیریتی و دایره‌المعارف امام زاده‌ها ثبت شده است.

وی خاطر نشان کرد: وضعیت صحن‌های برخی از امام زادگان اصلا رضایت بخش نیست چرا که این امام زاده‌ها عایدات ندارند بخش زیادی از کمک‌های مردمی که به سازمان اوقاف می‌شود صرف عمران صحن این امام‌زاده‌ها می‌شود.


captcha