کد خبر: 3521211
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱
رئیس کل سابق بانک مرکزی در گفت‌وگو با ایکنا:

اولویت در اصلاح قانون بانکداری با لایحه است تا طرح/ نسبت اقتصاد مقاومتی و نرخ سود

گروه اقتصاد: بهمنی اظهار کرد: بنده معتقدم طرح‌های مادر همانند قانون عملیات بانکی بدون ربا حتما باید بیشتر چکش‌کاری شوند و همچنین قوانین مادر نیازمند لایحه هستند و با طرح نمی‌توانیم آنها را اصلاح کنیم.


محمود بهمنی، رئیس‌کل سابق بانک مرکزی و نماینده حال حاضر مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به این پرسش که قانونی‌شدن شورای فقهی بانک مرکزی چه اهمیتی دارد که در طرح اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا بر آن تأکید شده، اظهار کرد: برای آماده کردن لایحه اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا، افراد زیادی با تخصص‌های متعدد، پنج سال در بانک مرکزی کار کردند. در دولت قبل قرار بود این لایحه را به مجلس ارائه دهیم که به تأخیر افتاد اما اکنون گویا با بازنگری‌هایی در حال ارسال به مجلس است اما مجلس هم طرحی را برای اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا آماده کرده است.
نظرات شورای فقهی مشورتی را اعمال می‌کردیم
وی ادامه داد: زمانی‌که بنده ریاست کل بانک مرکزی را بر عهده داشتم هم دارای شورای فقهی بود و افرادی همانند آیت‌الله تسخیری، حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی‌مقدم و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان در این شورا حضور داشتند و حتی خود بنده هم در جلسات این شورا حضور پیدا می‌کردم.
رئیس‌کل سابق بانک مرکزی خاطرنشان کرد: ما در همان زمان مطالبی که در این شورا از نظر فقهی اعلام می‌شد را رعایت می‌کردیم و اگر به عنوان مثال و خدای ناکرده، قراردادی با موازین شرعی مشکل داشت، دیدگاه کمیته فقهی را اعمال می‌کردیم اما اکنون قرار است که جایگاه شورای فقهی بانک مرکزی قانونی شود و با صحبتی که مقام معظم رهبری در این‌باره داشته‌اند، دیگر جای صحبت و اعتراضی نیست.
اولویت لایحه دولت در اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا
بهمنی ادامه داد: قرار است که شورای فقهی، یکی از ارکان بانک مرکزی شود و به نظرم یکی از بالاترین ارکان خواهد شد و مصوباتش لازم‌الاجرا است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بنده معتقدم که هم دولت کنونی و هم دولت قبل برای اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا زحمت کشیده‌اند و باید سریع‌تر این لایحه به مجلس ارسال شود تا نقاط مثبت طرح مجلس و لایحه دولت تلفیق شده و قانون نهایی آماده شود.
رئیس‌کل سابق بانک مرکزی ادامه داد: بنده معتقدم طرح‌های مادر همانند قانون عملیات بانکی بدون ربا حتما باید بیشتر چکش‌کاری شوند و همچنین معتقدم قوانین مادر نیازمند لایحه هستند و با طرح نمی‌توانیم آنها را اصلاح کنیم و اگر اصلاحاتی صورت گرفت، این اصلاحات باید ملاک قرار گیرد.
نقش کاهش سود بانکی در تحقق اقتصاد مقاومتی
وی در پاسخ به این  پرسش که کاهش نرخ سود بانکی را تا چه اندازه دارای اهمیت می‌دانید؟ اظهار کرد: ما برای تحقق اقتصاد مقاومتی حتما باید نرخ سود بانکی را تغییر دهیم؛ چراکه امروزه بسیاری از کارخانه‌‌های کشور در حال تعطیل شدن هستند و صنایع ما با سود 20 و 18 درصد نمی‌توانند موفق باشند، بنابراین سودهای کنونی، توجیه ندارد و باید با توجه به کاهش تورم، این نرخ‌ها را هم متناسب با آن کاهش دهیم.
بهمنی در پایان گفت: در پایان سال 91، نرخ تورم سه و نیم درصد بود، اما نرخ سود 14 و 16 بود اما امروز که نرخ تورم تک‌رقمی شده است، چگونه نرخ سود 18 درصد است؟ بنابراین باید نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم کاهش پیدا کند؛ چرا که نرخ سود را زیرمجموعه تورم می‌بینیم؛ یعنی نرخ سود همیشه تابع نرخ تورم است و باید براساس آن عمل کرد.
captcha