به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هجدهمین جشن سینمای ایرانی با حضور کمال تبریزی، دبیر جشن و بیژن میرباقری، مدیر اجرایی، شب گذشته، 18 مردادماه در خانه سینما برگزار شد. در ابتدای این نشست خبری کمال تبریزی اظهار کرد: زمانی که رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما از من برای دبیری جشن دعوت به عمل آورد، ابتدا آن را نپذیرفتم چون با برخی از مقررات حاکم بر آن مخالف بودم.
وی افزود: اما با صحبتهای میرکریمی متوجه شدم که این امکان فراهم شده است تا به برخی اشکالات موجود در این جشن پرداخته شود. در این میان یکسری از قوانین وجود دارد که همچنان مانند گذشته برقرار است، زیرا وقتی به جشن خانه سینما نقدی وارد میکنیم، منظورم این نبوده که همه قوانین آن مشکل داشته، بلکه همانند هر رویداد سینمایی هم نکته مثبت برای آن وجود دارد و هم نقصان جشن خانه سینما نیز دارای چنین ویژگی است.
کارگردان فیلم سینمای «لیلی با من است» تصریح کرد: جشن خانه سینما همانند گذشته در تاریخ تعیین شده برگزار خواهد شد. در ضمن فیلمهایی که در این جشن حضور دارند حتماً باید اکران عمومی شده باشند تا بتوان آنها را در جشن سینمای ایران نمایش داد.
وی درباره تغییرات داوری چنین اطلاعرسانی
کرد: نقد اصلی من به جشن خانه سینما، به نحوه انتخابها و قضاوتها برمیگردد، چون
معتقدم این شکل از داوری نمیتواند شرایط یکسانی را برای همه فیلمها فراهم کند. برای
همین سعی داریم در این دوره، قضاوتها شکلی آکادمیک داشته باشد؛ رویکردی که با فرهنگ
ایرانی اسلامی نیز مطابقت لازم را خواهد داشت.
تبریزی تصریح کرد: در جشن سینمای ایران 12 رشته داوری خواهد شد، برای هر رشته نیز 25 داور برگزیده شدهاند که در دو مرحله رأی و انتخاب خود را معرفی خواهند کرد. در وهله اول هر کدام 5 اثر و در بخش دوم هر نفر یک اثر را به عنوان اثر برگزیده اعلام خواهد کرد تا در نهایت تندیس جشن به آن فیلم یا فرد اهدا شود.
وی با بیان اینکه برای برگزاری بهتر جشن باید به سراغ افراد خاص رفت، گفت: برای اینکه جشن خانه سینما شکلی درست به خود گیرد باید از نظرات افراد خاص و آگاه نیز بهره برد. افراد خاص هم میتوانند از قشرهای مختلفی باشند که سینماگران نیز بخشی از آن هستند. دلیل این رویکرد هم این است که قضاوت با دیدگاههای مختلف میتواند نتیجهای منصفانهتر با خود به همراه داشته باشد.
وی در بخشی از این مراسم در پاسخ به این سوال ایکنا مبنی بر اینکه جشن سینمای ایران چه سیاستی اندیشیده تا دستخوش حاشیههایی که برای جشن حافظ پیش آمد نشود، این گونه پاسخ داد: همه هنرمندان و سینماگران ما به این مسئله آگاه و واقف هستند که چه قوانین و اصولی در کشورشان حاکم است، برای همین فکر نمیکنم مشکل جدی در این زمینه وجود داشته باشد، البته سعی میکنیم شرایطی را به وجود بیاوریم که دیگر اتفاقات تلخ گذشته روی ندهد.
تبریزی به توضیح خود افزود: نکته بسیار مهم این است که نباید به برخی از حاشیهسازیها توجه کرد، چون پرداختن به آنها به نوعی دامن زدن به این هجمههاست. به همین دلیل توصیه میکنم بیش از اندازه به این دست از موضوعات توجه نکنند.
وی متذکر شد: در سالهای گذشته فردی که عضو هیئت داوران بود نمیتوانست فیلمی در جشن داشته باشد، اما در این دوره داور هم قادر است اثرش را در جشن شرکت دهد. چون شکل آکادمیک قضاوت جلوی برخی مسائل را در این زمینه (اشتباه در داوری) خواهد گرفت.
در انتها باید تصریح کنم جشن سینمای ایران از این پس دبیرخانه دائمی خواهد داشت.