کد خبر: 3521335
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
اوحدی:

تكليف عمره مشخص است/ توصيه به ايرانی‌های دو گذرنامه‌ای

گروه جامعه: رئيس سازمان حج و زيارت با بیان اینکه از سرگيری عمره منوط به محاكمه دو مامور فاسد فرودگاه جده است، از وعده‌های محقق نشده مسئولان كشورمان به خانواده‌های شهدای منا، گفت و اظهار کرد: از مسئولان می‌خواهيم براي رفع مشكلات اين خانواده‌ها جدی‌تر عمل و همكاری كنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ‌سعيد اوحدی رئيس سازمان حج و زيارت در گفت‌وگوی ويژه اخبار شبانگاهی با اشاره به ادعای عربستان برای پرداخت غرامت به حادثه‌ديدگان و جان‌باختگان سقوط جرثقيل در مسجدالحرام و همچنين فاجعه منا، اظهار كرد: عربستان به جای پذيرفتن مسئوليت اين دو حادثه و برخورد صادقانه به عنوان ضيوف الرحمان با زائران خانه خدا، فقط ادعا داشته و تاكنون به احدی از بازماندگان فاجعه منا ريالی پرداخت نكرده است.

وي در ادامه در خصوص وعده‌های محقق نشده مسئولان كشورمان به خانواده‌های شهداي منا، گفت: اگرچه بيمه حدود ۹۰ درصد خانواده‌های شهداي منا پرداخت شده اما موارد باقي مانده با مشكلاتي چون انحصار وراثت مواجه بودند كه با بيمه عامل هماهنگ شد تا با تعهد سازمان حج و زيارت، بيمه باقي خانواده‌ها نيز پرداخت شود.

رئيس سازمان حج و زيارت در ادامه بيان كرد: ما از مسئولان استاني مي‌خواهيم براي رفع مشكلات اين خانواده‌ها جدي‌تر عمل و همكاري كنند.

اوحدي درباره نتايج بررسي‌هاي كميته حقيقت‌یاب، اظهار كرد: دادستاني و قوه قضاييه جلسه‌هاي دقيقي در اين باره داشتند و وكلاي مختلفي به كار گرفته شد تا پيگيري هاي حقوقي پرونده فاجعه منا را انجام دهند اما مسأله محدوديت‌هاي ديپلماتيك است. ما در شرايط قطع روابط سياسي با دولت عربستان هستيم و به منابع اطلاعاتي آن‌ها درباره منا به هيچ وجه دسترسي نداريم و در چنين شرايطي فقط مي‌توانيم به داشته‌هاي خود اكتفا كنيم.

رييس سازمان حج و زيارت درباره پيگيري اين پرونده با مشاركت ساير كشورهاي اسلامي، بيان كرد: هر سال زائران بيش از ۶۰ كشور در مناسك حج حضور دارند كه حدود ۲۴ كشور در اين حادثه درگير بودند. در ملاقات با برخي سفراي اين كشورها متوجه شدم چقدر دلشان از عربستان خون است.

وي در ادامه علت پيگيري جدي سازمان حج براي مذاكرات با عربستان، توضيح داد: مردم ايران ۱۵ سال در نوبت تشرف حج بوده‌اند و براي همين نبايد از كشوري كه به راحتي از حق شرعي مردم عبور مي‌كند، بگذريم. عربستان در دو دور مذاكرات حج نشان داد هيچ اراده‌اي براي پذيرش زائران ايراني ندارد.

‌اوحدي گفت: عربستان مدعي است ايران، مردم خود را از حج محروم كرده، تا کنون حتي حاضر نشده متن تفاهم‌نامه‌اي كه در اختيار دفتر حافظ منافع اين كشور قرار گرفته، امضا كند.

وی سپس درباره اقدام بعدي اين سازمان براي حج آينده، اظهار كرد: در پايان دور دوم مذاكرات حج، مكاتباتي با دبيركل سازمان همكاری‌هاي اسلامي صورت گرفت و ايشان خيرخواهانه به موضوع وارد شد و تلاش‌هاي وی همچنان ادامه دارد. ما اميدواريم با پيگيري سفير ايران در سازمان همكاري‌هاي اسلامي و البته وزارت خارجه، شاهد تغيير رفتار عربستان باشيم.

رييس سازمان حج و زيارت تاكيد كرد: ايران اجازه نمي‌دهد سهميه حجي كه امسال از دست رفت، ضايع و يا بين ساير كشورها توزيع شود. ما آن را حتما براي سال آينده مطالبه مي‌كنيم.

وی يادآور شد: اين سهميه مصوب سازمان همكاري‌هاي اسلامي است و حتي اگر عربستان آن را بين ساير كشورها توزيع كند، مطالبه ما از بين نمي‌رود و ما اين سهميه را براي حج آينده طلب خواهيم كرد و عربستان هم بايد پاسخگوي مسائل شرعي مسلمانان باشد.

راه حضور در حج براي تمام ايراني‌ها بسته شده

اين مقام مسئول در سازمان حج و زيارت در ادامه خطاب به شهروندان ايراني كه تحت تاثير برخي تبليغات سوء تمايل دارند از كشور ديگري براي سفر حج اقدام كنند، تاكيد كرد: هيچ شهروند ايراني با گذرنامه ايران نمي‌تواند به حج برود؛ چرا كه امسال در عربستان سيستم صدور ويزا براي اتباع ايراني تعريف نشده و هيچ خدمات كنسولي، اجتماعي، بهداشتي و رفاهي به آن‌ها داده نمي‌شود.

فرصت طلب‌ها به كمين نشسته‌اند

وي در تاييد اين اظهاراتش به برخورد دو سال پيش عربستان با گروهي از زائران ايراني اشاره كرد و افزود: حج دو سال پيش حدود ۷۰۰ زائر دنبال اين فريب كاري‌ها رفتند و با آن كه از كنسولگري عربستان در مشهد ويزا گرفته بودند، مجبور شدند دو روز را در فرودگاه جده سپري كنند و دست آخر هم عربستان اجازه ورود به اين كشور را نداد و آن‌ها به ايران بازگرداند. در چنين شرايطي هميشه افراد سودجويي هستند كه از احساسات پاك مردم سوءاستفاده مي‌كنند و بايد نسبت به رفتارهاي آنها آگاهانه‌تر عمل كرد.

توصيه به ايراني‌های دو گذرنامه‌ای

اوحدي در ادامه درباره امكان سفر ايراني‌هاي مقيم خارج از كشور كه داراي دو گذرنامه و تبعه كشور ديگري هستند، توضيح داد: عرف است وقتي در كشوري امكان تامين امنيت براي اتباع مهمان وجود ندارد، وزارت خارجه توصيه مي‌كند از سفر به آن كشور پرهيز شود و‌ هموطنان مقيم خارج از كشور مطلع باشند كه امسال دولت عربستان هيچ نوع خدماتی براي زائران ايراني در نظر نگرفته است.

وي بيان كرد: در هر حال ايراني‌هاي مقيم خارج از كشور بايد شرايط امنيتي عربستان را در نظر بگيرند.

تكليف عمره مشخص است

رييس سازمان حج و زيارت درباره سرنوشت عمره نيز گفت: تكليف مشخص است و بر اساس مصوبه هيات دولت از سرگيري آن به محاكمه دو مامور فاسد فرودگاه جده منوط است. معتقديم اجرا نكردن درست حكم مربوط به آن دو مامور به معني نداشتن اراده در دولت عربستان براي پذيرش زائران ايراني است.

پرونده آب آلوده زمزم دوباره باز شد

‌اوحدي، در رابطه با شايعه‌های مربوط به آلودگي آب زمزم كه پرونده آن در سال‌هاي ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ ميلادي باز شد، اظهار كرد: آن زمان تحقيقات خوبي توسط هلال احمر و وزارت بهداشت، انجام شد. سازمان حج در سال‌هاي گذشته نيز به زائران توصيه كرد از آب زمزمي كه در بطري‌هاي مشخصي عرضه مي‌شود، استفاده كنند و آب‌هاي لوله‌كشي شده اطراف مسجدالحرام را مصرف نكنند.

ثبت نام ۲۲ هزار نفر براي پياده‌روي اربعين در ۳ روز

در ادامه اين گفت‌وگو، اوحدي آخرين وضعيت ثبت‌نام پياده‌روي اربعين كه از صبح روز شنبه ۱۶ مردادماه در سامانه سماح آغاز شده است، تشريح كرد و افزود: ثبت نام در اين سامانه هوشمند، که ‌از طريق آن امكان دريافت ويزا و بيمه وجود دارد و اطلاعات مربوط به مرز و زمان خروج نيز مشخص شده است، تا ۱۵ ماه صفر (آبان ماه) ادامه دارد.

به گفته رييس سازمان حج و زيارت، تا امشب حدود ۲۲ هزار نفر براي پياده‌روي اربعين ثبت نام كرده‌اند كه با توجه به استقبال مردم پيش‌بيني‌ شده تا دو ميليون نفر از ايران در اين مراسم شركت كنند.
captcha