کد خبر: 3522101
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۴
حجت‌الاسلام خسروپناه:

عوامل نشاط آور، اگر جهت‌گیری درست نداشته باشند کسالت آور می‌شوند

گروه اجتماعی: رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در بیست و سومین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی ضمن تبیین عومل نشاط و شادی در سبک زندگی اسلامی تصریح کرد: عوامل نشاط آور، اگر جهت‌گیری درست نداشته باشند کسالت آور می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام عبد‌الحسین خسروپناه استاد و پژوهشگر فلسفه دین و رئیس موسسه پژوهشی حکمت وفلسفه صبح امروز 22مردادماه در بیست وسومین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی که با حضور تعدادی ازمعلمین مدارس مختلف استان چهارمحال و بختیاری درمهدیه مصلای شهرکرد برگزارشد به موضوع نشاط وشادی در سبک زندگی اسلامی پرداخت.
وی گفت: انسانی که برنامه، عزم و تدبیر برای زندگی خود و خانواده‌اش و آینده‌اش دارد و تلاش می‌کند حتما در زندگی نشاط خواهد داشت و برعکس اگر عزم و تلاشی برای کار‌هایش نداشته باشد اهل کسالت خواهد بود.
خسروپناه ضمن اشاره به این نکته که ما در روایات هم نشاط مادی داریم و هم نشاط معنوی، تعدادی از عوامل ایجاد کننده نشاط مادی را عنوان کرد.
خسروپناه افزود: روابط اجتماعی نشاط آور است و انسان هنگامی که بستگان خود را ملاقات می‌کند و یا با دیگران در ارتباط است با نشاط خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: ورزش، شنیدن صوت خوش، صحنه‌ها و معماری‌های زیبا، تفریح و سفر، گفتن کلمات زیبا، خوردن و آشامیدن، پاکیزگی، شوخی و خندیدن همگی نشاط آور هستند و در روایات معصومین(ع) هم بسیار توصیه به انجام این فعالیت‌ها شده است.
استاد برجسته حوزه و دانشگاه ادامه داد: همه این موارد در عین حال که نشاط آور هستند اگر جهت‌گیری درست نداشته باشند کسالت آور می‌شوند و لذا باید در عمل به این دستورات حد اعتدال را نگه داشت.
وی گفت: به طور نمونه خوردن و آشامیدن شادی آور و لذت بخش است اما اگر در خوردن و آشامیدن زیاده روی شود حتما انسان دچار بیمار‌ی می‌شود.
رئیس موسسه حکمت و فلسفه افزود: در اسلام لذت‌های مادی نفی نشده است و همواره به هر دو توصیه شده است زیرا انسان هم به لذت مادی و هم به لذت معنوی نیاز دارد و اگر کسی تنها به یکی از این نشاط‌ها بپردازد این نقص است و درست نیست که انسان خود را از یکی از این نشاط‌ها ولذت‌ها محروم کند.
خسروپناه عبادت را یکی از عوامل ایجاد کننده نشاط معنوی دانست و گفت: عبادت و به ویژه نماز اگر همراه با حضور قلب باشد یکی از بهترین موجبات نشاط می‌شود و لذا می‌بینیم افرادی که اهل سحرخیزی و تهجد هستند به هنگام حضور در جامعه با نشاط تر هستند.
حجت‌الاسلام خسرو پناه در ادامه به تعدادی دیگر از عوامل تاثیرگذار در ایجاد نشاط  و متقابلا از بین برنده کسالت اشاره و تصریح کرد: ذکر خداوند موجب نشاط می‌شود همان طور که خداوند خود در قرآن می‌فرماید:"من اعرض عن ذکری فان له معیشتا ضنکا"؛ اگر انسان از ذکر خدا روی برگرداند خداوند زندگی سخت و همراه با مشقتی برای او فراهم می‌کند و بالعکس.
وی دوری از حرص و طمع، خدمت به خلق خدا و شناخت خیر و شر را از دیگر عوامل موثردرایجاد نشاط عنوان کرد و گفت: آدم‌هایی که خیر و شر را  تشخیص  می‌دهند و آن‌گاه به خیر عمل می‌کنند از نشاط بر خوردار می‌شوند.  
استاد حوزه و دانشگاه گفت: طبق روایتی از امام صادق(ع) داریم که اگر انسانی نعمت خداوند را که به او عطا شده تشخیص دهد و قلبا شکر آن را به جا آورد شاد می‌شود و هم اعتماد به خداوند و توکل بر او نیز شادی را به همراه می‌آورد.
captcha