کد خبر: 3522199
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹
راهی بیان کرد:

یک سال تحقیق برای نگارش «یوما»

گروه ادب: رمان «یوما» با موضوع زندگی حضرت خدیجه(س) به تازگی در مجموعه فرهنگی سرچشمه رونمایی شد؛ اثری که نویسنده آن مدت زمان یک سال را برای انجام تحقیقات پیرامون نگارش این کتاب صرف کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) کتاب تازه رونمایی شده «یوما» به قلم مریم راهی؛ کتابی است که به زندگی حضرت خدیجه(س) می‌پردازد. نویسنده این اثر در مراسم رونمایی از کتاب بیان کرده بود که به تاریخ علاقه‌مند است، به ویژه مباحث دینی. وی گفته بود: اینکه در رابطه با حضرت خدیجه(س) بنویسم برایم بسیار دشوار بود، اما پس از یک سال تحقیق، طی شش ماه کتاب «یوما» را به نگارش درآوردم. آثار قبلی این نویسنده بیشتر ژانر اجتماعی دارد و با رویکرد غیرمستقیم به بیان مطالب دینی پرداخته است.
آثاری با رنگ دینی
مریم راهی، نویسنده «یوما» در گفت‌وگو با ایکنا به آثار قبلی خود اشاره کرد و گفت: اولین کتابم «دو چشم بر آسمان» نام داشت که متشکل از قطعات و نثر ادبی است و کتاب بعدی، رمانی با پایه دینی و با ژانر اجتماعی با نام «برپا» بود که انتشارات نیستان آن را به چاپ رساند. کتاب اولم را به آستان مقدس امام زمان(عج) تقدیم کردم و کتاب دومم با معرفی اخلاقیات امام رضا(ع) به اخلاق و معرفت اشاره دارد و کتاب سومم نیز زندگی حضرت خدیجه(س) بوده است.
وی در رابطه با چگونگی ورود به عرصه ادبیات دینی اظهار کرد: پس از نگارش دو اثر قبلی که نقشی از دین در آنها دیده می‌شد، بالاخره جرئت این را پیدا کردم که به عرصه ادبیات دینی قدم بگذارم. همیشه به این مسائل علاقه داشتم و وقتی انتشارات نیستان من را به نگارش داستان زندگی حضرت خدیجه(س) دعوت کرد، با افتخار پذیرفتم و با علاقه‌ای که داشتم قلم به دست گرفتم.
راهی درباره روند نگارش این رمان گفت: ابتدا تحقیقات موثق و مفصلی را برای نگارش کتاب درباره این بانوی عظیم‌الشأن اسلام آغاز کردم و بعد طرح کلی رمان نوشته شد و در نهایت طبق محتوایی که داشتم، تکنیک نگارشی را در نظر گرفتم و داستان را نگاشتم.
دغدغه نویسنده
این نویسنده از دغدغه‌هایش در هنگام نگارش رمان یوما این چنین تعریف می‌کند: من وظیفه داشتم تا در مورد شخصیت حضرت خدیجه(س) علاوه بر تحقیق، فکر کنم و در فضاهای مختلفی که آن حضرت حضور داشتند خود را تصور و کشف کنم که چه اتفاق عاشقانه و ایمان‌مدارانه‌ای برای ایشان رخ داده و این کشفیات را به مخاطب منتقل کنم. این انتقال کشفیات و نتیجه‌گیری‌ها از دغدغه‌های من در هنگام نگارش این رمان بود.
وی در پایان بیان کرد: از انتقاداتی که بر این کتاب شد درس گرفتم و مطالب جدیدی برای نگارش آثار جدیدم آموختم. برای آینده نیز پیشنهاداتی دارم که باید از بین ‌آن‌ها گزینه‌ها را بررسی و انتخاب کنم.
captcha