به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مصطفی راستینه، مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ضمن حضور در خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تقدیر از فعالیتهای این خبرگزاری در حوزه قرآنی به موضوع آسیبهای اجتماعی به عنوان مهمترین مسئله روز جامعه اشاره کرد و گفت: باید همه تلاش کنیم که از این موضوع تا حد ممکن در جامعه کاسته شود.
با کمک دین میتوان بسیاری از آسیبها را کم کردوی با اشاره به فعالیتهای این بنیاد در حوزه آسیبهای اجتماعی و نقش دستورات دینی و قرآنی در کاهش این آسیبها، گفت: اعتقاد ما بر این است که با کمک دین میتوان بسیاری از آسیبها را کم کرد. لذا ادارهای به نام دین و مذهب در این بنیاد راهاندازی کردهایم که در آن به بحث شناسایی ادیان مختلف و راهکارهای این ادیان برای کاهش آسیب میپردازیم.
وی افزود: یکی از مسائل مهمی که در این اداره به آن میپردازیم، این است که چه مسائلی در کشور باعث شده مردم دینزده و از رفتارهای گذشته رویگردان شوند، لذا سعی میکنیم که علل این موارد را ریشهیابی کرده و سعی کنیم آسیبهایی را که در این حوزه به خانوادهها وارد شده و کانون آنها را از هم پاشیده کنترل و شناسایی کنیم.
راستینه تصریح کرد: برنامه و اهداف ما در حوزه پیشگیری است. لذا در برخی از موضوعات، اتفاقاتی که قرار است رخ دهد را پیشبینی کرده و سعی میکنیم با بحث فرهنگسازی جلوی این اتفاقات را بگیریم.
سخنان رهبر معظم انقلاب در این حوزهها روشن و صریح است مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با تاکید بر منویات مقام معظم رهبری پیرامون دین، خانواده، زنان، حقوق کودکان، مسائل مردان، حوزه اجتماعی، بیکاری، اقتصاد و بحثهای مرتبط با جامعه، گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب در این حوزهها روشن و صریح است و برای تمامشان راهکار ارائه کردهاند. لذا اگر ما و مدیران ارشد کشور هرکدام این گفتهها را سر منشا فعالیتهای خود قرار دهند، قطعا بسیاری از آسیبهای جامعه حذف خواهد شد.
وی در این دیدار از سهلانگاری نهادها و دستگاههای متولی امر فرهنگسازی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه به دلیل سهلانگاریهای که در این دستگاهها رخ میدهد شاهد آسیبهای هر روزه هستیم. با این روند و با توجه به اینکه آسیبهای قبلی هم حل نشده، شاهد ورود آسیبهای جدید، با همراهی آسیبهای گذشته هستیم.
راستینه با بیان اینکه معضل مدیریتی در کشور باعث جلوگیری از اتفاقات خوب شده است، افزود: اگر مدیران کاردان و دغدغهمند خوبی را داشتیم و یا در انتخاب مدیران بر اساس تخصص و تجربه عمل میکردیم خیلی از اتفاقاتی که امروز جامعه با آن درگیر است رخ نمیداد.
وی با انتقاد از اینکه متولیان و دستگاههای مدعی حوزه آسیبهای اجتماعی تنها در مقام سخن به این موارد میپردازند و در حوزه عمل چیزی از آنها دیده نمیشود، گفت: از زمان راهاندازی بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از مقامات بسیاری درخواست ملاقات و همکاری داشتیم که به عنوان مثال از حجتالاسلام میثم امرودی معاون سابق فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران درخواست جلسه کرده بودیم که متاسفانه ایشان برای اینکار هیچگاه زمان نگذاشتند.
در حوزههای پرورشی و آموزشی مفید نبودهایممدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ادامه داد: در حوزههای مختلف پرورشی و آموزشی برای جامعه، خانواده و موضوعات مرتبط مفید نبودهایم و کم کاری وحشتناکی صورت گرفته است و در این شرایط تنها چشم امید به نهادهای مردمی است.
وی افزود: در حالیکه آمریکا برای نفوذ در فرهنگ ایران و نابودی بنیان اجتماعی کشور تا هفت هزار میلیارد بودجه مشخص میکند، ما برای درج یک برنامه تلویزیونی سه سال است که پیگیری میکنیم و صدا و سیما تنها در اندیشه دریافت هزینه و درآمدزایی سازمانش بوده است.
همه دستگاهها موظف به همکاری هستندراستینه با تاکید بر اینکه در بحث پیشبینی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همه دستگاهها موظف به همکاری هستند، تصریح کرد: ضعفی که در آموزش و فرهنگسازی در این حوزه مشهود است، ناشی از سهلانگاری، بیاهمیت بودن و عدم توانایی ارگانهای ذیربط است.
مدیرعامل بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در پایان از نبود برنامههای پرورشی مناسب، آموزش صحیح و مشکلات به وجود آمده از این موضوعات در بین جوانان و خانوادهها در حوزه آسیبهای اجتماعی خبر داد و گفت: بیتوجهی دولت، مجلس، صدا وسیما و اکثر نهادهای ذیربط در حوزه آسیبهای اجتماعی باعث شده، آینده جوانان و دانشآموزان کشور به علت نبود آموزش صحیح به خطر افتد.