محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به آمادگی این ادارهکل برای سال تحصیلی 96-95، گفت: سه طرح محوری در حوزه فعالیتهای قرآن و عترت آموزش و پرورش دنبال میشود.
وی ادامه داد: طرح حفظ موضوعی آیات را در کنار حفظ ترتیبی قرآن امسال خواهیم داشت که این کار را با همکاری تمامی مدارس کشور انجام میدهیم. در سال گذشته حدود یک میلیون و 200 هزار کتاب در این زمینه توزیع کردیم که امسال به دلیل آمادگی کاملی که در این زمینه است به طور قطع این آمار چند برابر میشود.
مسیبزاده با اشاره به اینکه 11 عنوان کتاب در خصوص این موضوع برای 11 پایه تحصیلی تهیه شده است، بیان کرد: بطور متوسط 20 تا 30 آیه و عباراتی از یک آیه انتخاب شده است که به صورت کاربردی دانشآموزان بتوانند از آن استفاده کنند.
مدیرکل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: طرح دیگر بحث امام شناسی با عنوان «مصباحالهدی» است که سال گذشته 14 عنوان کتاب در یک میلیون مجلد در مدارس توزیع شد. امسال سه عنوان کتاب دیگر نیز به منظور ایجاد انس دانشآموزان ابتدایی با عترت به صورت الگوهای عملی سبک زندگی اسلامی تهیه و تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه کتابهای مصباحالهدی جنبه کاربردی دارد، تصریح کرد: بخشهای مختلفی از زندگی اهلبیت(ع) متناسب با سن دانشآموزان انتخاب شده است که بتوانند به عنوان بهترین الگوهای سبک زندگی اسلامی از آن بهره بگیرند.
مسیبزاده اضافه کرد: طرح سوم که طرح محوری نیز است اجرایی شدن سند جامع نماز است. سندی که توسعه و تقویت فرهنگ اقامه نماز در مدارس و مراکز آموزشی است. تنها نهاد وزارتخانهای که سند جامع مهندسی فرهنگی درخصوص نماز دارد، وزارت آموزش و پرورش است که به تأیید شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و توسط رئیس جمهور ابلاغ شده است.
وی اظهار کرد: در این طرح زمینه برگزاری نمازهای جماعت خصوصا و بطور کلی آشنایی دانش آموزان نسبت به نماز و معرفتافزایی نسبت به آن دیده شده است. اجرایی شدن این سند جزو اهداف اصلی ما است.
مدیرکل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به جزئیات بیشتر این طرح، عنوان کرد: در گام نخست سال گذشته حدود هشت هزار مدیر مدراس متوسطه اول را همراه با برخی از مدارس ویژه چون استعداد درخشان شبانهروزی، نمونه دولتی و مدارس با دانشآموزان بالای 250 نفر که قشر بیشتری را دربر میگیرند، آغاز کردیم.
مسیبزاده در پاسخ به این سؤال که طی این طرح چند مدیر آموزش دیدند، بیان کرد: طی این طرح هشت هزار مدیر را آموزش دادیم که هر کدام 24 ساعت آموزش طرح مبین(مدیریت برنامه یاوران نماز) را فرا گرفتند.
وی با تأکید بر اینکه اعتقاد داریم اگر محور تحول در کشور نیروی انسانی است، محور تحول نیروی انسانی نیز آموزش و پرورش است، بیان کرد: این کار را امسال در سطح استان انجام میدهیم. این سه طرح محوری را در کنار 700 مرکز دارالقرآنی که هم احیا شده و هم راهاندازی شده است، برگزار میشود.
مسیبزاده با اشاره به اینکه در نظر داریم تا این دارالقرآنها را تجهیز کنیم، بیان کرد: دوره توانمندسازی مدیران آنها را طی تابستان برپا کردیم.
وی افزود: فعالیتهای این ادارهکل هم جنبه تمهیدی، تبلیغی، تعمیقی دارد و فصل تابستان، زمان مناسبی برای فعالیتهای تمهیدی است که آماده برای سال تحصیلی میشود به گونهای که نمازخانههای مدارس را در حال تجهیز هستیم و هم مراکز دارالقرآنها را و... و انجام تمام این امور در کنار تمام طرحهای گذشته ما چون برپایی مسابقات و ادغام مسابقات قرآن و شکوفهها که به نحو مطلوبی برگزار شد.
مدیرکل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از گفتوگویش در خصوص روند برگزاری سی و چهارمین دوره مسابقات مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان کشور در همدان، عنوان کرد: مسابقات دانشآموزان طی تفاهمنامهای که با سازمان اوقاف انجام گرفته و تجمیع با مسابقات شکوفهها از مرحله نخست در سطح مدارس و سپس منطقه و بعد استان و در پایان کشوری برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه برای مرحله کشوری فراخوان داده نشده است و این مسابقات براساس مصوبه دبیرخانه ستاد عالی مسابقات کشور با بخش شکوفههای اوقاف ادغام شده است، بیان کرد: تمامی دانشآموزانی که در مرحله مدرسهای شرکت کردهاند و اگر حائز رتبه به مرحله بالاتر شدهاند و در نهایت به مسابقات کشوری راه پیدا کردند، در این مرحله حضور داشتند.
مسیبزاده اشاره کرد: اتفاق خاصی در این مسابقات نیفتاده است و مسابقات هر ساله در آموزش و پرورش اجرا میشده و امسال نیز با بخش شکوفهها تجمیع شده است اینکه دانشآموزی بگوید مطلع نشدم اصلا قابل قبول نیست، چون تیزر تبلیغاتی در هفته قرآن (هفته آخر آذرماه و هفته اول دیماه سال گذشته) توزیع کردیم و بخشنامه به کل استانهای کشور رفته است و دانشآموزان در مدارس و آموزشگاهها ثبت نام میکنند.
وی با تأکید بر اینکه دلیلی برای عدم حضور دانشآموزان در مسابقات جز دلایل شخصی نمیتواند باشد، بیان کرد: از ابتدا اعلام کردیم که دانشآموزان در مدارس ثبت نام میکنند و برگزیدگانشان به مرحله منطقهای و سپس به مرحله استانی و منتخبان این مرحله به کشور راه پیدا میکنند.