کد خبر: 3523883
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
به‌مناسبت روز جهانی مساجد؛

کارگاه «بررسی وضعیت مساجد» در مؤسسه بین‌الحرمین برگزار می‌شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: به همت مؤسسه فرهنگی بین‌الحرمین و به‌مناسبت روز جهانی مساجد، کارگاه بررسی وضعیت مساجد برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد ابراهیمی، مدیر مؤسسه فرهنگی بین‌الحرمین شاهرود از برگزاری کارگاه تخصصی وضعیت مساجد در کشور خبر داد.

ابراهیمی گفت: هدف این کارگاه، ارائه الگویی مفهومی جهت انجام مطالعات آسیب‌شناختی مسجد در ایران کنونی است.

این کارشناس فرهنگی با ابراز تأسف از این که در بعضی از مناطق در سطح کشور مسجد پررونق و پرجمعیت کم دیده می‌شود، بیان کرد: همه ما مقصر هستیم و باید برای رفع این معضل به میدان عمل بیاییم، مساجد باید محل رفت و آمد افراد مسن و جوان با هم باشد و از ویژگی‌های مسجد آباد، مسجد پررونق است و به اعتقاد من رونق مسجد به حضور نوجوان و جوان در آن مسجد است.

ابراهیمی در ادامه  افزود: مسجد به‌عنوان یک کانون حساس و مقدس از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به گونه‌ای که تنها کسانی که از فضائل برجسته و شرایطی خاص برخوردارند، شایستگی تعمیر مسجد را باید داشته باشند. قرآن‌ کریم در این زمینه می‌فرماید: «مشرکان حق ندارند مساجد خدا را آباد کنند در حالى که به کفر خویش گواهى مى‌دهند! آنها اعمالشان نابود(و بى‌‏ارزش) شده و در آتش(دوزخ)، جاودانه خواهند ماند! مساجد خدا را تنها کسى آباد مى‏‌کند که ایمان به خدا و روز قیامت آورده، و نماز را برپا دارد، و زکات را بپردازد و جز از خدا نترسد، امید است چنین گروهى از هدایت‏‌یافتگان باشند. به اعتقاد کارشناسان آبادانی مسجد به در و دیوار آن نیست، مسجد زمانی می‌تواند به آبادانی خود ببالد که در آن مسجد انسان آسمانی تربیت شود، اگر قرار است مسجد به بنایی آنچنانی مزین شود اما نمازگزاری در آن رفت و آمد نداشته باشد، هیچ خیری در این مسجد نیست و به یقین فلسفه وجودی مسجد نیز این نیست.

وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که هنوز خادمی مسجد در جامعه ما فرهنگ‌سازی نشده است به این دلیل است که متأسفانه ساعت‌های طولانی درب مساجدمان بر روی مردم بسته است و برنامه منظم و دقیقی در زمینه باز بودن درب مسجد چندساعت قبل و بعد از نماز نداریم در حالی که چندساعت قبل از اذان درب مسجد باید بر روی مردم باز باشد تا مردم در مسجد حضور یابند و اگر دیدند مسجد نیاز به نظافت دارد به خادم مسجد در این زمینه یاری رسانند. از طرفی در کنار خادم دائمی مسجد، خود امام جماعت و هیئت امنای مساجد به امور مسجد رسیدگی کنند و به خادم مسجد کمک کنند تا خادمی مسجد، در میان مردم فرهنگ‌سازی شود. باید فرهنگی را بوجود بیاوریم که اهالی محله و معتمدین، برای خادم افتخاری شدن در مسجد صف بکشند و با هم در این زمینه رقابت کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وجود مساجد پررونق در جامعه ایران، تضمین‌کننده پیشرفت و تعالی آحاد جامعه و نیز نظام اسلامی خواهد بود.

این کارگاه تخصصی به‌مناسبت روز جهانی مساجد از روز شنبه، 30 مرداد تا دوشنبه، یکم شهریور در مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بین‌الحرمین شاهرود برگزار می‌شود، که مصوبات این جلسه بعد از بررسی و تأیید اعضاء به مسئولان مربوطه ارائه خواهد شد.

captcha