
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف استان تهران صبح امروز، 30 مردادماه با حضور معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان تهران و به منظور تشریح جزئیات این مسابقات برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینی در این نشست خبری با اشاره به اینکه سی و نهمین دوره مسابقات قرآن استان تهران از فردا، یکشنبه 31 مردادماه آغاز میشود، گفت: در مرحله مقدماتی این مسابقات که در شهرستانهای استان برگزار شده است، بیش از 200 هزار نفر حضور یافتهاند.
وی افزود: این مسابقات با آغاز رقابتها در بخش بانوان در روز یکشنبه 31 مردادماه در آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) شهر ری و به میزبانی اداره اوقاف و امور خیریه شهر ری برگزار میشود. همچنین این رقابتها تا روز پنجشنبه، چهارم شهریورماه ادامه دارد که دو روز ابتدایی مسابقات مربوط به بانوان و سه روز پایانی نیز مربوط به آقایان است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان تهران تصریح کرد: این دوره از مسابقات در رشتههای حفظ پنج جزء، 10 جزء، 20 جزء و حفظ کل قرآن، همچنین قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان و دعاخوانی برگزار میشود. در این رقابتها 117 نفر در بخش آقایان و 87 نفر نیز در بخش بانوان حضور دارند.
حسینی در مورد تفاوت تعداد شرکتکنندگان در دو بخش بانوان و آقایان نیز گفت: یکی از دلایل این است که در بخش آقایان رشته اذان اضافه شده و علاوه بر آن نیز براساس حدنصابهایی که برای حضور در مرحله استانی تعریف شده بود، تعداد بیشتری از آقایان موفق به حضور در این مرحله شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مجموعاً 16 داور به امر قضاوت این مسابقات میپردازند، بیان کرد: در بخش داوری این مسابقات و در بخش بانوان به ترتیب خانمها معصومه عباسینظری، خانبابا و مسلمی در بخشهای تجوید، وقف و ابتداء و صحت حفظ قرآن به امر داوری مسابقات خواهند پرداخت. در بخشهای صوت و لحن نیز به ترتیب راضیه جمالی و فرشته نافذکلام به عنوان داوران این رقابتها در بخش بانوان معرفی شدهاند. همچنین در بخش آقایان نیز محمدرضا ابوالقاسمی و بهروز یاریگل، داور بخش تجوید و کریم دولتی و معتز آقایی نیز به عنوان داوران بخش وقف و ابتدا معرفی شدهاند. در بخش صحت حفظ نیز امیر آقایی و معتز آقایی داوری این مسابقات را برعهده دارند. در بخش لحن نیز احمد ابوالقاسمی و قاسم رضیعی به قضاوت خواهند پرداخت و در بخش صوت نیز حسن ربیعیان، صالح اطهریفرد و سیدحسین موسوی به عنوان داور معرفی شدهاند.

معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان تهران در مورد تفاوتهای این دوره از مسابقات با سالهای گذشته نیز خاطرنشان کرد: از دو سال قبل دیگر شاهد برگزاری مرحله استانی مسابقات تواشیح و همخوانی قرآن کریم نیستیم و امسال نیز به همین صورت است؛ چرا که امسال در این بخش گروههای شرکت کننده آثار خود را به مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ارسال کرده و در آنجا داوری میشوند، لذا در این دوره شاهد برگزاری این مسابقات در حاشیه مرحله استانی مسابقات قرآن نخواهیم بود.
حسینی در مورد آمار شرکت کنندگان در رشتههای مختلف نیز اذعان کرد: در بخش بانوان و در رشته حفظ پنج جزء ۱۱ نفر، در رشته حفظ ۱۰ جزء ۱۹ نفر، در رشته حفظ ۲۰ جزء ۱۴ نفر، در رشته حفظ کل قرآن ۱۵ نفر، در رشته قرائت تحقیق ۱۰ نفر، در رشته قرائت ترتیل ۱۵ نفر و در رشته دعاخوانی نیز سه نفر حضور دارند. همچنین در بخش آقایان نیز در رشته حفظ ۱۰ جزء قرآن کریم ۱۴ نفر، در رشته حفظ ۲۰ جزء ۱۱ نفر، در رشته حفظ کل ۱۸ نفر، در رشته قرائت تحقیق ۳۷ نفر، در رشته قرائت ترتیل ۲۴ نفر، در رشته اذان ۶ نفر و دعاخوانی نیز ۶ نفر حضور دارند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در مورد سهمیه استان تهران برای اعزام به مرحله کشوری مسابقات قرآن سازمان اوقاف، گفت: سهمیهای که هر سال به استانها اختصاص داده میشود، بستگی به شرایطی همچون میزان حضور مخاطبان، میزان کسب رتبه نمایندگان هر استان در مسابقات سال قبل، کیفیت برگزاری مسابقات و ... دارد. بنابر این تعیین میزان سهمیه استان تهران به بعد از برگزاری مسابقات و نیز تهیه گزارش نهایی از این رقابتها موکول شده است. اما آن چیزی که مشخص است، این است که استان تهران جزء استانهای درجه الف است که بیشترین تعداد سهمیه را در بین استانها دارد.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان تهران در پایان در مورد تعداد کمیتههای این دوره از مسابقات نیز اظهار کرد: در این دوره از مسابقات و برای برگزاری مطلوب آن شاهد فعالیت کمیتههایی همچون کمیته مدعوین، متسابقان، پشتیبانی و کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی هستیم.
حجتالاسلام سیدهاشم حسین از
راهاندازی چهار مرکز تخصصی قرآن در تهران توسط این اداره کل خبر داد، وی
گفت: برای اینکه بتوانیم بقاع متبرکه را به عنوان قطبهای قرآنی به عموم
مردم معرفی کنیم باید یک سری فعالیتها در این مراکز برپا شود که برگزاری
مسابقات در این بقاع از جمله این فعالیتها است.
حسینی در ادامه یکی
دیگر از این نوع فعالیتها را راهاندازی مراکز حفظ قرآن در بقاع متبرکه
عنوان و تصریح کرد: بر همین اساس طی امسال در چهار امامزاده سطح شهر تهران
این مراکز راهاندازی خواهد شد و برنامهریزی شده است تا این مراکز طی سه
سال به ۲۰ مرکز برسد.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان تهران با
تأکید بر اینکه این مراکز غیر از مراکزی است که قبلاً وجود داشته است،
اظهار کرد: چهار مرکزی که تا پایان سال راهاندازی میشود در امامزاده
حسن(ع) در جنوب غرب تهران، امامزاده عبدالله(ع) شهرری، امامزاده خاتون(س)
در باغ فیض و امامزاده پنج تن(ع) در لویزان خواهد بود.
گزارش تصویری را
اینجا ببینید.