کد خبر: 3524333
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱
به بهانه روز جهانی مسجد؛

نقش آبی عرش بر كاشی‌های مساجد

کانون خبرنگاران نبأ: آنان آبی عرش را بر روی كاشی‌ها كشيدند و نقش و نگارها را به نشانه شجره‌های روضه رضوان و رياحين آن كه مأوا و سرای پرهيزگاران درست كردار است، ترسيم كردند تا بهشتی كوچك به نام «مسجد» بر روی زمين نقش بندد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ،از آن هنگام كه ايرانيان دروازه دل‌های خود را به روی آيين اسلام ناب محمدی گشودند، هنرمندان اين مرز و بوم بسيار كوشيدند تا متعالی‌ترين گونه هنر خود را در ساخت بناهايی به كار گيرند كه مأمن روح و دل و جان خسته آدمی است.

آنها با نهادن خشت بر روی خشت و كاشی بر روی كاشی، پله پله راه را برای معراج دل‌های عاشق به سوی معشوق گشودند.

آنان آبی عرش را بر روی كاشی‌ها كشيدند و نقش و نگارها را به نشانه شجره‌های روضه رضوان و رياحين آن كه مأوا و سرای پرهيزگاران درست كردار است، ترسيم كردند تا بهشتی كوچك به نام «مسجد» بر روی زمين نقش بندد.

اما در مسجد، در اين بهشت كوچك، می‌توان تنها با يك دم ياد پروردگار، دوباره به آن بهشت جاويد پيوست و می‌توان با محمل عبادت و دعا از ثرا به ثريا پركشيد و سرمست از باده وصل، سبك و خالی شد و بار ديگر برای نبرد با مصائب زندگی آماده و مهيا شد.

مسجد پايگاه انسجام و يكپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشكيل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بيان‌گر هماهنگی و انسجامی است كه حضور در مسجد فراهم می‌آورد.

در اين‌جاست كه افراد نمازگزار همچون قطره‌های آب به يكديگر می‌پيوندند تا دريايی از اتحاد را به نمايش درآورند، همه در كنار يكديگر در برابر پروردگار يكتا رو به سوی يك قبله می‌كنند و لب به حمد و ثنای آن يگانه نازنين می‌گشايند و هماهنگ با يك‌ديگر سرود توحيد را زمزمه می‌كنند.

پيامبر گرامی(ص) پايه‌گذار اولين مسجد بود، او مكانی را پايه‌گذاری كرد كه علاوه بر عهده‌دار بودن نقش روحانی و معنوی، كانون فعاليت‌های اجتماعی مسلمانان نيز به شمار می‌رفت. به همين دليل مسجد در طول تاريخ اسلام از ويژگی برجسته‌ای برخوردار بود و همه امور مسلمين در ابعاد مختلف، از جمله عقايد و فعاليت‌های فرهنگی، عبادی، سياسی و اقتصادی در مساجد انجام می‌شد.

پيروزی انقلاب شكوهمند اسلامی خود می‌تواند مؤيد نقش فرهنگی والا و غنی مساجد باشد، چرا كه در دوران ستمشاهی مساجد جايگاه اوليه خود را بازيافته و محل تجمع مسلمين، تبادل اطلاعات، انسجام گروه‌ها، ايجاد تشكل‌های اسلامی، محل روشن‌گری واطلاع‌رسانی و همچنين محل مبارزه با طاغوتيان در ابعاد مختلف بود.

به اين ترتيب می‌توان پيروزی انقلاب اسلامی را نتيجه بهره‌گيری از محيط معنوی مساجد قلمداد كرد، چراكه انقلاب ايران يك معجزه بود و بی‌ترديد اين عظمت و بزرگی به واسطه برخورداری و همچنين بهره‌گيری مناسب از محيط معنوی مساجد است.

مسجدالأقصی در اسلام، دومین مسجد به شمار می‌آید و از نظر درجه اهمیت، پس از مسجدالحرام و مسجد‌النبی قرار می‌گیرد. از آنجا که مسجدالأقصی قبله اول مسلمانان بوده، نزد آنان از جایگاهی والا برخوردار است. واقعه معراج پیامبر گرامی اسلام(ص) و نمازگزاردن دیگر پیامبران به امامت ایشان در مسجدالأقصی موجب شده تا محبوبیت این مکان مقدس نزد مسلمانان دوچندان شود.

در روز ٢١ آگوست 1969 بخشی از قبله اول مسلمانان مسجدالاقصي در فلسطين اشغالي توسط افراد متعصب صهيونيست به آتش كشيده شد و خسارات قابل توجهي به آن وارد آمد. اسرائيل اين حادثه را كه خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان را برانگيخت به يك جهانگرد يهودي استراليايي «دنيس مايكل روهان» نسبت داد.

بدین منظور بیست و یکم اوت هر سال که مصادف با 31 مرداد است، روز جهانی مساجد نامگذاری شده است.

امیرمحسن سلطان احمدی
captcha