وی با تأکید بر پرهیز از موازیکاری و اختصاص وقت و زمان کافی برای فعالیتهای قرآنی و نماز، از دستاندرکاران این برنامه خواست تا با چارهاندیشی در این مورد، دانشجویان و دانشآموزان حلاوت واقعی قرآن را دریابند تا در مقدسترین جنبه زندگیشان دلزده و خسته نشوند.
معاون دانشگاه و رئیس سازمان سما ضمن
پیشنهاد ایجاد دبیرخانه ثابت طرح قدس در شهر مقدس قم، اظهار کرد: چنین دبیرخانهای میتواند تمشیت
امور را با استفاده از چهرههای قرآنی
حوزه علمیه، طلاب، اساتید برجسته دانشگاه آزاد اسلامی، سما و آموزش و پرورش برعهده
گیرند و این دبیرخانه پشتوانهای برای استمرار فعالیتهای قرآنی در سما خواهد شد.
نیازی، معاون دانشجویی و فرهنگی، فلسفه برگزاری این جلسه را با حضور اعضای صف، در راستای برگزاری نهمین دوره طرح قدس در سما و پیشنهادات و انتقادات شرکتکنندگان و دستاندرکاران اجرای این دوره، برای بازنگری در بخشنامه طرح قدس دانست و گفت: ما به دنبال ادامه اجرای این طرح همراه با نوآوری جدید هستیم و بر این باوریم که در موضوع قرآنی باید اهتمام دوچندانی داشته باشیم و با دیده الزام کاری، به آن نپردازیم.
وی ادامه داد: در کنار طرح قدس در سما دو طرح دیگر یکی در دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان قرآن و عترت و طرح قرآن، عترت و نماز در آموزش و پرورش که هریک بخشنامه مفصل جداگانهای نیز دارند. در حال اجراست.
همچنین، میران نیز در این جلسه تعیین الگوی واحد و رویه یکسان و عدم شرکت مجدد برگزیدگان تا دو سال آتی را به عنوان نقدهای وارده و برگزاری سه مرحله مسابقات را به عنوان پیشنهاد طرح کرد.
فرحزادی، معاون پرورشی مدرسه دخترانه سما تهران و از مجریان چندین دوره این مسابقات نیز در این جلسه گفت: آموزش و پرورش در سال گذشته عملکرد متفاوتی با سما داشت؛ چرا که بحث مسابقات قرآن، عترت و نماز از رونق کافی در آموزش و پروش برخوردار نبود. در صورتیکه در سازمان سما ما کار فوقالعادهای انجام میدهیم و پیشنهاد میشود طرح قدس جزء مواد درسی گنجانده شود.
همچنین، فروغی از اساتید واحد قم نیز در این نشست با اشاره به استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای هیئت علمیها به منظور کیفیتبخشی به محتوای علمی گفت: باید حرکت جدید آغاز شود زیرا ما به دنبال بها دادن به برنامههای قرآنی و علاقمند کردن سطوح مختلف سنی هستیم.
شریفی، معاون سمای قم نیز طی سخنانی در
این جلسه اعلام کرد: برای رسیدن به نتایج ارزنده تر باید در جلسات حوزه ستادی به
موضوعاتی همچون انتخاب مربی و اتاق فکر پرداخت.
مرادی، مدیر دبیرستان پسرانه سما تهران ارائه راهکار جدید برای تمام مدارس را از اهم موضوعات این جلسات عنوان کرد و گفت: میتوان بخشی از ساعات درس دینی را به آموزش قرآن پرداخت زیرا ما با آموزش و پرورش در رابطه با قرآن دو هدف مجزا داریم. آنها به دنبال عنوان کردن رتبههای برتر قرآنی هستند و ما به دنبال تعمیم آموزش قرآن در بین تمام دانش آموزان هستیم.
همچنین، در ادامه برگزاری این جلسه قرآنی نیز احمدی، از سمای قم نیز با اشاره به بحث قرآن ناطق گفت: باید به جوایز معنوی این مسابقات نیز توجه شود.
آزاد بر، معاون سما تهران ضمن تشکر از دکتر نیازی به جهت درک نیازها و ضرورتهای قرآنی و همچنین، پیشنهاد حذف بخش مسابقات قرآنی، گفت: دانشجو و دانشآموز ما باید وقتی وارد بازار کار می شوند بتوانند از لحاظ روانخوانی قرآن بدون اشکال باشند و ما باید اهم تلاش خود را بر روی آموزش قرآن معطوف کنیم.
هچنین، حسینی، مدیر فرهنگی سازمان سما مشکل اصلی این طرح را عدم اجرای سرفصل های آموزش و پرورش در مدارس سما عنوان کرد و گفت: از این رو ما بحث قرآنی را وارد آزمون هماهنگ کردیم تا آموزشهای طرح قدس را رصد و آزمون هماهنگ را با آزمونهای آموزش و پرورش در آذر ماه اجرا کنیم.
وی در پایان سخنان خود در این زمینه شکست قالبها را از اهم برنامه ها اعلام داشت و افزود: باید به دنبال نوآوری باشیم و در رشتههای مختلف قرآنی در بخش هنری، شعر، نقاشی و ... ورود پیدا کنیم.