
به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، گروه
تواشیح محمد رسولالله(ص) بسیج تهران بزرگ با تجمیع ۱۳ گروه تواشیح تهران بزرگ متشکل از
گروههای(محراب - الهادی - ولایت - ابرار - ذکر - قدر - کریم اهل بیت -
نورالساجدین - سبحان - الغدیر - نورالمهدی - ذوالقدر - نجم) چندی پیش کار
خود را آغاز کرد که اجرای جدید اسماءالحسنی از جمله آن است. این گروه طی هفته گذشته، چندین اجرا در عتبات عالیات داشت که پس از آمادهسازی تصاویر آن به زودی از شبکههای مختلف سیما پخش میشود. در این راستا محمد سلیمی، عضو گروه تواشیح قدر تهران و از اعضای گروه تواشیح حضرت محمد رسول الله(ص) بسیج تهران متنی را از این حضور و اجراها در کانال شخصی خود منتشر کرده است.
«زمانی بود که عصر ارتباطات نام نداشت و به سختی میشد فردی با فرد دیگری در کشور دیگر تماس بگیرد و اغلب جزو محالات بود... به لطف جهاد قرآنی بعضی از اساتید پیشکسوت فعلی که قرآنیان، آنها را به خوبی میشناسند و دوستشان دارند طرح(اعزام مبلغ قرآنی به خارج از کشور) در دهه شصت شمسی، عملیاتی و اجرا شد و به یمن این اقدام مبارک، جمهوری اسلامی توانست با اندک هزینه، بیشترین دستاورد فرهنگی و مذهبی و بهویژه سیاسی را در کشور هدف بدست آورد. سخنان سفرا، رایزنان فرهنگی و سایر مسئولان مربوطه و نیز مشاهدات و تحلیل اساتید، قاریان و حافظان و گروههای تواشیح شاهدی بر این مدعاست.
سالها گذشت و ساماندهی متنوع دیگری شکل گرفت. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری شورایعالی قرآن، متولی اعزام مبلغین قرآنی به خارج از کشور شدند. ظاهرا اکنون نیز انحصار در اعزام، در دست این نهادهاست. تصمیم اینکه چه کسی به کدام کشور برود با شورا، و تامین بودجه نیز برعهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است .
فارغ از کم و کیف اعزامها که البته شخص بنده از همه دست اندرکاران آن به جهت تلاشی که داشتهاند صمیمانه و خالصانه تشکر میکنم، به بحث(انحصار) میپردازم.
در مقایسه با اعزام 4ـ 5 گروه تواشیح در ماه رمضان امسال توسط متولیان مربوطه، سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله تهران، با یک حرکت توانست 11 گروه تواشیح را اعزام کند.
اینکه نفس حضور قریب 70 قاری و موشح ایرانی در صحنههای مهمی در یک کشور دیگر چه آثار و پیامهای سیاسی و اعتقادی دارد، خود مقولهای است که اظهارنظر کارشناسان را میطلبد.
اما از زوایای دیگری نیز میتوان محسنات این حرکت را دریافت.
ارتقای معنویت و نورانیت جوانان متدین کشور، روزها و شبها بیتوته در حرم آل الله و کسب فیض معنوی، اندوختهای است که در مسیر دنیا تا قیامت همراه افراد میماند.(اگر قدرش را بدانند)
کارآفرینی فرهنگی و ايجاد جنب و جوش در گروههای تواشیح تهران که همچون دمیده شدن خونی تازه در رگهای این گروهها بود، نمونهی دیگری از برکات این اعزام است .
خیلی از این گروهها علیرغم شایستگی فردی تک تک اعضای آن و جمع گروهشان، صرفا بدلیل اینکه در لیست اعزام نیستند، از این موقعیت محرومند؛ و صد آفرین و صد مرحبا به آنها که بهجای سرخوردگی و متلاشی شدن، سالها و بلکه بیش از 15 سال است گردهم جمع شده و به تولید آثار نغماتی میپردازند. این جوانان، حس دیده شدن را درک کردند. اینکه مهم هستند. اینکه قابلیت عرض اندام در صحنه خارج از کشور را دارند.
مگر جز این است که زین پس، هر یک از این گروهها با قوت بیشتری در پی تشکیل جلسات تمرین منظم خواهند بود؟
مگر نه اینکه در بین اعضای خانواده و اقوام خود اعتباری مضاعف یافتند؟ امروز فرزندان این جوانان میدانند پدرشان با اینکه قاری سطح اول کشور نیست، اما دیده میشود و شخصیت مستقل و مفیدی در عرصه هنر تواشیح و همخوانی دارد.
همافزایی و همگرایی از دیگر آثار این حرکت ماندگار است. اینکه جوانانی محترم و متشخص در كنار اساتید پیشکسوت تواشیح با هم باشند و با هم بخوانند احساس بسیار زلال و ارزندهای است. جوانی که در سنین نوجوانی از همین اساتید پیشکسوت تقليد کرده و در مدرسه، آثار آنها را خوانده امروز در كنار آنها تشکیل گروه واحدی داده، از تجربیات بزرگان درس میگیرد. و بالعكس؛ چه زیباست کسانی که مویی در این راه سپید کردهاند، به تماشای جوانان مومن توانمند در عرصه هنر تواشیح مینشینند.
این است یک تیر و چند نشانه؛ امیدوارم ضمن استمرار این حرکت در تهران، سایر استانها نیز فعال شوند و متولیان فرهنگی که بودجه مناسب در اختیار دارند، سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله (ص) تهران را الگوی خود قرار دهند».