امروزه یکی از مسائی که مردان و زنان جامعه با آن دست و پنجه نرم میکنند رواج بد پوششی و عدم توجه مسولین فرهنگی به این امر است. متاسفانه جامعه اسلامی ما این روزها گرفتار فرهنگ نادرستی از وضعیت عفاف و حجاب شده، به طوری که جوانان به سمت پوششهایی گرایش پیداکردهاند که به هیچ وجه همسو با فرهنگ دینی جامعه اسلامی و ایرانی ما نیست.
این درحالی است که جوانان ما نیازمند دریافت نمونهها و مدلهای جدید منطبق با فرهنگشان هستند، از این رو و در رابطه با اینکه کشور و نهادهای وابسته به این موضوع تا چه میزان توانستهاند برای جوانان ما لباسهایی با الگوهای اسلامی-ایرانی و متناسب با ذائقه جوانان تولید کنند به سراغ حمید قبادی، دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور رفتیم.
وی در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در خصوص چرایی ضعف عرضه و تولید برندهای ایرانی-اسلامی، گفت: تمام تلاش ما این است که بتوانیم قدرت انتخاب مردم به ویژه جوانان را در حوزه مد و لباس ایرانی-اسلامی در لباس اجتماع بالا ببریم.
قبادی با تاکید بر اینکه تغییر تمامی بدپوششیها ممکن نیست، ادامه داد: ممکن است گروههایی اصرار به بد رفتاری، بد استفاده کردن و بدپوشی داشته باشند که این رفتار از موضوع ترویج پوشش اسلامی-ایرانی جداست و شاید هر مقدار هم که بخواهیم این رفتار را اصلاح کنیم نتوانیم.
دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور افزود: بحث ما در موضوع پوشش ایرانی-اسلامی عمومی و فراگیر است و فکر میکنم که قاطبه جامعه مشمول این حرف هستند که اگر محصول خوب مورد نیاز و متناسب با ذائقه جامعه تامین شود قطعا از محصول ایرانی استفاده خواهند کرد.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در استفاده جوانان جامعه از پوشش اسلامی-ایرانی، گفت: فرهنگسازی، کمک میکند که بگوییم این محصولات وجود دارند، لذا باید به افراد جامعه امکان دسترسی به انها را نیز یادآوری کنیم و به مسئولین هم یادآوری کنیم این توان در کشور وجود دارد که تولیدات خوب و باکیفت و متناسب با فرهنگ ایرانی-اسلامی را میتوانیم در کشور در صورت حمایت و فرهنگسازی تولید کنیم.
قبادی با بیان اینکه باید قدرت انتخاب را برای انتخاب پوشش به افراد بدهیم، اضافه کرد: در این موضوع طراحان باید در کنار طراحی لباس به جنس لباس نیز توجه ویژه نشان دهند و الویتهایی را مد نظر قرار دهند که ضمن مخاطب پسند بودن، نگاه اسلامی-ایرانی نیز در آن لحاظ شود. این در حالی است که گاهی این امر مهم مورد غفلت قرار میگیرد.
دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ضرورت توجه به ذائقه مخاطب در تولید محصول ایرانی-اسلامی را رمز موفقیت این عرصه در کشور دانست و افزود: طراحان باید در طراحی لباس و پوشش به گونهای عمل کنند که آن لباس ضمن نمایش در سطح جامعه، به صورت زنده نیز برای نمایشگاهها و جشنوارههای مد و لباس با حضور آقایان نیز ارائه شود.
وی با بیان اینکه پوشش و مد اسلامی-ایرانی همچون سایر محصولات به عنوان یکی از الزامات فرهنگی محسوب میشود، گفت: باید متولیان امر در حمایت از آن بکوشند. در این موضوع دانشگاهها نیز باید وارد شوند و در گسترش و ترویج فرهنگ مد اسلامی ایرانی تلاش کنند و برای ترویج و فرهنگسازی در این زمینه با متولیان امر همکاری کنند.