کد خبر: 3529449
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۳
مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب/ حسن نظری:

دولت، نظام بانکی را به حمایت از زنان سرپرست خانوار مکلف کند

گروه اقتصاد: رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار کرد: برای تحقق سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری درباره خانواده لازم است دولت، نظام بانکی را به ارائه تسهیلات ویژه برای زنان سرپرست خانوار مکلف کند؛ چراکه در غیر این صورت این تسهیلات صرف شرکت‌های بزرگ دولتی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مقام معظم رهبری، روز شنبه، ۱۳ شهریور ۹۵ سیاست‌های کلی خانواده را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام به رؤسای قوای سه‌گانه ابلاغ کردند. در این سیاست‌ها برای حفظ بنای خانواده در جامعه اسلامی به عنوان کانون رشد و تعالی انسان، دستورالعمل‌هایی در ۱۶ محور ذکر شده است.
بخشی از این موارد به سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و از جمله حمایت اقتصادی از زنان سرپرست خانوار در جهت حفظ استحکام خانواده مربوط می‌شود.
برای بررسی بیشتر راهکارهای تحقق این موارد، با حجت‌الاسلام والمسلمین حسن نظری، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، گفت‌وگویی انجام دادیم که وی در این‌باره به ایکنا گفت: ما در ایران حدود دو میلیون زن سرپرست خانوار داریم و این امر بسیار مهم است که این افراد سامان داشته باشند؛ به این جهت که سرپرست خانواده هستند و باید به جای مرد خانواده معیشت خود و فرزندان‌شان را تأمین کنند.


لزوم توجه به زنان سرپرست خانوار در سیاستگذاری‌های اقتصادی
وی ادامه داد: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری نسبت به این خانوارها از این جهت مهم است که به گونه‌ای سعی کنیم در برنامه‌های اقتصادی خود، این جمعیت دو میلیونی را که  چشمگیر هم هستند لحاظ کنیم و در سیاستگذاری‌های اقتصادی، راهکارهایی را ارائه دهیم که این بانوان در عین اداره خانواده، شغل مناسب هم داشته باشند.
نظری عنوان کرد:‌ دو مسئولیت برعهده این زنان سنگینی می‌کند که یکی تربیت فرزندان و دیگری تأمین معیشت است و چون به دلیل شرایط کاری، مسئولیتی بیشتر بر دوش آنها سنگینی می‌کند باید سیاست‌های اقتصادی را به گونه‌ای تنظیم کنیم که این زنان سرپرست خانوار، به جای تحمل سختی‌های بیشتر بتوانند از طریق انجام کار مفید خانواده خود را اداره کرده و مشکل معیشت‌شان برطرف شود.
نقش حمایت اقتصادی از زنان سرپرست خانوار در استحکام خانواده
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: دلیل اینکه مقام معظم رهبری در این سیاست‌ها بر استحکام خانواده تأکید کردند این است که اگر خدای ناکرده، خانواده ایرانی همانند کشورهای غربی از هم بپاشد، دیگر جامعه استحکام لازم را نخواهد داشت و به شدت آسیب‌پذیر می‌شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی تأکید کرد: اگر جامعه‌ای از لحاظ اقتصادی بسیار قوی باشد، اما استحکام خانواده از میان برود معضلات بسیاری در پی دارد؛ به همین دلیل است که مقام معظم رهبری بر استحکام روابط خانواده تأکید کردند و برای تحقق این امر باید برای خانواده‌هایی که دارای سرپرست مرد نیستند سیاست‌های اقتصادی مناسب دیده شود.
نقش نظام بانکی در حمایت از زنان سرپرست خانوار
وی افزود: تاکنون در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی ما کمتر به موضوع سرپرستی خانم‌ها توجه شده است و تاکنون در جایی دیده نشده که دو میلیون سرپرست خانواده‌های ایرانی را زنان تشکیل می‌دهند، اما آنها همانند مردان توان انجام هر شغلی را ندارند بنابراین باید شغل مناسب برای آنها در نظر گرفته شود.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه درباره نقش نظام بانکی در حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز اظهار کرد: یکی از ابزارهای لازم برای ایجاد شغل مناسب برای زنان سرپرست خانوار در سیاست‌های اقتصادی، حمایت نظام بانکی است و به همین دلیل باید به بانک توصیه شود که برای برخی مشاغل خاص تسهیلات ویژه‌ای در نظر بگیرد.
نظری در پایان گفت: البته بانک تسهیلات را به نرخ متعارف ارائه می‌دهد، بنابراین باید دولت به نظام بانکی توصیه کند که بخشی از این تسهیلات را به این زنان سرپرست خانوار اختصاص دهد؛ چراکه اگر این اقدام در نظام بانکی ما صورت نگیرد همه تسهیلات در اختیار شرکت‌های بزرگ دولتی قرار خواهد گرفت.
captcha