حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی موسویدارابی، نویسنده و پژوهشگر علوم قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کتاب «نصوص فی علومالقرآن» گفت: در حال حاضر 9 جلد از این مجموعه به چاپ رسیده و دهمین جلد آن آماده چاپ شده و به انتشارات بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی سپرده شده است که امیدوارم تا پایان سال به چاپ برسد.
وی افزود: آخرین مجلد این اثر پیرامون حدیث نبوی است که در منابع اهل سنت از پیامبر(ص) روایت شده که آن حضرت فرموده؛ «نُزِلَ القرآن علي سبعة أحرُف»، یعنی قرآن بر هفت حرف نازل شد. در این مجلد به صحت و سندیت این حدیث و اینکه آیا قرآن حقیقتاً بر هفت حرف نازل شده یا بیشتر از این تعداد بوده، پرداخته است.
موسویدارابی ادامه داد: در این مبحث برای تحلیل موضوع یاد شده به روایات دیگر استناد کردهایم که قطعاً قرآن از هفت حرف بیشتر است و از سوی دیگر درباره مقصود هفت حرف نیز بحث شده که آیا منظور قرائت است یا غیر قرائت. در این زمینه از سیوطی 40 نظریه وجود دارد که بیشتر آنها مردود شناخته شده است.
این پژوهشگر علوم قرآن گفت: در این کتاب هم به نظرات علمای اهل سنت و هم شیعه استناد شده و آنها را به صورت نصوص نقل کردهایم. غالب علمای اهل سنت این حدیث را مستند و صحیح میدانند، اما علمای شیعه با دلایلی که از آنها نقل شده این حدیث را مردود میشمارند.
وی درباره عنوان این مجلد بیان کرد: عنوان کلی «نصوص فی علومالقرآن» است که هر یک از مجلدات دارای موضوعات خاصی هستند، از جمله جلد اول کیفیت نزول وحی، جلد دوم، اولین و آخرین سوره و آیه و کیفیت نزول وحی، جلد سوم جمع قرآن، جلد چهارم درباره صیانت قرآن از تحریف، پنجم اسماء سور و آیات , ششم به بعد به علم قرائات اختصاص یافته است و جلد دهم آخرین آنها بوده و ممکن است ادامه یابد.