هنر ایرانی؛ زینت‌بخش موزه هنرهای اسلامی مالزی + عکس
کد خبر: 3530174
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵

هنر ایرانی؛ زینت‌بخش موزه هنرهای اسلامی مالزی + عکس

گروه بین‌الملل: موزه هنرهای اسلامی مالزی که جزء 10 موزه برتر آسیا است به هنر اسلامی ـ ایرانی آراسته شد.

هنر ایرانی؛ زینت‌بخش موزه هنرهای اسلامی مالزی + عکس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد کاوند، هنرمند ایرانی است که به دعوت موزه هنرهای اسلامی مالزی برای بازسازی و مرمت گنبد اصلی ساختمان موزه و بخشی از آئینه‌کاری و فضای داخلی، این ساختمان را به زینت هنر اسلامی ـ ایرانی آراسته کرد.
بازسازی و مرمت گنبد اصلی موزه هنرهای اسلامی مالزی که بخشی از ساختمان اصلی آن به شمار می‌رود، توسط این هنرمند ایرانی بیش از شش ماه زمان بُرد و نتیجه کار باعث شد تا مسئولین این موزه طرح دیگری را برای طراحی و ساخت آب نما با الگوهای ایرانی ـ اسلامی به این هنرمند ایرانی بسپارند.
کاوند از نقوش ایرانی ـ اسلامی برای طراحی آب نما و کف طبقه اول موزه استفاده و در آینده‌ای نزدیک، اجرای این طرح را نیز آغاز خواهد کرد.
به گفته این هنرمند، از کاشی معرق و کاشی هفت رنگ در بازسازی و مرمت بنای موزه استفاده کرده و آن را به شیوه‌ای ضد آب طراحی کرده است تا در مقابل شرایط آب و هوای استوایی مالزی مقاومت بیشتری داشته باشد.
وی در طول 10 سال اقامت خود در مالزی با تحقیق در مورد ابزارهای تولید شده توانسته است تغییراتی برای پیشرفت، تنوع و ماندگاری بیشتر در طراحی و اجرای کاشی‌کاری انجام دهد.
کاشی‌کاری سه بعدی که به صورت برجسته انجام می‌شود از جمله آثار کاوند است که در مالزی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این نوع کاشی‌کاری این هنرمند ایرانی در کشور برونئی نیز مورد توجه مردم و برخی رسانه‌های این کشور قرار گرفت.
دیوارنگاره اسماءالحسنی در برونئی
دیوارنگاره اسماءالحسنی روی دیوار سفارت جمهوری اسلامی ایران در برونئی که با سبک کاشی‌کاری سه بعدی انجام گرفته است تا مدت‌ها تبدیل به عکس صفحه گوشی‌های همراه بسیاری از مردم برونئی شده بود.
اثر اسماء الحسنی وی همچنین مورد توجه 5 سلطان ایالتی مالزی قرار گرفت و آن را به صورت تابلو از وی خریداری کردند.
ساخت محراب مسجد جاکارتا
محمد کاوند ساخت یک محراب در مسجدی در جاکارتا اندونزی را به عهده داشت و با استفاده از معرق کاشی و کاشی هفت رنگ، این محراب را به نقوش ایرانی آراسته است.
وی طی سال‌های گذشته با ساخت محراب در چند نمازخانه مشهور و سر در ورودی خانه سلطان سلانگور توانست بسیاری از مردم جنوب شرق آسیا را با هنر ایرانی ـ اسلامی آشنا کند.
کاوند تاکنون در بیش از 60 نمایشگاه گروهی و انفرادی از جمله آرت اکسپو مالزی، هنر جهان اسلام و نمایشگاه قرآنی ماه مبارک رمضان در مالزی و کشورهای منطقه حضور داشته و به معرفی هنر کاشی‌کاری ایران پرداخته است.
طراحی و ساخت دارالقرآن ملاکا
وی در حال حاضر، طراحی و ساخت دارالقرآن ایالت ملاکا در مالزی را که تحت نظر خاندان سلطنتی این ایالت اداره می‌شود، به عهده گرفته است.
تزئینات داخلی مسجد کره جنوبی
انجام تزئینات داخلی مسجدی در کره جنوبی و کاشی‌کاری مسجدی در منطقه امپنگ مالزی از دیگر کارهای وی خواهد بود که در آینده‌ای نزدیک انجام خواهد شد.
کاوند معتقد است بازار کشورهای جنوب شرق آسیا ظرفیت عرضه هنر ایران به شرط معرفی و مدیریت درست را خواهد داشت و حتی می‌توان صادرات هنر ایران را جایگزین صادرات نفت به این منطقه و دیگر کشورها کرد.

هنر ایرانی؛ زینت‌بخش موزه هنرهای اسلامی مالزی + عکس

هنر ایرانی؛ زینت‌بخش موزه هنرهای اسلامی مالزی + عکس
captcha