شنبه 6 شهریور سال جاری خبرنگاران خبرگزاریها و رسانهها به دعوت مدیریت کاخ موزه سعدآباد به نشستی دعوت شدند که به منظور برگزاری همایشی تحت عنوان تجلیل از مفاخر فرهنگ و هنر ایران ترتیب داده شده بود و در آن مدیریت کاخ و دبیر همایش قرار بود به توضیح پیرامون این ویژهبرنامه و اهداف برگزاری آن بپردازند.
براساس برگهای که در آن نشست در اختیار خبرنگاران قرار داده شد زمان برگزاری همایش 11 شهریور مقرر شده بود و قرار بود در قالب برگزاری آن همایش به میزبانی کاخ موزه سعدآباد از تعدادی از مفاخر فرهنگ و هنر در رشتههای گوناگون از جمله حوزههایی که به هنر قرآنی و دینی نیز مرتبط است با اهدای تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی که از سوی مدیریت کاخ موزه سعد آباد تدارک دیده شده است تجلیل به عمل آید.
نکته جالب توجه این نشست سخنان سیدبیوک موسوی؛ رئیس کاخ موزه سعدآباد بود تناقض فاحش با مفاد مندرج در برگهای که به کوشش دبیرخانه این همایش(؟!) ترتیب داده شده بود، داشت و آن اینکه قرار است این برنامه نه یک سال یکبار بلکه به شکل ماهانه و هر ماه تجلیل از تعداد معدودی از چهرههای نامی عرصه فرهنگ و هنر تداوم یابد.
البته بعداً با دقیق شدن در جزئیات بیشتر برگه موضوعی توجه خبرنگاران را به خود جلب کرد و آن درج اسامی افرادی در ادامه آن بود که از جمله پیشکسوتان فعال در عرصه فرهنگ و هنر محسوب نمیشدند و از جمله فعالان در امور لشکری و کشوری بودند که این خود با ماهیت این برنامه و نشستی که به واسطه آن در یک مکان فرهنگی و تاریخی منعقد شده بود در تناقض بود.
بعد که مسعود عبدالوند، دبیر این همایش به توضیح پارهای مسائل در ادامه این نشست خبری پرداخت آن زمان بود که تازه خبرنگاران به این موضوع واقف شدند که هیچ هماهنگی از قبل میان مدیریت کاخ موزه با مسئولان برگزاری این به اصطلاح همایش صورت نگرفته است و برگهای که در آن اسامی هنرمندان و چهرههای شناخته شده که قرار است از آنها تجلیل به عمل آید، درج شده است چندان سندیتی برای برگزاری همایش در تاریخ 11 شهریور ندارد.
تناقضگویی رئیس کاخ موزه سعدآباد، مدیر روابط عمومی این کاخ موزه و در پی آن دبیر همایش، خبرنگاران را بر این موضوع کاملاً مطلع ساخت که اساساً هیچ برنامهای مدون در زمینه برگزاری این همایش وجود ندارد و تاکنون نه دبیرخانه برای آن شکل گرفته،نه شورای سیاستگذاری برای آن در نظر گرفته شده و نه هیئت انتخابی تاکنون حداقل برای برگزاری همایش در سال نخست به وجود آمده است و این در شرایطی است که منظور از برگزاری نشست خبری اعلام دقیق جزئیات یک برنامه فرهنگی و هنری و... با ظرایف و جوانب برنامهریزی شده آن است و اصلاً اگر چیزی معلوم و نهایی نشده است.
آیا اصلاً کاخ موزه سعدآباد وظیفه و رسالتی برای برگزاری چنین همایشی دارد، موردی که بارها از سوی سازمانها و نهادهای فرهنگی شاهد برگزاری آن بودیم و موفقترین آنها «چهرههای ماندگار» بود که صدا و سیما آن را سالها پیش برگزار کرد اما علیرغم توفیق به تعطیلی کشیده شد.
در نظر داشته باشید که نشست خبری این همایش آن هم در مکانی دوردست یعنی کاخ موزه سعدآباد در نخستین روز هفته که پیک کاری خبرنگاران است و عملاً یک روز کاری خبرنگار را در رفت و آمد به خود و پیاده کردن شرح گزارش آن اختصاص داده است، رخ میدهد و در نتیجه نماینده هر رسانهای توقع دارد تا این جریان خبری به نتیجهای منتج شود، حال این پرسش پیش میآید که آیا با گذشت سه هفته از برگزاری این نشست چرا برگزاری و یا عدم برگزاری آن همچنان بلاتکلیف است؟
امیرسجاد دبیریان