به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رایزنی فرهنگی ایران در مالزی در گزارشی برای ایکنا اعلام کرد: در این برنامه که با همکاری اداره کل ایرانیان خارج کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی سفارت ایران در مالزی برگزار شد و با اجرای گروه موسیقی نی مه همراه بود، مرضیه افخم، سفیر ایران، علی محمد سابقی رایزن فرهنگی، جمعی از کارگزاران نظام، دانشجویان، اساتید، بازرگانان و ایرانیان مقیم حضور داشتند.
پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، علی محمد سابقی، رایزن فرهنگی ایران در مالزی با تبریک اعیاد مبارک قربان و غدیر و خوش آمدگویی به مهمانان طی سخنانی با اشاره به آیه 3 سوره مائده «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا: امروز دين شما را برايتان كامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانيدم و اسلام را براى شما [به عنوان] آيينى برگزيدم» گفت: ما افتخار میکنیم که با واقعهای که در غدیر خم اتفاق افتاد، خداوند به ما بشارت داد دینمان کامل و نعمت الهی بر همه تکمیل شده و خدا از قرار دادن اسلام به عنوان دین برای ما اظهار رضایت فرمود.
وی با معرفی گروه موسیقی نی مه و موسیقی جنوب و بوشهری، گفت: موسیقی این خطه از کشور تنها یک ریتم و صدا نیست، بلکه ریشه در فرهنگ، جامعه، طبیعت جنوب و خلیج همیشه فارس دارد.
سابقی در پایان با قرائت قطعه شعری در خصوص عید غدیر، اظهار امیدواری کرد همه به عنوان پیروان صادق امام علی(ع) عملا به ایشان اقتدا کنیم.
سخنرانی سفیرسفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی نیز ضمن تبریک ایام مبارک قربان و غدیر تأکید کرد: آنچه امروز امت اسلامی نیاز دارد، انتشار اطلاعات دقیق و صحیح از دین مبین اسلام و تلاش جدی برای وحدت است و عید قربان بزرگترین عید مسلمانان، بارزترین سمبل و نشانهای از وحدت است.
مرضیه افخم افزود: در دورهای که تنشها و بحرانها در نقاط مختلف به ویژه در منطقه غرب آسیا در جریان است و خدشه بر وجهه اسلام و مسلمین از ناحیه افراطیگری گروهی خاص و تحرکات اسلامهراسی وارد شده، تلاش جمعی مسلمانان، یک به یک افراد و اقدامات تک تک دولتها برای کمک به وحدت و همبستگی ضروری است و امیدواریم این تعهد و مسئولیت به عمل و نتیجه مثبت منجر شود.
افخم گفت: خوشبختانه امروز در نقاط مختلف ایران، این اعیاد، با شکوه ویژهای جشن گرفته میشود و در برگزاری این جشنها در سراسر کشور و جهان، ایرانیان مسلمان حضور پرشوری دارند که نشان از ثبات و آرامش کشورمان در منطقهای ناآرام است و امیدواریم این ثبات و استقرار در منطقه فراگیر شود.
وی برگزاری جشن های مردمی در داخل را نشان آرامش، امنیت و ثبات کشور و نتیجه تلاش و اهتمام همه مسئولین و خدمتگزاران ملت دانست و گفت: آرامش، امنیت و ثبات در کشور در منطقهای پرتنش که بحران متأسفانه مدتهای مدیدی است بر آن حاکم شده، نشانهای از اقتدار و توان ایران اسلامی است.
وی با اشاره به برگزاری آیینهای فرهنگی ایرانیان در خارج از کشور و حضور هموطنان در مراسم مختلف، آن را نشانه همبستگی و تلاش و علاقمندی برای حفظ هویت ایرانی ـ اسلامی توأم با اهتمام برای برنامههای جمعی ذکر کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی در ادامه گفت: کارگزاران کشور در مالزی نیز حفظ و تقویت هویت ایرانی ـ اسلامی و معرفی چهره و عظمت ایران اسلامی را در همه ارتباطات خود با سطوح دولتی و غیردولتی در کشور دوست مالزی کاملا مد نظر دارند.
وی گفت: مکمل این تلاشهای رسمی، عنایت ویژه هموطنان در خارج به سهم خود برای معرفی کشور و حفظ هویت اسلامی - ایرانی و ارائه تصویری صحیح از کشور است.
ماندگاری ملتها با حفظ هویتسفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی تأکید کرد: ملتهایی توانستهاند با قدرت در طول تاریخ ماندگار شده و هویت خود را حفظ کنند که قدردان داشتهها و سرمایههای خود بوده و این سرمایههای عظیم را که در طول تاریخ و به بهایی غیر قابل توصیف و شمارش به آنها رسیده است، به خوبی حفظ کرده و بر آن بیفزایند، برگزاری و گرامیداشت اعیاد بزرگ اسلامی نیز در زمره این سرمایههاست.
وی گفت: در کنار همه برنامههای گرامیداشت و جشنها و برنامههای متنوع امیدواریم هرچه بیشتر به عمق معانی و فلسفه شکلگیری این مناسبتها هم بیاندیشیم وانشاا... این دهه بزرگ امامت و ولایت در این مسیر به همه ما کمک کند.
سفیر کشورمان در مالزی در پایان، عید قربان را نشانهای بزرگ از تسلیم و عبودیت انسان دانست و گفت: بندگی خداوند بالاترین مقامی است که یک انسان میتواند به آن برسد و بندگی توأم با ارادت و عشق، مفاهیم بزرگ انسانی را با خود دارد که در واقع اعیاد قربان و غدیر را به یکدیگر پیوند داده و به هم میرساند.
در ادامه این برنامه گروه موسیقی فولکوریک «نی مه» از گروههای سنتی جنوبی و بوشهری اعزامی از ایران قطعاتی شامل خیام خوانی، یزله خوانی و سرور خوانی را اجرا کرد.
برنامه موسیقی گروه نی مه به سرپرستی و خوانندگی امیر میرشکاری قطعات بوشهری را اجرا کرد. آرش نادی، میثم عبدالشیخی، عباس نجفی، فرهاد راد، و ناصر کاوه خو از اعضای این گروه بودند.
قابل ذکر است گروه موسیقی بوشهری نی مه از سال 1391 به طور جدی فعالیت خود را آغاز کرد و موفق به اجرای نخستین کنسرت خود در تابستان 92 در بوشهر در حمایت از بیماران کلیوی این استان شد.
مرضیه افخم، سفیر ایران در مالزی


