کد خبر: 3530506
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
از سوی خطیب جمعه تهران عنوان شد:

توصیه قرآنی به شورای عالی امنیت ملی در روند بررسی FATF

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه تهران، با بیان اینکه تصمیم گیری در رابطه با FATF با شورای عالی امنیت ملی است، گفت: اعضای این شورا زمان بررسی این قرارداد به آیه 141 سوره نسا که مربوط به عدم برتری کفار بر جامعه اسلامی است توجه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به در پیش بودن عید سعید غدیر خم گفت: امام راحل در رابطه با این عید فرمودند، غدیر یک روز نیست و باید همیشه باشد. روز عید غدیر، روز تجلی بیعت با امامت و ولایت فقیه و قطره‌ای از دریای ناپیدا و کرانه ولایت است.

وی افزود: ائمه (ع) در رابطه با عید غدیر سفارش کرده اند که فقط شادی صادر کنید و تشویق شده عیدی بدهید و لباس نو بپوشید و غذای خوب برای خانواده تدارک ببینید و فراوان صلوات بفرستید؛ بنابراین انتظار داریم همانطور که روز عرفه باشکوه تر از سال گذشته بود، غدیر امسال نیز شکوه برتر داشته باشد

خطیب جمعه تهران همچنین به فرارسیدن هفته دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این ایام هفته یه یاد ماندنی برای ملت ما و سند افتخار ابدی برای ملت است که امتحان سختی را رقم زد اما مردم ما به درستی از عهده این امتحان برآمدند و سربلند شدند و در چنین شرایطی هشت سال دفاع مقدس تمام شد اما فرهنگ جهاد و عشق به خدا تمام شدنی نیست؛ همین فرهنگ است که 37 سال دشمنان شما را پشت مرزها نگه داشته و نگه خواهد داشت.

وی با اشاره به قرار گرفتن در روزهای پایانی فصل تابستان و آغاز فصل جدید تحصیل گفت: کشور با دنیایی از امید به استقبال سال تحصیلی جدید می رود و جشن عاظفه ها گامی در این راستاست؛ فصل تحصیل بهاری است اما آنگاه بهار در بهار می شود که معلمان محترم احساس مسئولیت سنگین داشته باشند و از امانتی که به آنها سپرده شده نسل صالحی به جامعه تحویل بدهند.

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع FATF و سخنان سخنگوی دولت در رابطه با تحلیل یکی از ائمه جمعه تهران پرداخت و گفت: درست است که جای تصمیم گیری در این عرصه شورای عالی امنیت ملی است و نه نماز جمعه، اما نماز جمعه جای روشنگری است و نمی شود حادثه ای به این مهمی در تریبون نماز جمعه گفته نشود؛ اگر این روند پیش برود دیگر نباید ائمه جمعه وارد مسائل سیاسی بشوند.

وی با بیان اینکه نماز جمعه نماز عبادی ـ سیاسی است و باید در این مسائل ورود داشته باشد، گفت: تصمیم در این موضوعات با تریبون نماز جمعه نیست اما باید به آیه 141 سوره نسا توجه داشت که فرموده است «وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا»؛ جامعه قرآنی باید مستقل باشد؛ در روایات نیز آمده است که دین اسلام برترین است؛ همچنین در اصل 153 قانون اساسی هم آمده است که هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی و اقتصادی و فرهنگ و ارتش و دیگر شئون کشور باشد ممنوع است؛‌ با توجه به این مطلب درست است که تصمیم گیرنده شورای عالی امنیت ملی است اما قبلاً از اینکه به مرحله نهایی برسد، به دیگران اجازه نقد و بررسی عالمانه بدهند؛ در این نقد و بررسی ها ابعادی از این مسئله روشن می شود که مسئولان را در این عرصه کمک می کند.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه باید از سیاسی کردن مسئله پرهیز شود، اظهار کرد: متأسفانه هر مسئله ای که در این کشور در سطح کلان اتفاق می افتد، رنگ سیاسی به خود می گیرد؛ در حالی که این مسئله فوق مسائل سیاسی است و ورود جنجالی به این مسئله کار را خراب می کند.

وی خطاب به اعضای شورای عالی امنیت ملی گفت: در این رابطه به دو نکته اساسی توجه داشته باشید؛ اول اینکه استقلال کشور بسیار مهم است و اگر دیدید این قرارداد به استقلال کشور لطمه می زند، قاطعانه آن را رد کنید؛ مطلب دوم اینکه بدانید با چه کسانی طرف هستید؛ با دشمنانی که بدعهدی جزو ذاتشان است و در قراردادهایشان به وعده هایی که داده بودند عمل نکردند.

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله آمار و سرشماری پرداخت و اظهار کرد: آمارها باید واقع بینانه باشد تا بتوان بر مبنای آن برنامه ریزی و تصمیم گیری دقیقی شود؛ دست کاری در آمارها گناه کبیره است از آن جهت که کتمان واقعیت هاست و زیربنایش غش و کلک زدن است و همچنین فساد گسترده ای به همراه دارد؛ بنابراین آمارهای غلط سر از تصمیم های غلط در می آورد و این آسیب به کشور است.

وی با بیان اینکه هیچ مصلحتی در این کشور بالاتر از صداقت و شفافیت با مردم و روراست بودن نیست، افزود: مردم صاحبان انقلاب هستند و حق آنهاست که آنچه مربوط به خودشان و مصلحتشان است به صراحت و شفافیت بدانند.

موضوع دیگری که خطیب این هفته جمعه تهران به آن پرداخت، جنایات آل سعود و ارتباط حکام عربستان با رژیم صهیونیستی بود که در این رابطه اظهار کرد: در عربستان مکتب وهابیت حاکم است که تکفیرپرور است و افرادی که در این مکتب هستند به کلی شستشوی مغزی داده می شوند به طوری که شاهد بودیم در روز عید قربان داعش 19 نفر را به مسلخ برد؛ اینچنین رفتارهایی از تفکر مکتب سخیف وهابی گری درآمده است.

خاتمی گفت: اخیراً نشستی در چچن با حضور علمای اهل سنت از الازهر برگزار شد که به صراحت اعلام کردند وهابیت از اسلام بیگانه است و ربطی به اسلام ندارد.

وی ادامه داد: دولت آل سعود از 280 سال قبل، یعنی نزدیک به سه قرن در عربستان حکومت می کند که در این سه قرن وحشی گری و آدم کشی کرده اند؛ اساس آل سعود بر غارت گری و آدم کشی است و دولتی ضد حقوق بشر، ضد قرآن و اسلام است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به روابط پنهان ‌و آشکار آل سعود با رژیم صهیونیستی گفت: ارتباط این دو رژیم هرچند به تازگی علنی شده اما روشن و آشکار بود؛ در جنگ های حزب الله و غزه با رژیم صهیونیستی آنکه در پشت صحنه این رژیم را حمایت می کرد، آل سعود بود بنابراین سعودی ها خائن الحرمین هستند و امیدواریم جهان اسلام جشن سقوط آل سعود را به زودی بگیرد.

وی در پایان به اعلام آتش بس در سوریه پرداخت و گفت: ما از هر گامی که جلوی خونریزی در سوریه را بگیرد استقبال می کنیم اما آمریکا و نوچه های آمریکا، یعنی تکفیری ها بارها آتش بس را شکستند و به نظر می رسد این آتش بس را برای تجدید قوای خود می خواهند.

خاتمی تصریح کرد: دنیا بداند تا دست آمریکا در سوریه باز است سوریه روی آرامش را نخواهد دید؛ تنها راه این است که جنایتکارانی که تکفیری ها را تغذیه می کنند و حضورشان اشغال گرانه است و بی اجازه دولت سوریه آمدند، از خاک این کشور بیرون بروند.

وی ادامه داد: ایران اسلامی به دعوت دولت قانونی سوریه برای کمک مستشاری وارد خاک سوریه شده و تا زمانی که آمریکای اشغالگر در سوریه است مشکل این کشور حل نخواهند شد.

بنابراین گزارش، حجت الاسلام والمسلمین خاتمی در خطبه اول نماز جمعه ضمن توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا،‌ در ادامه سلسله مباحث خود در رابطه با نبایسته های زندگی مؤمنانه به موضوع عیب جویی پرداخت و اظهار کرد: عیب جویی در پی پیدا کردن نقطه ضعف از یکدیگر بودن است که در شأن یک جامعه دینی نیست.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه از روایات استفاده می شود که عیب جویی درنده خویی روانی است، گفت: درست است که اسم عیب جویی را بیماری روانی بگذاریم؛ امام علی(ع)‌ در این رابطه فرموده اند «کسی که عیب های مردم را ببیند و بگوید «چرا» اما همین عیب ها در خودش باشد و به دنبال دلیلش نباشد، فرد احمقی است؛ احمق در کلام امام علی(ع) همان بیمار روانی است.

وی بیماری عیب جویی را مسری دانست و گفت: وقتی فردی عیب جو باشد، همنشین او نیز عیب جو می شود؛ این مسئله را نباید به حوزه فردی منحصر کرد، بلکه در خانواده نیز مصیبت بار است؛ همچنین در عرصه سیاسی نیز همینطور اگر قرار باشد جناح های جامعه در پی پیدا کرن نقاط ضعف یکدیگر باشند، این مسئله نوعی بیماری اجتماعی است.

خاتمی با اشاره به آیه 11 سوره حجرات گفت: کسانی که عیب حویی می کنند روزی هم دیگران در پی عیوب آنها بر می آیند.

خطیب جمعه تهران تصریح کرد: برای درمان این بیماری راهش این است که جامعه این افراد را تحویل نگیرند؛ مسئولان نیز به این نکته توجه داشته باشند که برای مبارزه با این بیماری عیب جویان را منزوی کنند.

captcha