کد خبر: 3530521
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۴

سنندج قابلیت برگزاری جشنواره «دف نوای رحمت» را به صورت بین المللی دارد

گروه هنر: رئیس حوزه هنری کردستان گفت: سنندج به عنوان پایتخت دف جهان، این قابلیت را دارد که در صورت حمایت مسئولان، جشنواره هفتم دف نوای رحمت را به صورت بین‌المللی برگزار کند.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، امین مرادی، رئیس حوزه هنری کردستان در آیین اختتامیه ششمین جشنواره دف نوازی «دف نوای رحمت» که امروز جمعه، 26 شهریورماه  در پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: این دیار ظرفیت‌های بسیار خوبی را در اختیار دارد که باید به بهترین شکل ممکن از آنها استفاده شود.

وی افزود: کردستان از سوی مقام معظم رهبری، لقب استان فرهنگی را گرفت و امروز به خود می‌بالد که میزبان جشنواره عرفانی «دف نوای رحمت» است.

رئیس حوزه هنری کردستان عنوان کرد: این جشنواره به یک رخداد مهم فرهنگی و هنری در کشور تبدیل شده و امروز دف یک ساز جهانی شناخته شده است.

وی ادامه داد: امروز گزافه نیست اگر سنندج را پایتخت دف جهان بنامیم که این نامگذاری مدیون بزرگانی همچون مرحوم خلیفه کریم صفوتی، مرحوم خلیفه میرزا آغه غوثی، مرحوم خلیفه عبدالصمد عندلیبی و مرحوم سید شمس‌الدین سیدزاهدی است.

مرادی بیان کرد: حوزه هنری کردستان علی‌رغم تمامی کمبودها متولی برگزاری جشنواره دف نوای رحمت، این رویداد بزرگ فرهنگی است و خرسندیم که در راستای تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی گام برمی‌داریم.

وی عنوان کرد: در چهارمین جشنواره دف نوای رحمت از استاد بیژن کامکار و در جشنواره پنجم از استاد ارسلان کامکار تجلیل شد و امسال در ششمین جشنواره از استاد حمیدرضا اردلان، اندیشمند و موزیسین فرهیخته کرد تجلیل خواهد شد.

رئیس حوزه هنری کردستان افزود: استاد حمیدرضا اردلان یکی از سرآمدان عصر حاضر است که تحقیقات بسیاری را در مورد موسیقی شهرهای مختلف ایران انجام داده‌اند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به ارسال 287 اثر به دبیرخانه ششمین جشنواره دف نوازی «دف نوای رحمت» اشاره و اعلام کرد: از این میان 239 اثر در بخش تک نوازی و 48 اثر در بخش گروهی بودند که 72 اثر در بخش تک نوازی و 16 اثر در بخش گروهی به بخش مسابقه جشنواره راه یافتند.

مرادی بیان کرد: امسال برای اولین بار در دنیا، اجرای گروه 1000 دف متشکل از 50 گروه 20 نفره را در عمارت خسرواباد سنندج داشتیم که با شکوه خاصی برگزار شد.

وی در پایان تاکید کرد: سنندج به عنوان پایتخت دف جهان، این قابلیت را دارد که جشنواره هفتم دف نوای رحمت را در صورت حمایت مسئولان به صورت بین المللی برگزار کند.

captcha