نگاهی به مسافر ری
فیلمنامه «مسافر ری» قرن سوم هجری را به تصویر میكشد. مقارن با خلافت عباسی و امامت دهمین پیشوای شیعه امام هادی(ع)، عبدالعظیم حسنی یكی از شاگردان و مریدان امام هادی(ع) مغضوب دستگاه خلیفه است. پس از تخریب بارگاه امام حسین(ع) در كربلا به دستور عمال خلیفه، عبدالعظیم به توصیه امام هادی(ع)، به مهاجرتی طولانی به سمت ایران و شهرری میزند. این هجرت از نظر سیاسی بسیار پر اهمیت است و عبدالعظیم طی این مسافرت حامل پیام امام هادی(ع) به علویان ایرانی است. او در این مسافرت طولانی با خطرات و حوادث گوناگونی روبرو میشود.
اکران انیمیشن سینمایی «ناسور»
انیمیشن بلند «ناسور» به کارگردانی کیانوش دالوند و تهیهکنندگی مشترک محمدحسین قاسمی و داریوش دالوند از دیگر آثار سینمایی بود که در چهارمین روز از جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در پردیس سینمایی ملت اکران شد.
این انیمیشن، روایتی از زندگی عبیدالله بن حر جعفی یکی از کوفیان مکه را به تصویر میکشد که از امام حسین(ع) دعوت کرده تا به کوفه بیایند و زمانی که میشنود سپاه امام(ع) به کوفه نزدیک شده از این شهر خارج میشود تا با ایشان روبرو نشود؛ اما از بد حادثه بهصورت کاملا ناگهانی با ایشان روبرو شده و مجبور میشود دست رد به سینه آن حضرت بزند.
تماشای تعزیه حضرت قاسم(ع) با حضور محمدحسین لطیفی
روایت شهادت حضرت قاسم(ع) در قالب تعزیه نیز از دیگر برنامه های روز چهارم جشنواره بود که رأس ساعت 17 در پردیس ملت برگزار شد.
حضرت قاسم(ع) در روز عاشورا و پس از شهادت برادرش، نزد عمویش حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) رفت و از ایشان اذن میدان طلبید. اما امام(ع) به سبب سن و سال کمش به او اجازه نفرمود. قاسم پیوسته اصرار می کرد تا اینکه سرانجام توانست از امام حسین(ع) اذن میدان بگیرد.
حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) هنگام شهادت حضرت قاسم(ع) خود را به بالین او رسانده و فرمودند: «از رحمت خدا به دور باشند، قومی که تو را کشتند. در روز رستاخیز جد تو از جمله دشمنان آنها خواهد بود».
از اتفاقات قابل توجه اجرای مراسم تعزیه این روز حضور محمدحسین لطیفی در بین تماشاگران بود؛ حضور و استقبال بینظیر خانودهها از این مراسم نمایانگر ارادت ایشان به امام حسین(ع) و کار قوی گروه تعزیه داشت.
کارگاه آموزش فيلم كوتاه با حضور احمد الستی
همچنین در چهارمين روز از برگزاری این رویداد فرهنگی، به برگزاری کارگاه آموزش فيلم كوتاه با حضور احمد الستی اختصاص داشت. اين کارگاه آموزشی رأس ساعت 18 با حضور هنرجویان سینما برگزار شد که با استقبال خوب هنرجویان سینما روبرو شد.
کربلا جغرافیای یک تاریخ
مستند سینمایی «کربلا جغرافیای یک تاریخ» به کارگردانی داریوش یاری که به روایت وقایع قیام امام حسین (ع) میپردازد نیز رأس ساعت 18 در سالن سوم پردیس ملت به نمایش درآمد.
کمتر پیش آمده است که وقایع کربلا در قاب تصاویر مستند بازسازی شود؛ اکثر تصویرسازیهای تاریخی این واقعه را در قالب نمایشهای مذهبی مشاهده کردهایم اما مستند کربلا جغرافیای یک تاریخ، روایتی نو از عاشورا را به نمایش میگذارد.
فیلمهای من و زیبا، مردی که خودش را کشت، یک خواب کوچولو، ماه جبین، یادگاری، درودگاه، شبیه ماه، شکاف، آن دورها، صراحی، امضا، عطش، آسانسور، نیستان، همیشه تو اول سلام میکنی، رازکهای شب بو، بی بی، من اینجا هنوز دلتنگم، مهاجران حسینی، محمدحسن، روز الست، پناهنده، صدای این فیلم واضح نیست، سیدحسین مرزوک جایی نمیرود، حبیب بن مظاهر، علمدار کربلا، ذوالجناح، مقتل، حر، قصه بابا، علی اصغر، دشنه، عشق، مادر، سرباز کوچک، دخیل، عصرخاتون، شاهد، وصال از از دیگر آثار سینمایی بود كه در چهارمین روز از برگزاری این جشنواره نمایش داده شد.
یادآور میشود، جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهلچراغ» بر زندگی نورانی و حیات جاودانی امام حسین(ع) تمرکز دارد و میکوشد تلاش و کوشش فرزانگان مسلمان را به جهانیان نشان دهد. جشنواره «چهلچراغ» این روزها در پردیس سینمایی ملت در حال برگزاری است.
فاطمه حبیبی