طاهر شیخالحکمایی، دبیر بخش آثار حجمی چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: یکی از ویژگیهای این بخش از چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» دعوت رسمی از هنرمندان صاحب سبک و صاحب امضاء در عرصه هنرهای حجمی و مجسمهسازی است که برای اعتبار و قوام بیشتر جشنواره متناسب با بندهای موضوعی آن کار ارائه دهند که غالب آثار حجمی آنها برنزه خواهد بود.
وی گفت: البته با توجه به محدودیت امکاناتی که در اختیار داریم موارد دعوتی از هنرمندان صاحبنام در این عرصه بین 15 تا 20 هنرمند خواهد بود ضمن آنکه ما از چند هنرمند فعال در این عرصه از کشورهای خارجی هم برای حضور در این جشنواره دعوت کردهایم که نظر مساعدی برای شرکت در این رویداد هنری داشتند و مثلاً دو هنرمند مجسمهساز از سن پترزبورگ در این جشنواره مشارکت خواهند کرد.
این هنرمند مجسمهساز تصریح کرد: متقاضیان حضور در این جشنواره از میان هنرمندان و هنرجویان داخلی نیز تعداد چشمگیری هستند و تا به این لحظه که سه روز به پایان مهلت ارسال آثار باقی مانده است، کمیت آنها قابل توجه بوده و قطعاً در روزهای باقیمانده نیز بر تعداد آنها اضافه خواهد شد؛ در این بخش محدودیت ما تنها به اندازه و ابعاد آثار معطوف شده و در مورد مواد و متریال مورد استفاده هنرمندان محدودیتی قائل نشدهایم.
شیخالحکمایی در ادامه گفت: یکی از موارد مورد تأکید جشنواره «هنر مقاومت» در همه رشتهها و به ویژه نسل جوان، استعدادیابی و اهتمام و ایجاد انگیزش لازم برای تداوم فعالیت هنری میان هنرمندان جوان است؛ در بخش آثار حجمی جشنواره علاوه بر استعدادیابی و نظارت و هدایت هنرمندان جوان و صاحب ذوق در این رشته، کوشش شده است تا آثار از صاحبان آن خریداری و در فضای موزهای نگهداری و در مناسبتهای گوناگون آینده برای عموم علاقهمندان به نمایش درآید.
وی افزود: نکته قابل توجه دیگری که در جشنواره «هنر مقاومت» به آن صحه گذاشته شده است اینکه با توجه به فاصله گرفتن فضای فکری و اندیشهای نسل جوان از مفاهیم ارزشی همچون مقاومت، بسیج و ... آن، ضرورت مطالعه و پژوهش این نسل در میان آثار مکتوب و مستندی که به این موضوع پرداختهاند برای ایدهپردازی به منظور خلق آثار هنری بیش از پیش احساس میشود و خوشبختانه جشنواره این فضا را فراهم کرده تا آثاری موثق و باورپذیر خلق و به منصه ظهور رسد.
دبیر بخش آثار حجمی چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» تأکید کرد: دبیرخانه جشنواره با رایزنی و تعاملی که با برخی از سازمانها و نهادها همچون شهرداری مناطق تهران، سازمان زیباسازی شهر تهران و ... برقرار کرده است تمام تلاش خود را به کار بسته تا بتواند آثار منتخب و برگزیده این جشنواره را به منظور بهره مندی عموم مردم از مفاهیم و المانهای فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس در ابعاد مناسبی به اجرا درآورده و در اماکن عمومی شهری نصب نماید.
یادآور میشود، آخرین مهلت برای ارسال آثار به چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» 31 شهریور ماه سال جاری اعلام شده است و علاقهمندان برای شرکت در 4 بخش این جشنواره اعم از نقاشی، آثار حجمی، گرافیک و پوستر و کاریکاتور و کارتون میتوانند به پایگاه اینترنتی این جشنواره به نشانی http://resistart.ir مراجعه نمایند.
امیرسجاد دبیریان