کریم اکبری مبارکه، بازیگر سریال «امام علی(ع)» و «مختارنامه» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره حضورش در این دو کار ارزشی گفت: برای من به عنوان یک بازیگر بزرگترین افتخار این است که در دو کاری بازی داشتم که از مفاخر تلویزیون محسوب میشود. نکته جالبتر این که هر دوی این آثار، ادای دینی به عزیزترین کسانی است که در عالم بشریت میتوان از آنها یاد کرد، البته پرواضح است به واسطه یک کار تلویزیونی نمیشود آنگونه که باید به امام علی(ع) و امام حسین(ع) ادای احترام کرد، اما حداقل تلاشی که در این زمینه انجام شده بسیار لذتآور است.
وی افزود: مطلب دیگری که بسیار علاقمندم به آن توجه شود این است که فردی پشت دوربین این کارها قرار گرفته بود که نسبت به این حوزه هم آگاهی لازم را داشت هم اینکه عشق به مولا و سیدالشهدا تمام وجودش را فرا گرفته است. با این توضیح وقتی کاری توسط چنین فیلمسازی تولید میشود نتیجه آن خواهد شد که در «امام علی (ع)» و «مختارنامه» شاهدش بودیم. این توضیحات را نه برای اینکه از داود میرباقری تعریف کنم میگویم، بلکه به واقع من عشق را هم در فیلمنامه هم در حین ساخت به وضوح مشاهده کردم.
این بازیگر در پاسخ به این سؤال که از سریال «امام علی(ع)» چه خاطره جالبی به یاد دارد؟ گفت: برای هر کسی که عاشق مولا امیرالمومنین(ع) است بازی در نقش ابن ملجم سخت است، چون باید یکی از خبیثترین انسانهای روی زمین را بازی کند. برای همین برایم بسیار سخت بود تا چنین نقشی را بازی کنم، اما با صحبتهایی که میرباقری با من داشت، تمام تلاش خود را کردم تا هر آنچه که در توان دارم برای بهتر شدن نقش انجام دهم. درباره روند تحقیقاتی کارم نیز باید بگویم جدا از فیلمنامه و توصیههای فیلمساز درباره صدر اسلام کتابهایی را خواندم تا با شخصیت مورد نظر در سریال بهتر آشنا شوم.
اکبری مبارکه تصریح کرد: درباره مظلومیت امام علی(ع) هنوز آنچنان که باید سخن گفته نشده است، البته معتقدم هر اندازه در این زمینه کار شود باز هم نتیجه آن چیزی نخواهد بود که انتظارش را داریم. این سخن را گفتم تا به روی این نکته تاکید کنم، چرا نباید در سینما حداقل یک فیلم با محوریت حضرت علی(ع) داشته باشیم، آیا نمیشد هزینه ساخت یکی از این فیلمهای به اصطلاح فاخر را صرف ساخت فیلمی با محوریت امام علی(ع) کرد. از این دست سوالات بسیار مطرح است، اما متاسفانه جواب درستی به آن داده نمیشود؟
وی در پایان گفت: پرداختن به شخصیت امام علی(ع) تنها نشان دادن زندگی ابشان نیست، چون اگر ما بتوانیم به غدیر خم هم نگاهی ویژه در فیلمها و سریالهایمان داشته باشیم در حقیقت مظلومیت حضرت علی(ع) را تصویر کردهایم. این اتفاق هم بهتر است به شکلی ویژه در سینا روی دهد، چون امکان دیده شدن جهانی آن در هنر هفتم بیش از تلویزیون فراهم است.