وی گفت: به تحقیق دانشنامه امامعلی(ع) که آن را در 13 مجلد و ظرف مدت 20 ماه با تلاش کارشناسان و پژوهشگران پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به ثمر رساندیم، جلوهای از کرامات علی(ع) بود که اگر مدد آن حضرت نبود قطعاً این امر میسر نمیشد همچنانکه در آغاز کار پژوهشی به منظور تدوین این دانشنامه از سوی برخی از دوستان و اطرافیان برای ورود به این پروسه تحقیقاتی برحذر داشته میشدم و اگر نبود تشویقها و ایجاد انگیزههای حضرت آیتالله جوادی آملی شاید دلسرد از ادامه راه باز میماندیم.
رشاد با اشاره به اینکه مقدمات و ساختار کلی دانشنامه طی پیگیریهای شخصی و در مراجعه به کتابخانه مرحوم آیتالله العظمی مرعشی نجفی در شهر مقدس قم صورت گرفته است تصریح کرد: طراحی مدخلهای این دانشنامه نیز با منابعی که این کتابخانه معظم در اختیارمان گذاشت، صورت گرفت که در نهایت 110 مدخل برای این دانشنامه طراحی شد.
عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشنامه امام علی(ع) را در واقع باید پرداختن به مسائل و نیازمندیهای جامعه بشری در هر عصر و زمانی دانست که به شکل طرح سؤال به محضر امام علی(ع) ارائه شده است و از میان اقوال، احادیث و خطبههای ایشان در نهجالبلاغه و... برای آنها پاسخ سنجیده و قانعکننده دریافت شده است.
وی تأکید کرد: در مراسم رونمایی از این دانشنامه خاطرم هست که آیتالله جوادی آملی از لسان مقام معظم رهبری تعبیری به این مضمون داشتند که سه جلد از «الغدیر»؛ کتاب بیهمتای علامه امینی در باب غدیر علمی است و مابقی آن سند است در حالیکه 12 جلد از دانشنامه امامعلی(ع) علمی است و یک جلد آن نیز فهرستنویسی و ارجاع به اسناد است.
رشاد با اشاره به اینکه تدوین این مجموعه در این فاصله زمانی کم که برخی از دوستان اعتقاد داشتند به دههها تحقیق و پژوهش خواهد انجامید، یک معجزه محسوب میشود که تنها در سایه عنایات حضرت امیر(ع) صورت گرفته است گفت: آیتالله جوادی آملی همان زمان به من عرضه داشتند که ای کاش جلد چهاردهم این دانشنامه را نیز اختصاص به مقوله هنر و طرح دیدگاههای حضرت علی(ع) در این باب قرار میدادید که باید بگویم که علیرغم کوششهای بسیار و مشورتهایی که با کارشناسان در حوزه حکمت و فلسفه هنر از جمله مرحوم دکترمحمد مددپور داشتم تا به این لحظه این امر میسور نشده است که آرزو دارم این امر به زودی زود محقق شود.
وی در پایان هنری را صاحب ارزش و الهی خواند که هنرمند و خالق آن نیز مؤمن و معتقد باشد و گفت: تنها در این صورت است که اثر هنری برای ابنای بشری مفید واقع میشود و آنها را به سمت کمال و سعادت رهنمون میسازد؛ هنری قابل اعتنا و مورد قبول است که به فطرت بشری اشاره کند و هنر اصیل را معمولاً با هنر فطری مترادف میدانند.
امیرسجاد دبیریان