کد خبر: 3531466
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۸
نوش‌آبادی خبر داد:

وجود مشکلات جدی در خصوص پیگیری فاجعه منا/ به دنبال وکلای خارجی هستیم

گروه جامعه: سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه هیچ یک از 40 کشور اسلامی پیگیر شکایت از عربستان نیستند، از تلاش برای در اختیار گرفتن وکلای خارجی برای پیگیری فاجعه منا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه 29 شهریور ماه در محل سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی برگزار شد که با اعتراض خبرنگاران به دلیل تأخیر‌های مداوم در آغاز مراسم همراه بود. در ابتدای این نشست، نوش‌آبادی ضمن تبریک عید غدیر، «غدیر» را حرکت به سوی مطلوب‌ها توصیف کرد و گفت: اصحاب فرهنگ و هنر باید در خصوص غدیر نقش ویژه‌تری ایفا کنند تا به سوی جامعه علوی که برخاسته از جامعه نبوی است حرکت کنیم.

وی در ادامه با اعلام خبر برگزاری مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس که روز پنج‌شنبه 10 صبح در سالن سینمایی وزارت ارشاد با سخنرانی وزیر ارشاد برگزار خواهدشد، گفت: نخستین جایزه ایثار و رسانه در دو بخش رسانه برتر و آثار برتر برگزار می‌شود که اصحاب رسانه می‌توانند تا پایان آذر ماه آثار خود را به دبیرخانه جشنواره مستقر در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد ارسال کنند.

نخستین جشنواره لباس عاشورایی 26 مهر برگزار می‌شود

نوش‌آبادی از آغاز جشنواره مردمی ـ رسانه‌ای فیلم و عکس علوی و امضای تفاهم‌نامه همکاری وزارت ارشاد و بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس به منظور ثبت حماسه‌های ماندگار هشت سال دفاع مقدس، مشارکت در برگزاری همایش‌ها و حمایت از نهضت ترجمه آثار مکتوب دفاع مقدس، تألیف و چاپ آثار ادبی و هنری و ... خبر داد و گفت: نخستین جشنواره لباس عاشورایی نیز به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس 26 مهر تا دوم آبان ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود.

یالثارات جزو نشریات دارای مجوز وزارت ارشاد نیست

پس از صحبت‌های سخنگوی وزارت ارشاد، خبرنگاران در خصوص توهین نشریه یالثارات به هنرمندان سؤال کردند که وی عنوان کرد: موضع وزارت ارشاد قبلاً هم در این خصوص اعلام شده است. هیئت نظارت بر مطبوعات پروانه فعالیت این نشریه را لغو کرده و این نشریه از فهرست نشریات دارای مجوز وزارت ارشاد خارج شده است و به لحاظ قانونی جزو نشریات دارای مجوز نیست.

وی تصریح کرد: نهاد قضائی با توجه به شکایت هنرمندان با توجه به هتک حرمت و تعرضی که به آنها صورت گرفته است پیگیر این مسئله است.

تاکنون 450 وکالتنامه از طرف خانواده‌های فاجعه منا به وزارت امور خارجه ارائه شده است

سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا که مطرح کرد، شما چه اقدامی برای احقاق حقوق خانواده شهدای منا انجام داده‌اید زیرا پس از یک سال عربستان حتی مسئولیت فاجعه منا را بر عهده نگرفته است و همچنان از نظر حقوقی هیچ کاری برای پیگیری این فاجعه انجام نشده است؟ گفت: تاکنون 450 وکالتنامه از طرف خانواده‌های فاجعه منا به وزارت امور خارجه ارائه شده است و رایزنی فراوانی نیز برای انتخاب وکیل در داخل عربستان و سایر کشورها صورت گرفته است.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی نیز شکایت‌نامه‌ای را به اینترپل برای پیگیری مسئله ارائه کرده است. 800 مصاحبه نیز توسط سازمان حج و زیارت با شاهدان عینی صورت که در اختیار وزارت امور خارجه قرار گرفته و دولت مصمم است از هر امکان و فرصتی برای پیگیری حقوق خانواده‌ها استفاده کند و ما به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم فاجعه منا به فراموشی سپرده شود.

وجود مشکلات جدی در خصوص پیگیری فاجعه منا

نوش‌آبادی از وجود مشکلات جدی در خصوص پیگیری فاجعه منا سخن گفت و اظهار کرد: ما از نظر سیاسی در قطع رابطه سیاسی با عربستان هستیم که مانعی برای پیگیری فاجعه در داخل عربستان است. همچنین عدم اعتراض و شکایت سایر کشورهای اسلامی هم در این مسئله مانع ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: به غیر از ایران هیچ کدام از 40 کشوری که اتباعشان در این فاجعه کشته شده‌اند، پیگیر شکایت نیستند و اجماعی در میان کشورهای اسلامی نیست که این خود یک نقطه ضعف است.

سخنگوی وزارت ارشاد با اعلام این مطلب که در پی استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی برای پیگیری حقوق خانواده‌های شهدای منا هستیم، گفت: باید سراغ وکلای بین‌المللی برویم و حتی رایزنی شده است تا از وکلای داخل کشور عربستان استفاده شود، البته وکلای داخلی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند.

خبرنگار دیگری در خصوص روند درمان محمدرضا شجریان، خواننده کشورمان سؤال کرد که نوش‌آبادی پاسخ داد: با پیگیری خانواده محترم ایشان و رضایت پزشکان معالج در آمریکا، استاد به تهران بازگشته‌اند و با توجه به تسهیلات ویژه‌‌ای که وزارت بهداشت تدارک دیده ادامه درمان وی در کشور صورت می‌گیرد و وزارت ارشاد از هیچ‌گونه کمکی در تسریع بهبود وی دریغ نمی‌کند.

وی در خصوص احتمال اجرای کنسرت توسط شجریان پس از بهبودی گفت: مشکل وی به حوزه فرهنگ و هنر ارتباط ندارد. ما از حل این مشکل استقبال می‌کنیم. این مسئله به طور خاص به وزارت ارشاد و به طور عام به دولت ارتباط ندارد و به سایر دستگاه‌ها مربوط است.

از انتخاب فیلم فروشنده برای نمایندگی در اسکار خوشحال هستیم

وی در خصوص نمایندگی فیلم فروشنده در مراسم اسکار نیز، گفت: انتخاب این فیلم توسط هیئت نظارت و با اکثریت آرا صورت گرفته و ما امیدواریم نماینده شایسته‌ای برای سینمای ایران در اسکار باشد و ظرفیت سینمایی ایران را به خوبی نمایندگی و با دست پر بازگردد. البته انتخاب فیلم فروشنده به معنای نادیده گرفتن ارزش‌های سایر فیلم‌ها نیست و ما از این انتخاب خوشحال هستیم.

نوش‌آبادی در خصوص ارکستر ملی نیز گفت: در این خصوص بحث‌های زیادی صورت گرفته و مدیریت ارکست‌های‌های ملی به بنیاد رودکی سپرده شده است. مسائل ارکستر سمفونیک تهران حل شده و رهبری آن به شهرداد روحانی واگذار شده‌است. پرداخت حقوق و دستمزد نوازندگان و بیمه آنها نیز انجام و برای یک سال با آنها قرارداد منعقد شده است.

وی در خصوص ارکستر ملی نیز گفت: مذاکراتی با فخرالدینی صورت گرفته اما هنوز نتیجه آن مشخص نیست اما اولویت ما رهبری توسط استاد فخرالدینی است.

نوش‌آبادی در خصوص برنامه‌های وزارت ارشاد در زمینه سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز گفت: وزارت ارشاد به عنوان دستگاه فرهنگی وظیفه دارد در فرهنگسازی توجه به خانواده و رشد جمعیت تلاش کند. ابزارهای ما ابزارهای فرهنگی، هنری و رسانه‌ای است و ما از همه قابلیت‌های دیجیتال، فضای مجازی، کتاب، رسانه و ... استفاده خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سؤالی در خصوص کتاب «تمشک‌های خیس نوشته مهدی نجف‌زاده» که گفته می‌شود دارای محتوای غیر اخلاقی است و سایر کتاب‌هایی که علی‌رغم محتوای غیر اخلاقی منتشر می‌شوند، گفت: ضوابط، معیارها و مقرراتی که در حوزه نشر کتاب وجود دارد همچنان مانند گذشته اعمال می‌شود و هیچ مسامحه‌ای در عدول از چارچوب‌های دینی، فرهنگی و اخلاقی نباید صورت گرید، وزارت ارشاد هم اهل مسامحه نیست.

وی تصریح کرد: با تقویت ممیزی کتاب و شورای نظارت کار با دقت و سرعت انجام می‌شود و اگر قصوری شده پیگیری و گزارش تخلف‌ها مورد رسیدگی قرار می‌‌گیرد.

سخنگوی وزارت ارشاد در خصوص حضور وزیر ارشاد در مراسمی که عنوان می‌‌شود دراویش صوفیه در آن به اجرای برنامه پرداخته‌اند نیز گفت: این مراسم مربوط به دراویش صوفیه نبوده بلکه یک نمایش سنتی با اجرای جمعی از هنرمندان بوده که مجوز فعالیت داشته‌اند و وزیر با شناخت از جریانات فرهنگی و با نگاه فرهنگی در این مراسم حضور داشته است.

وی ادامه داد: هیچگونه مجوزی به گروه‌های منحرف و فرق ضاله داده نشده و داده نخواهدشد و اجازه نمی‌دهیم حریم فرهنگ دستخوش فرق منحرف شود.

نوش‌آبادی در خصوص آیین‌نامه اجرایی قانون مطبوعات نیز گفت: این آیین‌نامه اخیراً به تصویب دولت رسیده و از هشت شهریور ماه برای اجرا به وزارت کشور و وزارت ارشاد ابلاغ شده است. این آیین‌نامه در چهار فصل، 39 ماده و 27 تبصره به تصویب رسیده که طی آن مدیران رسانه‌ها موظف به بیمه کلیه کارکنان و خبرنگاران شده‌اند و در صورت عدم اجرا از تمام حمایت‌های وزارت ارشاد محروم می‌شوند.

وی به مطرح شدن موضوع رسانه‌های اجاره‌ای در این آیین نامه نیز اشاره و عنوان کرد: بر اساس این آیین‌نامه در صورتی که صاحب‌امتیازی بخواهد رسانه خود را اجاره دهد باید به هیئت نظارت بر مطبوعات درخواست کتبی خود را ارائه دهد.

اصولاً از تعطیلی و فیلتر‌کردن سایت‌ها استقبال نمی‌کنیم

سخنگوی وزارت ارشاد در تشریح موضع وزارت ارشاد در خصوص فیلتر سایت‌ها و خبرگزاری‌ها، گفت: اصولاً از تعطیلی و فیلتر‌کردن سایت‌ها استقبال نمی‌کنیم. اما نهادهای دیگر می‌توانند بر اساس وظایف خود اقداماتی انجام دهند و بر اساس قانون حق ورود به این مسئله را دارند.

وی افزود: در این زمینه شورای عالی فضای مجازی و کمیته تعیین مصادیق مجرمانه تصمیم‌گیر نبوده بلکه تصمیمات نهادهای مسئول را اجرا کرده‌است.

نمایشگاه مطبوعات دیگر موضوعی بود که در خصوص آن از سخنگوی وزارت ارشاد سؤال شد که وی پاسخ داد: نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته با افزایش 25 درصدی متقاضیان مواجه بوده و استقبال نشریات محلی و استانی نیز افزایش یافته است.

بسیاری از نشریاتی که سال گذشته نمایشگاه را تحریم کردند امسال حضور دارند

نوش‌آبادی ادامه داد: امسال نمایشگاه در دو طبقه برگزار می‌شود و مطمئن هستیم که استقبال مردم رکورد را خواهد شکست و بسیاری از نشریاتی که سال گذشته نمایشگاه را تحریم کردند امسال حضور دارند.

وی در خصوص انجمن صنفی روزنامه‌نگاران گفت: بر اساس قوانین موجود این انجمن‌ها کارکردهای مختلف دارند و باید از نهادهای زیربط مجوز دریافت کنند، ما با توسعه تشکل‌ها در حوزه رسانه نه تنها مخالف نیستیم بلکه استقبال هم می‌کنیم.

سخنگوی وزارت ارشاد در پایان اعلام کرد: مصوبه اخیر شورای فرهنگ عمومی در خصوص روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی تناقضی با روز پاسداشت ادبیات و شعر فارسی ندارد و همچنان روز 27 شهریور ماه در تقویم کشور روز ملی شعر و ادب و روز 25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی است.


captcha