کد خبر: 3532387
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۰
مطالبات اقتصادی رهبر معظم انقلاب/ یوسفیان‌ملا تأکید کرد:

لزوم توجه به سبد هزینه خانوار در راستای تحقق سیاست‌های خانواده

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: یکی از مسائلی که برای تحقق سیاست‌های ابلاغی خانواده باید مورد توجه قرار داد، سبد هزینه خانوار است؛ چراکه توجه به این مسئله باعث موفقیت برنامه‌ریزی در سایر زمینه‌‌ها هم خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مقام معظم رهبری، روز شنبه، ۱۳ شهریور ۹۵ سیاست‌های کلی خانواده را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام به رؤسای قوای سه‌گانه ابلاغ کردند. در این سیاست‌ها برای حفظ بنای خانواده در جامعه اسلامی به عنوان کانون رشد و تعالی انسان، دستورالعمل‌هایی در ۱۶ محور ذکر شده است.
بخشی از این موارد به سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و از جمله محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات اقتصادی، حمایت اقتصادی از زنان سرپرست خانوار، محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات اقتصادی و مبارزه با اشرافیت و تجمل‌گرایی در جهت حفظ استحکام خانواده مربوط می‌شود.
توجه به مصرف خانواده در برنامه‌های توسعه
عزت‌الله یوسفیان‌‌‌ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره لوازم تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در این زمینه اظهار کرد: بخشی از برنامه‌های پنج‌ساله توسعه به خانواده و فرهنگ مصرف در خانواده مربوط است اما متأسفانه تاکنون در این زمینه، پژوهش و تحقیقات کاربردی چندانی انجام نداده‌ایم.
وی ادامه داد: کشور ما دارای منابع متنوع و آب‌ و هوایی چند فصل است بنابراین لازم است همه خانواده‌های ایرانی، به اندازه امکاناتی که وجود دارد از امکانات زندگی برخوردار شوند اما هیچ برنامه‌ای برای بهبود این وضعیت و سبد هزینه خانوار وجود ندارد.

اهمیت توجه به سبد هزینه خانوار
یوسفیان‌ملا عنوان کرد: یکی از مسائلی که برای تحقق سیاست‌های ابلاغی خانواده باید مورد توجه قرار داد، سبد هزینه خانوار است. از ابعاد مختلفی می‌توان به این سبد هزینه خانوار پرداخت که یکی از این موارد در زمینه پزشکی و درمانی است که باید به خانواده‌ها توصیه شود چه غذایی مصرف کنند که هم از بیماری‌ها جلوگیری شده و هم اینکه جنبه‌های اقتصادی آن رعایت شود و هم خانوار بتواند به میزان درآمد خود هزینه کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: البته گاهی اوقات در رسانه‌‌ها اعلام می‌شود که فلان موارد را در زمینه مصرف مواد غذایی رعایت کنید اما این حد کافی نیست؛ چراکه در همه کشورهای پیشرفته دنیا، از لحاظ علمی برای هر منطقه‌ای، پژوهش، آزمایشگاه و برنامه خاص برای تناسب با شرایط اقلیمی آن منطقه وجود دارد.
عدم برنامه‌ریزی لازم برای اصلاح الگوی مصرف
نماینده آمل در خانه ملت اظهار کرد: ما در ایران در این بخش هیچ حرکتی نداشته‌ایم و اگر این اتفاقات رخ دهد آنگاه می‌توان سایر موضوعات اقتصادی را در سبد هزینه خانوار رعایت کرد.
وی افزود: اکنون با کمال تأسف مشاهده می‌کنیم در ایران رسم شده است که هیچ‌گاه در سر سفره خانواده ایرانی به اندازه مصرف افراد غذا چیده نمی‌‌شود بلکه همواره چند برابر نیاز افراد و اشخاص این‌کار صورت می‌گیرد؛ چراکه انگار صاحب سفره احساس حقارت و فقر می‌کند و این رویه را در رستوران‌ها و مراکز توزیع اغذیه هم مشاهده می‌کنیم.
تأثیر سلامت انسان بر بهبود وضعیت اقتصادی
یوسفیان‌ملا تأکید کرد: این مسئله را می‌توان به سایر ابعاد از جمله بُعد درمانی هم تسری داد؛ یعنی ضمن اینکه مسائل اقتصادی در نظر گرفته شده است، مسائل مربوط به سلامتی انسان هم در آن لحاظ می‌شود و مصرف انسان هرچقدر سالم‌تر باشد در سایر بخش‌ها هم اثرگذار خواهد بود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: البته بنده وضعیت مواد غذایی را به عنوان مثال عرض کردم اما در ابعاد مخالفی از جمله پوشاک، مصرف‌گرایی، رفتار و ... لازم است برنامه‌ریزی‌های لازم مورد توجه قرار گیرد اما تاکنون هیچ آموزشی در این زمینه به مردم ارائه نشده است و هر کس هرگونه که مایل است از لحاظ اقتصادی رفتار می‌کند؛ به همین دلیل باید برای همه این مسائل از کوچک تا بزرگ برنامه‌ریزی اقتصادی انجام داد.

اکبر ابراهیمی
captcha