کد خبر: 3532463
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴

ایندیپندنت: سقوط جایگاه سعودی نزد مسلمانان

گروه بین‌الملل: سعودی‌ها هفته به هفته بیشتر در غرقاب مشکلات فرو می‌روند. آن‌ها که غرق در هجوم مضحک خود علیه یمن هستند، اکنون با بیانیه‌ نادری مواجه شده‌اند که از سوی بیش از 200 نفر از علمای اهل سنت در محکومیت عقاید وهابی رایج در عربستان منتشر شد که این عقاید را تغییر شکل خطرناک اسلام سنی نامید.

ایندیپندنت: سقوط جایگاه سعودی نزد مسلمانان

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «رابرت فیسک»، خبرنگار حوزه خاورمیانه روزنامه ایندیپندنت و برنده جایزه‌های متعدد که در بیروت مستقر است و بیش از 40 سال در جهان عرب زندگی کرده و اخبار لبنان، تجاوزات رژیم صهیونیستی، حمله عراق به ایران و کویت، حمله آمریکا به عراق و انقلاب‌های عربی را پوشش داده، در مقاله‌ای که در ایندیپندنت به چاپ رسید، از سقوط جایگاه سعودی‌ها در میان مسلمانان سخن گفت.

در این مقاله آمده است: در میان علمای اهل سنتی که عربستان را هدف قرار داده‌اند، احمد طیب، مفتی اعظم مصر و شیخ الازهر (مهمترین مرکز مطالعات دینی جهان اسلام) نیز وجود دارد.

الازهر به‌تازگی همایشی با عنوان «اهل سنت واقعی چه کسانی هستند» در گروزنی، پایتخت چچن برگزار کرد و در آن علمای برجسته اهل سنت جهان حضور داشتند.

در این همایش، که تقریباً از سوی اکثر رسانه‌های جهان مورد بی‌توجهی قرار گرفت،‌ اگرچه نام عربستان صراحتاً ذکر نشد، اما بیانیه پایانی آن یک رویارویی آشکار علیه کشوری است که سالانه میلیون‌ها دلار برای تأسیس مساجد و مدارس و پرورش علمای وهابی صرف می‌کند.

خطرناک‌ترین انحراف وهابیت، از دیدگاه علمای اهل سنتی که در چچن ملاقات کردند، اعمال خشونت علیه «غیر مؤمنان» است که همه مسلمانانی را که با عقاید وهابیت مخالفند، نیز شامل می‌شود. داعش، القاعده و طالبان از جمله حامیان این ایدئولوژی در خارج از مرزهای عربستان سعودی و قطر هستند.

اخبار بد از عربستان مرتب به گوش می‌رسد. در ابتدای حج امسال روزنامه «الخبر» لبنان آمارهایی را به نقل از وزارت بهداشت عربستان منتشر کرده که نشان می‌داد، در 14 سال گذشته 90 هزار زائر در جریان مناسک حج کشته شده‌اند.

گرچه این خبر از سوی عربستان انکار شد، شیعیان ایران که صدها نفر از شهروندان خود از جمله غضنفر رکن‌آبادی، سفیر پیشین ایران در لبنان را از دست داده‌اند، این آمار را باور دارند. رهبر ایران نیز سعودی‌ها را مسئول مرگ زائران خواند و ایرانیان امسال سفر حج را تحریم کردند.

در این میان یک چیز کاملاً واضح است و آن اینکه تاکنون سعودی‌ها تا به این اندازه هدف اعتراضات همزمان علما و رهبران شیعه و سنی جهان قرار نگرفته بودند.

حضور شیخ الازهر در گروزنی سبب خشم سعودی‌ها شده که از زمان روی کار آمدن سیسی در مصر، سالانه میلیون‌ها دلار به اقتصاد این کشور تزریق می‌کنند.

کویت، لیبی، اردن و سودان از جمله کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس گروزنی بودند و در کنار احمد حسون، مفتی اعظم سوریه و مرد وفادار به بشار اسد قرار گرفتند.

سؤالی که سعودی‌ها باید از خود بپرسند این است که چرا کسانی که به طور معمول چاپلوسی آن‌ها را می‌کرده‌اند اکنون به آنان پشت کرده‌اند.

captcha