کد خبر: 3532508
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
به میزبانی پژوهشکده پولی و بانکی؛

کارگاه «بررسی سلامت شرعی قراردادهای بانكی از منظر قواعد فقهی» برگزار می‌شود

گروه اقتصاد: کارگاه آموزشی «بررسی سلامت شرعی قراردادهای بانكی از منظر قواعد فقهی»، هفته آینده در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برگزار می‌شود.

وهاب قلیچ، عضو هیئت علمی، پژوهشکده پولی و بانکی، بانک مرکزی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اعلام این خبر اظهار کرد: این کارگاه آموزشی، توسط پژوهشکده پولی و بانکی و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدنقی نظرپور، عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید و عضو شورای فقهی بانک مرکزی برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: یکی از گام‌های اساسی در جهت اجرای واقعی بانکداری اسلامی، بررسی میزان انطباق قراردادهای بانکی بر اساس قواعد شریعت است و استخراج شاخص‌های ارزیابی سلامت شرعی قراردادها بر اساس قواعد فقهی، گامی مهم در مسئله نظارت شرعي و اطمینان از رعایت موازین اسلامی در انعقاد قراردادهای بانکی به شمار می‌آید.
قلیچ افزود: به طور قطع، ضعف قراردادهای بانکی از حیث انطباق با قواعد فقهی موجب تزلزل مشروعیت آن می‌شود و در همین راستا ضروری است به منظور اصلاح و تكمیل قراردادهای بانكی و چگونگی اجرای درست آن، متن قراردادها با نگاه به قواعد فقهی بررسی شود.

 
عضو هیئت‌علمی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی افزود: تعریف اجمالی قواعد فقهی مرتبط با بحث معاملات، قواعد فقهی همچون قاعده حرمت ربا در قرض، اصل صحت، نفی غرر، حرمت اكل مال به باطل، قصد، شرط، تبعیت نما از اصل و ..... و ارزیابی نقاط قوت و ضعف قراردادهای بانکی از حیث انطباق با قواعد فقهی، از مهم‌ترین سرفصل‌هایی است که در این دوره ارائه می‌شود.
این کارشناس مالی اسلامی خاطرنشان کرد:  بررسی و تحلیل متن نمونه‌ای از قراردادهای بانکی به صورت موردی و ماده به ماده،، قراردادهای بانکی شامل مشارکت مدنی بانک مرکزی، مضاربه، فروش اقساطی، مرابحه و جعاله و معرفی مهمترین شروط ضمن عقد قراردادهای بانکی و ارزیابی فقهی آن، دیگر سرفصل‌های مطالبی است که در این دوره آموزشی ارائه می‌شود.
عضو هیئت‌علمی پژوهشکده پولی و بانکی یادآور شد: مخاطبین اصلی این کارگاه آموزشی، مسئولین و معاونین بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و مسئولین اعطای تسهیلات  و همچنین دانشجویان كارشناسی رشته بانكداری اسلامی و اقتصاد اسلامی و حقوق خصوصی هستند.
قلیچ ادامه داد:‌ زمان برگزاری این دوره آموزشی یک روزه، شنبه ۱۰ مهرماه ۱۳۹۵ ، ساعت ۹ تا ۱۷ به مدت 8 ساعات است.
عضو هیئت‌علمی پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: این کارگاه آموزشی، در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی به نشانی میدان آرژانتین، ابتدای بزرگراه آفریقا، پلاک ۱۰برگزار می‌شود و  هزینه ثبت‌نام آن ۳٬۹۰۰٬۰۰۰ ریال، معادل سیصد و نود هزار تومان است.
قلیچ افزود: به کلیه شرکت‌کنندگانی که حداقل در ۸۰ درصد از مدت کلاس حضور داشته باشند «گواهی نامه حضور در دوره آموزشی» اعطا خواهد شد.
این کارشناس مالی اسلامی در پایان یادآور شد: علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت ws.mbri.ac.ir مراجعه فرموده و یا با شماره های ۹۷و۸۸۶۵۷۳۹۵ تماس حاصل نمایند.
captcha