کد خبر: 3533544
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۱

روز متفاوت یک خبرنگار قرآنی؛ دیدار با مهربان‌ترین‌های مسلمان، مسیحی، یهودی

گروه جامعه: رسیدن به قله‌های بلند انسانیت در همه ادیان آسمانی هدف دین‌داری است. هدفی که جمعی از خیران ایرانی به خوبی آن را درک و بدون پرسیدن دین افراد به آن عمل می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) «همه آدم‌های این سیاره خوب باشند و سلامت. می‌دانید این سیاره چند نفر آدم دارد و دارد می‌چرخد؟ .... همه خوب باشند» این حرف‌های پیرمرد 93 ساله ایرانی ارمنی بود که در خانه سلامندان گئورگ مقدس در خیابان شاپور زندگی می‌کند.

به مناسبت هفته ملی سالمندان، امروز سه‌شنبه ششم‌مهر ماه فرید براتی سده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان به همراه جمعی از خیران و مسئولان شهرداری تهران بازدیدی از «خانه سالمندان گئورگ مقدس» در خیابان شاپور تهران داشت.

این خانه سالمندان در محوطه کلیسایی 200 ساله گئورگ مقدس ایجاد شده و با حمایت‌های مالی بهزیستی و انجمن خیریه بانوان ارامنه تهران(که قدمتی 111 ساله دارد) اداره و از 15 نفر از سالمندان ارامنه که خانواده ندارند نگه‌داری می‌کنند.

براتی سده، بهزیستی

خیران مسلمان اینجا هم هستند

محیطی با صفا که داخل یک کلیسا قرار دارد اما کسی به راستی دین تو را نمی‌پرسد اینجا همه مهربان هستند و خیران مسیحی و مسلمان تمام تلاششان را می‌کنند که هدف دین‌داری یعنی رسیدن به قله‌های عظیم انسانیت محقق شود. خیران مسیحی نذر می‌کنند که علاوه بر کمک‌های مالی یک یا چند شب در این مرکز مانده و به سالمندان خدمت کنند و خیران مسلمان هم همان نذرهایی که برای سالمندان مسلمان ادا می‌کنند برای این مرکز هم انجام می‌دهند.

اینجا همه وحدانیت خدایشان را باور دارند و باور دارند که «محبت و خدمت به خلق» ثواب دنیا و آخرت دارد. آدم‌هایی که دنیایشان را کنار هم ساخته‌اند و با مهربانیشان یقیناً آخرت زیبایشان را هم کنار هم خواهند ساخت.

چند شاخه گل و هدیه‌ای مادی از سوی براتی سده برای سالمندان این مرکز و شنیدن نیازهایی که باید مرتفع شود و صحبت مسئولان و خیران این خانه سالمندان پایان بخش اولین بخش از بازدید رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان به مناسبت هفته سالمند بود.

سالمندان بهزیستی

بخش دوم این بازدید حضور در بیمارستان دکتر سپیر وابسته به مؤسسات خیریه کانون خیرخواه بود.

سیامک مره صدق، رئیس بیمارستان و موسسه خیریه سپیر در این دیدار با اشاره به اینکه این بیمارستان ابتدا یک درمانگاه کوچک بود اما با واگذاری خانه‌های مردم محله به درمانگاه و تجمیع 52 سند به یک بیمارستان بزرگ تبدیل شده است، گفت: این بیمارستان ضوابط خیریه بودن را رعایت می‌کند و به همین دلیل سالیانه بالغ بر چهار میلیارد تومان زیان مالی دارد که بخشی از آن را جامعه کلیمی‌ها تأمین می‌کند و بخش دیگر را دولت و سازمان‌هایی مانند سازمان بهزیستی، وزارت رفاه و بیمه سلامت؛ اما همچنان با مشکلات مالی مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه 95 درصد کارکنان این بیمارستان را مسلمانان تشکیل می‌دهند و کمتر از مراکز دیگر حقوق می‌گیرند و اینگونه در امور خیر بیمارستان مشارکت دارند، گفت: فعالیت‌های این بیمارستان نشان دهنده تعامل بین ادیان برای خدمت به مردم است.

مره‌صدق به فعالیت‌های این بیمارستان قبل از انقلاب و پس از آن نیز اشاره کرد و گفت: در زمان تظاهرات مردم، این بیمارستان در مرکز تظاهرات قرار داشت و پذیرای مجروحان بود. وقتی مجروحان فاجعه 17 شهریور را به این بیمارستان آوردند فرمانده نظامی برای دستگیری مجروحان به این بیمارستان آمد اما مدیر بیمارستان در مقابل نفربرها و تانک‌ها ایستاد و اجازه نداد وارد بیمارستان شوند و اعلام کرد اینها بیمار هستند و ما آنها را به شما تحویل نمی‌دهیم.

وی تصریح کرد: در طی جنگ تحمیلی نیز در خدمت مجروحان جنگ بودیم و هنوز هم این خدمت و درمان مجروحان ادامه دارد و هر کسی که علیه ظلم مبارزه کند ما آماده کمک به وی هستیم و حتی در زمان جنگ 33 روزه اسرائیل و فلسطین اعلام کردیم آماده درمان مجروحان فلسطینی این جنگ هستیم.

مره‌صدق در ادامه با تأکید بر اینکه بعد از انقلاب با رهنمودهای امام راحل و جانشین برحق ایشان مقام معظم رهبری همدلی و همراهی ادامه داشته است، گفت: امیدوارم مشکلات مالی این بیمارستان خیریه نیز با همکاری مردم، نظام و جامعه کلیمی رفع شود.

وی اعلام کرد: 85 درصد خدمات خیریه ارائه شده در این مرکز به مسلمانان ارائه می‌شود اما کسی اجازه ندارد از دین افراد بپرسد و فقط مسائل پزشکی و بیماری از افراد سؤال می‌شود.

رئیس بیمارستان و مؤسسه خیریه سپیر در پایان سخنانش اعلام آمادگی کرد که هر کودک کاری که از سوی شهرداری به این بیمارستان معرفی شود و هر سالمندی که از سوی بهزیستی معرفی شود به صورت رایگان مورد درمان قرار گیرد.

براتی‌ سده نیز با اشاره به حضور شش و نیم میلیون سالمند در جامعه که حدود یک میلیون و 800 هزار نفر تا دو میلیون نفر آنها هیچ‌گونه خدمات حماتی دریافت نمی‌کنند، گفت: فرهنگ تکریم سالمندان در همه ادیان مورد توجه قرار دارد.

وی اعلام کرد: در کشور تنها 16 تا 17 هزار نفر سالمند در مراکز شبانه‌روزی نگه‌داری می‌شوند اما تنهایی در جامعه در حال اوج گرفتن است.

براتی‌سده از اجرای طرح‌های حمایت جامع از بازنشستگان و مطرح کردن بیمه طولانی مدن سالمندان و نیز طرح پیشگیری از سالمند‌آزاری خبر داد.

بازدید از این بیمارستان و درخواست براتی‌سده برای تبدیل این مرکز به بیمارستان دوست‌دار سالمند آخرین بخش از این بازدید بود.

گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید!

captcha