کد خبر: 3533637
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۶

قرآن نیریزی؛ کتابت در عصر صفوی، اهدا توسط شاه قاجار به معلم

گروه ادب: این قرآن یکی از سه نسخه گرانبها، اصیل و ارزشمندی است که توسط نیریزی در سال 1126 هجری قمری در خاندان صفوی کتابت شده است. این نسخه در دوره‌های بعد در اختیار پادشاهان قاجار قرار گرفت و سپس احمدشاه قاجار به قدردانی از معلم خود آن اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عصر امروز، 6 مهرماه در مراسم رونمایی از قرآن نفیس به خط میرزا احمد نیریزی گفت: اهدای این قرآن فراتر از امر اهدا است. قرآن نور است و این نور همه دل‌ها را روشن می‌کند و این حرکت، نور را به یک ملت هدیه کرد و برای همیشه باقیات و صالحاتی به همراه این اهداکننده خواهد بود.
وی افزود: قلب سلیم و دلی بامعرفت ظرفیت بزرگی برای اهدا است و در فضایی که مادیات در آن حکم می‌کند، کمتر کسی به آن توجه می‌کند.مهمتر از این دو ترسیم تبار فرهنگی از منظر مطالعات فرهنگی است. همه در منازل خود به قرآن متوسل شده و از آن الهام می‌گیریم، اما وقتی از منبع وحی بهره‌مند می‌شویم و این قرآن بیانگر تبار فرهنگی و دینی در جامعه ایرانی است و در دربار پادشاهان نیز به جهت فخر، به قرآن توجه می‌کردند.
صالحی‌امیری ادامه داد: شاه، خان، فقیر، پیر، جوان و .. همه در دایره قرآن حرکت می‌کردند و این درس‌آموز است و بسیاری از پادشاهان صفویه و قاجار به قرآن متوسل می‌شدند و ما کجای کار هستیم.
وی تصریح کرد: این قرآن اهداشده در مخزن کتابخانه ملی نگهداری خواهد شد و از آن به درستی امانتداری خواهیم کرد و در معرض دید همگان قرار خواهیم داد و نصرالله توکلی اهداکننده قرآن صفوی با خدای خود معامله بزرگی کرد. 
در ادامه این مراسم نصرالله توکلی گفت: سال‌هاست که انزوا اختیار کرده  از همه فعالیت‌های اجتماعی دست برداشته‌ام اما به خاطر یکی از حرکت‌های فرهنگی نسخه‌ای از قرآن را که به خط میرزا احمد نیریزی است به کتابخانه ملی ایران اهدا می‌کنم.
وی در ادامه درباره تاریخچه این قرآن گفت: این قرآن یکی از سه نسخه گرانبها، اصیل و ارزشمندی است که توسط نیریزی در سال 1126 هجری قمری در خاندان صفوی کتابت شده است. این نسخه در دوره‌های بعد در اختیار پادشاهان قاجار قرار گرفت و سپس احمدشاه قاجار به قدردانی از معلم خود آن را به خلیل خلیل سلطان، جدی پدری همسرم اهدا کرد و سپس این قرآن دست به دست به پدر همسرم رسید و پس از آن در سال 1345 شمسی در اختیار خانواده من قرار گرفت و تاکنون از آن نگهداری کرده‌ایم.
captcha