به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) همایش مبلغین کاروان راهیان نور امروز پنج شنبه 8 مهرماه در سالن امام علی(ع) با حضور حجت الاسلام عبدالعلی گواهی، مسئول نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسول الله(ص)، حجت الاسلام محمود محمدی شاهرودی، مسئول بسیج طلاب و سردار عبدالرضا آزادی، معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
حجت الاسلام عبدالعلی گواهی، مسئول نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسول الله(ص) در این همایش به اهمیت کار تبلیغ در اردوها اشاره کرد و گفت: در اردوهای راهیان نور اگر به بحث تبلیغ دقت نشود تضمینی وجود ندارد که این اردوها هم دچار مشکل نشوند، گاهی در سفرها اتفاقاتی میافتد که این زیارتها را دچار مشکل میکند که قابل بیان نیستند.
وی ادامه داد: اعزام کارشناس نظامی، فرهنگی، حقوقی و غیره در مسائل مختلف باعث تخصصی شدن آن مسائل میشود اما متاسفانه کارشناس تبلیغ دینی در مدارس و سفرها چندان حضور ندارند و با حضور آنها موافقت نمیشود، برای تبلیغ در مدارس میتوانیم از حوزویان فارغ التحصیل استفاده کنیم.
تبلیغ غیر مستقیمگواهی به نوع تبلیغ در جامعه پرداخت و گفت: تبلیغ میتواند به صورت غیر مستقیمی باشد مثلا برای یک بوتیک میتوان از خانمهای محجبه استفاده کرد و یا در مناطق محروم خدمات پزشکی مجانی از سوی بسیجیان ارائه شود این نیز خود به نوعی تبلیغ به حساب میآید.
وی به شاخصهای تبلیغ اشاره کرد و افزود: تبلیغ باید براساس سنت پیامبر(ص) باشد تبلیغ جایگاه خاصی دارد که باید به این موارد توجه شود؛ عنصر زمان و مکان، ابزار تبلیغ، آداب تبلیغ، جایگاه روایات و تبلیغ، روشنگری در تبلیغ، مشخص کردن حق و باطل در مسائل شده در مسائل تبلیغ، حساب و سنجیده بودن تبلیغ، جایگاه بشارت و تشویق در آن و اینکه تبلیغ باید براساس حق و حقیقت باشد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام محمود محمدی شاهرودی، مسئول بسیج طلاب در رابطه با تبلیغ در اردوهای راهیان نور بیان کرد: از سال گذشته نگاه ما به بحث تبلیغ در اردوهای راهیان نور به شکل تخصصی بوده است و بخش خواهران، دانش آموزی و دانشجوی را تفکیک کرده و برای هر کدام مباحثی را برای مبلغین تعریف کردهایم.
جنگ در تاریخوی ادامه داد: در تاریخ همواره دو جبهه حق و باطل رو در روی هم قرار داشتهاند قرآن جبهه حق را وادی نور و فرمانده آن را از سوی خداوند میداند و جبهه باطل را وادی ظلمت و فرمانده آن را از طاغوتیان خوانده است. جنگ بین این دو جبهه تمامی نشدنی است و باطل هر روز لباس جدیدی بر تن میکند. قرآن هم شجره طیبه و هم شجره ملعونه خبیثه را معرفی میکند و میبینیم امروز ایران که نمادی از حق است و آمریکا که نماد باطل است رو در روی هم قرار گرفتهاند.
محمدی شاهرودی افزود: دشمن امروز به دنبال اختلاف افکنی و نفوذ در جامعه است. دو عامل به عنوان عوامل ایجاد وحدت در بین جوامع شیعه تعریف شده است یک جریان مرجعیت و دوم امام حسین(ع) دشمن میداند که نمیتواند جریان مرجعیت و امام حسین(ع) را از میان بردارد اما دریافت که میتواند روح عاشورا را از حماسه آن جدا کنند و همچنین میتواند مرجعیت جعلی بسازد.
اهمیت بالای جهاد فرهنگیوی در مورد جهاد فرهنگی در مقابل نفوذ دشمن تصریح کرد: مقام معظم رهبری در مورد اهمیت مقابله با نفوذ فرهنگی فرمودهاند من حاضرم جانم در راه جهاد فرهنگی اهدا کنم. امروز عالمان شیعه مرزبانان جامعه فرهنگی کشور هستند و در مقابل ورود شیطان به جامعه ایستادگی میکنند نفوذ در حقیقت تحمیل خواستههای دشمن بدون اجبار است و نفوذ جریانی خطرناکترین نوع آن است.
مسئول بسیج طلاب ادامه داد: راهبردهای مقابله با نفوذ عبارتند از بصیرت، دشمن شناسی، انقلابیگری و جهاد کبیره. از شاخصهای طلاب مرزبان انقلاب نیز میتوان به، شناخت مخالفان انقلابیگری و پاسخگو بودن به شبهات مردم مخصوصاً جوانان اشاره کرد.
در ادامه سردار عبدالرضا آزادی، معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین به اهداف برگزاری اردوهای راهیان نور اشاره و تصریح کرد: هدف اصلی اردوهای راهیان نور زیارت مشهد شهدا و انتقال ارزشهای دوران دفاع مقدس به جوانان و آیندگان است. باید دقت داشته باشیم که افرادی که امروز در اردوهای راهیان نور شرکت میکنند بیشتر از جوانان هستند، لذا باید روحیات و خواستههای جوانان را پیدا کنیم و این اتفاق با دوستی و خدمت به آنها رخ میدهد.
وی ادامه داد: جوانان و نوجوانان امروز جامعه که از سوی دشمن بهشدت مورد حمله قرار گرفتهاند، به دنبال الگو هستند. اگر قرار است مطلبی را به جوانان بیان کنیم بهتر است با نشان دادن الگو آن را مطرح کنیم این کار را مدتی است در بسیج انجام میدهیم و به دنبال الگوهای ناشناخته هستیم و تا کنون به مخزن عظیم و با ارزشی دست پیدا کردهایم.
الگوهای نمونهآزادی با بیان نمونهای از این مسئله افزود: در دهه هفتاد که برای تحقیق در مورد شهید فهمیده به محل زندگی آن شهید بزرگوار رفتیم متوجه شدیم که حقیقتاً طبق فرموده امام(ره) او رهبر جامعه بوده است، او در تمام عرصهها نمونه بوده، در مدرسه بسیار کوشا و در خانواده جایگاه ویژهای داشته زیرا برای خانواده ارزش قائل بوده است، او حتی قبل از اعزام به جبهه قرار بود نان برای خانواده بخرد و این کار را کرد و سپس به محل اعزام نیروها رفت.
وی در رابطه با اخلاقیات جوانان امروز و حضور آنها در اردوهای راهیان نور گفت: وقتی الگوی این چنینی را برای جوانان امروز مطرح کنیم آنها با این قهرمانان همزادپنداری میکنند و به سمت فرهنگ ایثار جذب میشوند، باید به جوانان اجازه فکر کردن و تأمل در مورد جبهه و جنگ بدهیم باید اجازه دهیم یافتههای خود را از این اردوها بیان کنند.
کاروان بدون روحمعاون فرهنگی، اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین، در پایان تصریح کرد: این سفر فرصت خوبی است تا جوانان دوران دفاع مقدس را درک کنند و ما نیز پای سخنان آنها بنشینیم، تمام شرافت مناطق جنگی به کسانی است که در آنجا بودند و از آنجا به آسمان پر کشیدهاند و تمام ارزش سفر راهیان نور به مبلغان و تلاش آنها بستگی دارد و کاروان بدون روحانی در حقیقت روح ندارد.