به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیاین همایش سوم مهرماه، در مركز بینالمللی علوم انسانی وابسته به یونسكو در شهر جبیل، برگزار شد.
در این همایش عباس هاشم، نماینده مجلس از جبیل، یوسف محمد عمرو، قاضی دادگاه جعفری در جبیل، احمد القیس، امام جماعت مسجد جبیل و حنا اسكندر، كشیش مسیحی و جمعی از پژوهشگران، دانشجویان و شهروندان مسلمان و مسیحی، حضور داشتند.
محمد مهدی شریعتمدار، رایزن فرهنگی كشورمان در بیروت طی سخنانی در این همایش، بر اهمیت و نقش گفتوگوی اسلامی ـ مسیحی در صلح و آرامش جوامع تأكید و به نقش امام رضا(ع) در پایهگذاری بنیانهای گفتوگوی سازنده و نتیجه بخش بین دو دین اسلام و مسیحیت اشاره كرد.
پس از آن، آدونیس عكره، مدیر مركز بینالمللی علوم انسانی، ضمن معرفی این مركز به اهداف آن در خصوص گسترش فرهنگ شهروندی و گفتوگوی بین فرهنگها و ادیان اشاره كرد و گفت: ما عربها به این موضوع كه قرآن كریم به زبان عربی نازل شده است، افتخار میكنیم.
در ادامه خضر نبها، دبیر همایش در سخنان خود گفت: اولین گفتوگوی مسیحی اسلامی در دوران پیامبر اكرم(ص) زمانی رخ داد كه آن حضرت در استقبال از گروهی از مسیحیان نجران، برای اكرام آنان دستور دادند فرش قرمز گسترانند كه این سیره همچنان امروز نیز در استقبال از میهمانان ادامه دارد.
در ادامه این مراسم، لوییس صلیبا، ضمن نقد و بررسی یكی از متون تاریخی درباره گفتوگوی امام رضا(ع) با رهبران ادیان گفت: در این روایتها، عناصر زیادی آمده است كه میتوان ضمن استفاده از آن، برای گفتوگوی سازنده از آنها بهره برد. از جمله این موارد، جو آزادی و توصیه به عدم تفتیش عقاید است كه باید امروز بدان پایبند بود.
جعفر مهاجر آخرین سخنران این مراسم بود كه مباحثی را در خصوص اشتراكات اسلام و مسیحیت عنوان كرد.
در بخش پایانی علاوه بر قرائت قصیدهای در مدح امام رضا توسط میشل كعدی، شاعر مسیحی لبنانی، نمایشگاهی از آثار هنری و جلوههایی از حرم مطهر امام رضا(ع) برپا شد.