به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند؛ زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست و این اتفاق مهم امروز به شکلهای مختلف از سوی رسانهها و گردهماییهای مردمی در حال اجراست. یکی از برنامههایی که به زنده نگه داشتن یاد شهدا میپردازد برنامه صبحگاهی رادیو قرآن با عنوان «والشمس» است که هر دوشنبه صبح با معرفی شهدای قرآنی به تعریف شخصیت آنها میپردازد.
رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج استان تهران، در گفتوگو با
ایکنا در مورد این برنامه بیان کرد: رادیو قرآن از اولین رسانههایی است که در برنامه صبحگاهی والشمس به معرفی شهدای قرآنی اقدام کرده است. این شبکه از همان ابتدا که هنوز ستاد شهدای قرآنی تشکیل و منسجم نشده بود به معرفی این شهدا میپرداخت.
وی ادامه داد: اکنون نیز به یاری خداوند با همکاری بین ستاد شهدای قرآنی و رادیو قرآن این کار ادامه پیدا کرد و در هر برنامه به زندگینامه یکی از شهدای قرآنی اشاره میشود و با خانوادهها، همرزمان و دوستان آنها گفتوگو صورت میگیرد و اگر فایل صوتی از این شهدا وجود داشته باشد در این برنامه پخش میشود. شهدای قرآنی شامل معلمان، حافظان، قاریان و فعالان قرآنی هستند.
قربانی با اشاره به وظیفه سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در پخش این برنامه افزود: سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ نیز در این برنامه سهم دارد و وظیفه این سازمان یافتن و معرفی شهدای قرآنی است و مواردی مانند اطلاعات زندگی، حضور در جبهه، شخصیت و خانواده شهدا را در اختیار این برنامه قرار میدهد تا همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند یاد و خاطره شهدا زنده بماند.
وی تصریح کرد: دقیقاً وظیفه سازمان ما تهیه اطلاعات در مورد شهداست و دبیرخانه جمعآوری اطلاعات شهدای قرآنی در اختیار ماست و رادیو قرآن نیز به این اطلاعات احتیاج دارد. در کنار این شهدا، رادیو قرآن از شهدای مدافع حرم و شهدای شاخصی که سالگرد شهادت آنها میشود نیز یاد میکند، اما اکثر همکاری ما و رادیو قرآن به ارائه اطلاعات شهدای قرآنی مربوط میشود.
همچنین مهدی صفری، کارشناس برنامه والشمس در گفتوگو با
ایکنا در مورد این برنامه بیان کرد: از سه سال پیش که این برنامه روی آنتن پخش رفته است به شهدای قرآنی و معرفی آنها اقدام کردهایم. این اولین باری بود که به شهدای قرآنی اشاره میشد و طرحهای دیگر مانند بازدید از شهدای قرآنی بعد از این برنامه شکل گرفت. این برنامه چند نکته مثبت داشت که سبب موفقیت آن شد. یکی از آنها همین نوآوری در معرفی شهدای قرآنی بود. هدف ما فرهنگسازی و ایجاد نشاط صبحگاهی برای مردم بود و با توجه به اینکه شاید این شکل برنامه برای صبح از نظر برنامههای رسانهای چندان مناسب نباشد، اما به یاری خداوند توانستیم به اهدافمان برسیم و فرهنگ قرآن و ایثار را در جامعه گسترش دهیم.
وی درباره شکلگیری برنامه والشمس گفت: سه سال پیش تصمیم گرفتیم تا در روزهای دوشنبه که متعلق به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است برنامهای با موضوع شهدا پخش کنیم و قرار بر این شد تا این برنامه تلفیقی با قرآن نیز داشته باشد، از این رو در این برنامه از معلمین، قاریان، حافظان و فعالان قرآنی یاد میشود. در این برنامه طی طول هفته به شهدا اشاره میشود، اما روزهای دوشنبه مخصوص شهدای قرآنی است و در این روز به شخصیت شهید در بین اطرافیان، خانواده و ارتباط وی با قرآن پرداخته میشود و در این رابطه با خانواده، دوستان و استادان قرآنی آن شهید گفتوگو میکنیم. در این مدت تلاوتها و صوتهای زیادی از این شهدا به دست آوردهایم.
مجری شبکه قرآن در مورد جمعآوری اطلاعات این شهدا اظهار کرد: اطلاعات به شکل منسجم در یک ستاد وجود ندارد و تا قبل از شروع این برنامه اطلاعات گردآوری نشده بود و کم کم ارگانها به جمعآوری این اطلاعات اقدام کردند و سوژههایی که به دست میآوردند را به ما نیز معرفی میکردند و در حال حاضر نیز اطلاعات به شکل جزئی از ستادهای مختلف و حتی مردم جمعآوری میشود. البته اکنون میتوان گفت با سازمان قرآن و عترت بسیج استان تهران حالت تبادل اطلاعات داریم و برخی اطلاعات را از آنها میگیریم.