به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهارمین دوسالانه همایش و جشنواره ارتقا کیفیت محصولات و فعالیتهای فرهنگی صبح امروز 12 مهرماه با حضور مجید کمالی، دبیر این همایش، مهدی ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصحاب رسانه در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران برگزار شد.
دبیر همایش ارتقا محصولات فرهنگی در این نشست با اشاره به اینکه در بهمن ماه سال ۱۳۸۷ و با تدبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر کیفیسازی تولیدات فرهنگی داخلی، کارگروه نظارت شورای فرهنگ عمومی دفتر معظمله شکل گرفت، گفت: بعد از این موضوع، همایش نخست دوسالانهای به دنبال آن برگزار شد که نتیجه آن تولید پیشنویس سند فرادستگاهی ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی بود که به وحدت رویه در تولید محصولات فرهنگی تاکید داشت.
وی افزود: بعد از این موضوع دبیرخانه دائم این همایش در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران، ایجاد شد. لذا ما در تلاش هستیم ارتباط مناسبی را میان دستگاههای تصمیمگیرنده در این زمینه ایجاد کنیم و برای همینمنظور در بین بیش از ۲۰ دستگاه مرتبط هماهنگی لازم را ایجاد کردیم.
کمالی از برگزاری چهارمین دوره این همایش گفت و ادامه داد: تشکیل کمیتههای علمی، جشنواره، نمایشگاه، هماهنگی و اطلاعرسانی برای برگزاری این همایش در اردیبهشت ماه سال آینده است. در این همایش سه بخش عمده برای اجرا خواهیم داشت که شامل همایش علمی و ارائه مقالات مرتبط با موضوع نمایشگاه ارائه محصولات و جشنواره محصولات خواهد بود.
در ادامه این نشست مهدی ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیر علمی این همایش با تاکید بر اهمیت جایگاه محصولات فرهنگی در کشور، گفت: در حوزه کالاهای صنعتی در کشور ما دارای یک نظام ویژه ارتقاء کیفیت هستیم که در دنیا نیز مثالهای متعددی دارد و طبق آن تلاش میشود تا کالایی که سلامت جسم و روح را تامین میکند به دست مخاطب برسد.
وی افزود: در این زمینه ایران طی سالهای اخیر توانسته سلامت جسمی و روحی را به نحوی تامین کند که نرخ رشد سرمایههای انسانی در کشور نسبت به سایر کشورهای جهان از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار شود.
ناظمی اردکانی ادامه داد: رسالت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فکر و فرهنگ تعریف شده است و به همین خاطر باید نظامی برای ارزیابی کیفی کالاهای فرهنگی نیز شکل گرفته و حاصل کارش در جامعه اعمال شود. همایش ما در این مسیر سعی کرده بر استمرار این موضوع تاکید کند کما اینکه در همایش اول گفتمانسازی پیرامون این مساله مد نظر بود.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نمیتوان در کشور انتظار داشت که مجموعهای بیرون از ساختار و نظام یک سازمان برای ارتقاء محصولاتش تصمیم گرفته و آن را ابلاغ کند، گفت: هر سازمان باید خود به فکر ارتقاء تولیداتش باشد.
وی افزود: همایش ارتقاء تولیدات و محصولات فرهنگی تلاش دارد تا شاخصهای استانداردسازی را به دست آورده و ارائه کند و برای نیل به این مساله ما در همایش چهارم روی موضوعات سینما، بازی رایانهای، اسباب بازی، پوشش اسلامی، معماری اسلامی-ایرانی و کتاب کودک متمرکز شدهایم و سعی میکنیم معیارهایی را برای استانداردسازی محصولات در این حوزه پدید آوریم.
به گزارش ایکنا در بخش دیگری از این نشست مجید ملکیتبار، قائم مقام معاون آموزش و پژوهش دانشگاه صدا و سیما با اشاره به برگزاری سومین جشنواره و نمایشگاه محصولات برتر فرهنگی در کشور، عنوان کرد: فراخوان شرکت در این نمایشگاه اواخر مهرماه منتشر خواهد شد.
وی افزود: برنامه ما این است که امسال جدای از دستگاهها و برنامهسازان، طراحان محصولات و ایدهپردازان نیز بتوانند در جشنواره شرکت کنند و آثار خود را در پنج بخش سینما؛ کتاب کودک، بازیهای رایانهای، اسباببازی و پوشش که تا پایان سال جاری تولید میشود، برای نمایش در نمایشگاه و معرفی در جشنواره به ما ارائه کنند.