کد خبر: 3535980
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱

تأمل روزانه در آیات قرآن؛ زمینه‌ساز فهم عمیق از دین

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: یکی از توصیه‌هایی که به افراد علاقمند به کسب معرفت دینی می‌کنم این است که با قرآن انس پیدا کرده و حدأقل روزی یک آیه از قرآن را خوانده و بر روی آن تأمل و تدبر کنند، آن وقت درخواهند یافت که چگونه به لحاظ فهم عمیق دینی رشد پیدا می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، حجت‌الاسلام حسین سوزنچی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)، عصر روز گذشته 14 مهرماه، در دیدار با معرفت‌جویان حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان ‌جنوبی گفت: اینکه کسانی علی‌رغم تحصیلات دانشگاهی قدم در مسیر حوزه و کسب معرفت دینی می‌گذارند، دو دلیل عمده دارد.

وی اظهار کرد: این گونه افراد براساس انتظاری که از خود دارند، تصور می‌کنند که اطلاعات دینی مورد نیاز را در اختیار ندارند و یا چون علمی را که در دانشگاه می‌آموزند را علم دینی‌نمی دانند، قدم در مسیر تحصیل دروس حوزه می‌گذارند.

سوزنچی بیان کرد: برخی از افراد که در مسیر کسب معرفت دینی قدم می‌گذارند، ممکن است دچار یک آسیب شوند که باید مراقب بود این اتفاق برایمان رخ ندهد.

سوزنچی افزود: یکی از توصیه‌هایی که به افراد علاقمند به کسب معرفت دینی می‌کنم این است که با قرآن انس پیدا کرده و حدأقل روزی یک آیه از قرآن را خوانده و بر روی آن تأمل و تدبر کنند، آن وقت درخواهند یافت که چگونه رشد پیدا می‌کنند.

وی گفت: قرآن کریم براساس قرائت حفص از عاصم در مصحف عثمانی۶۲۷۷ آیه دارد که اگر روزی حداقل در یک آیه از قرآن کریم بیندیشیم حداکثر یک ۱۷ سال و چهار ۱۷ روز به طول خواهد انجامید، که هر چند ممکن است در ابتدای امر مدت به نظر برسد ولی اغلب ما تاکنون یک یا دو ۱۷ سال از عمرمان سپری شده است و انشاءالله ۱۷ سال‌های دیگری از عمرمان سپری خواهد شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: مراجعه به تفسیر برای تطبیق صحت نظراتی که بعد از تأمل در آیات قرآن به ذهنمان می‌رسد بسیار مطلوب است، اما باید بدانیم که تفکر و تدبر در آیه غیر از تفسیر است، چرا که در حقیقت تفسیر نتیجه تدبر و تفکر مفسر است.

خواندن روزانه یک حدیث را در برنامه‌های روزانه خود داشته باشیم

سوزنچی بیان کرد: توصیه دیگر به کسانی که می‌خواهند فهم عمیق دینی پیدا کنند خواندن روزانه حدأقل یک حدیث است چرا اگر این موضوع را جزء برنامه روزانه خود داشته باشیم، درمی‌یابیم که بعد از مدتی چقدر سخنان کاربردی از معصومین(ع) که در زندگیمان نقش آفرین است را می‌دانیم.

وی در خصوص تولید علم دینی یادآور شد: کسی می‌تواند علم دینی تولید کند که علم روز را در رشته مد نظر مسلط باشد و از جنبه دیگر در علم دین نیز به حد اجتهاد نزدیک باشد.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۷
0
0
برای کسب معرفت دینی باید با قرآن انس بیشتری داشت
captcha