به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بخش مهمی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، به حوزه انرژی و مخصوصا نفت و گاز مربوط است و رهبر معظم انقلاب در بند چهارم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بر استفاده از ظرفیت اجرای هدفمندسازی یارانهها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخصهای عدالت اجتماعی تأکید کردهاند.
از جمله مواردی که رهبر معظم انقلاب تاکنون به آن اشاره جدی داشتهاند، توسعه صادرات و افزایش تولید ملی تقویت اقتصاد دانشبنیان، همکاری حوزه و دانشگاه در تحقق اقتصاد مقاومتی، مبارزه با فساد، الگوسازی در عرصه اقتصادی، درونگرا و بروننگر بودن اقتصاد مقاومتی و مسائلی از این قبیل است. در بند سوم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بر محور قراردادن رشد بهرهوری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابتپذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع در جغرافیای مزیتهای مناطق کشور، تأکید شده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بند سیزدهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بر ضرورت مقابله با ضربهپذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روشهای فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش، افزایش صادرات گاز، افزایش صادرات برق، افزایش صادرات پتروشیمی وافزایش صادرات فرآوردههای نفتی تأکید کردهاند.
همچنین در بند چهاردهم این سیاستهای بر لزوم افزایش ذخایر راهبردی نفت وگاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیتهای تولید نفت و گاز، بویژه در میادین مشترک و در بند پانزدهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع را مورد توجه قرار دادهاند.
برای بررسی بیشتر اهمیت این مسائل و همچنین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی، با احمد صفری، نماینده مجلس به گفتوگو نشستیم که وی، به اهمیت حمایت از صنایع داخلی از طریق ارائه تسهیلات مناسب به تولیدکنندگان، افزایش سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از فروش نفت و گاز، مبارزه با مفاسد اقتصادی و مسائلی از این قبیل در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.
لزوم حمایت از تولیدکننگان داخلیاحمد صفری، نماینده کرمانشاه و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
ایکنا در پاسخ به این پرسش که مهمترین اقداماتی که باید در زمینه انرژی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام داد چه مواردی هستند؟ اظهار کرد: مهمترین اقدامی که باید انجام داد بها دادن به تولید داخلی در راستای توسعه صادرات و کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی نیازمند امکاناتی هستند که فراهم کردن چنین شرایطی در راستای بهبود وضعیت تولید داخلی، اقدامی مثبت در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی و رشد اقتصادی است.
لزوم فرهنگسازی در راستای مصرف کالای داخلیصفری اظهار کرد: قطعا مصرف کالای تولید داخل، آثار مثبتی در رشد و توسعه اقتصادی و جلوگیری از هدر رفت منابع ملی دارد؛ بنابراین باید استفاده از کالای داخلی تبدیل به یک ارزش فرهنگی شود و تحقق این امر نیازمند برنامهریزی و اقدامات جدی مسئولان است.
نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری نیازمند نیازمند افزایش تولید داخلی و ثروت ملی است تا به عنوان یک الگو مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
لزوم افزایش سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتیعضو کمیسیون انرژی مجلس عنوان کرد: یکی از راهکارهایی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود دارد، افزایش سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز است و به نظرم این مسئله بسیار دارای اهمیت است و نقش مهمی در کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی دارد.
صفری خاطرنشان کرد: با چنین اقدامی، وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، پس از چند سال به کمترین میزان ممکن خواهد رسید و این امر گامی مهم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
اهمیت مبارزه با مفاسد اقتصادیوی با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت و سالمسازی اقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: مبارزه با مفاسد اقتصادی، یکی از مسائل مهمی است که دولت مشغول تلاش در این زمینه است و قطعا وجود فساد اقتصادی، مانعی بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: با توجه به اینکه در دولت قبل، سازمان مدیریت و برنامهریزی، حذف و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور جایگزین آن شد، یکی از اقدامات بسیار خوب دولت یازدهم، احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بود که این امر نقش مؤثری در جلوگیری از فساد اقتصادی و کاهش هزینههای اضافی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد داشت.
گفتوگو از اکبر ابراهیمی