کد خبر: 3537565
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵
خطیب جمعه تهران عنوان کرد:

نهضت سید‌الشهدا(ع)؛ مصداق شجره طیبه قرآنی/ دولت عربستان جنایتکار جنگی است

گروه سیاسی: حجت‎الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه‌ دوم نماز جمعه تهران تصریح کرد: نهضت سیدالشهدا(ع) از مصادیق شجره طیبه قرآنی است که همیشه میوه شیرین داده و از مصادیق میوه‌های این شجره طیبه، پیروزی انقلاب اسلامی است؛ سفارش مداوم حضرت امام خمینی(ره) هم به احیای محرم و صفر بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، خطیب جمعه این هفته تهران، امروز 23 مهر 95، در خطبه دوم نماز جمعه اظهار کرد: در ادامه آخرین خطبه سیدالشهدا(ع) این جمله است که دنیا جای خوشی و ماندن نیست و نوهای دنیا، زود کهنه و نعمت‌ها، زود تمام می‌شود. شما در این دنیا مهمان هستید و مسافرخانه را به اهلش وا می‌گذارید؛ بنابراین توشه بگیرید که باید این مسیر را با توشه به مقصد برسانید.
وی افزود: طبق یک نقل، امروز روز شهادت امام سجاد(ع) است که حدود 35 سال و آن هم در بحرانی‌ترین شرایط، امامت داشتند. هیچ دوره‌ای به سیاهی و خفقان این دوره نبوده است و به همین دلیل امام سجاد(ع) فرمودند: 20 نفر در مدینه نیستند که ما را دوست داشته باشند.
حجت‌الاسلام خاتمی ادامه داد: امامت ایشان با حادثه جانگداز عاشورا همراه بود. ایشان مدیریت بسیار بزرگی داشتند. شام در وقت ورود ایشان غرق عیش و عشرت بود اما مدیریت و رهبری ایشان به همراهی شیرزن قهرمان کربلا، حضرت زینب(س) نقشه‌ها را برگرداند.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: از برخی روایات در دانشنامه امام حسین(ع) نقل شده که نقشه این بود که بچه‌های حضرت فاطمه(س) را در شام اعدام کنند و آنچه ورق را عوض کرد خطبه حضرت زینب و حضرت سجاد(ع) بود و چنان ورق برگشت که یزید تمام جنایات را با به گردن ابن زیاد انداخت.
وی افزود: دو مطلب را آماده کرده‌ام که یکی در عرصه داخلی و یکی هم در عرصه خارجی است. در عرصه داخلی، زبان عاجز است از تشکر از شما عزاداران که چه معرکه و حماسه‌ای در عزاداری سالار شهیدان آفریدید و سراسر کشور یکپارچه عزادارخانه سیدالشهدا(ع) شده بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: تردید نکنید که این سیل عظیم عزاداری امام حسین(ع) نعمت خدا را به کشور سرازیر خواهد کرد. در محور داخلی، ده مطلب عنوان می‌کنم. اولین مطلب این است که نهضت سیدالشهدا(ع) پرچم پر افتخار اسلام است. اهل بیت(ع) پس از سیدالشهدا، سیاستی که حدود دو قرن هرگز تغییر ندادند در اهتزاز نگه داشتن این پرچم بود.
وی ادامه داد: سفارش به زیارت و مجلس گرفتن برای ابی عبدالله(ع) و سفارش برای گریه و سجده بر تربیت سیدالشهداء و همچنین سفارش به شعرا که هنر خود را خرج حسین(ع) کنید، همگی برای در اهتزاز نگه داشتن این پرچم بود و عزت ما هم در این است که هرساله این پرچم را در اهتزار نگه داریم.
خطیب جمعه تهران گفت: نکته دوم این است که نهضت سیدالشهدا(ع) از مصادیق شجره طیبه قرآنی است که همیشه میوه شیرین داده است و از مصادیق میوه‌های این شجره طیبه، پیروزی انقلاب اسلامی است. سفارش مداوم حضرت امام خمینی(ره) هم به احیای محرم و صفر بوده است.
حجت‌الاسلام خاتمی اظهار کرد: نکته سوم این است که این عزاداری‌ها نشان داد که اردوگاه دل مردم ما محبت حسین(ع) است. همه شما مشاهده کرده‌اید که گاهی برخی افراد غیر مذهبی هم برای امام حسین همانند ابر بهار گریه می‌کردند؛ بنابراین نهادهای فرهنگی این سرمایه را قدر بدانند.
وی ادامه داد: نکته چهارم این است که عزاداری‌ها نشان داد، حسین فاطمه از محورهای برجسته وحدت ملت ماست. در این عزاداری‌ها جناح بازی به کلی گم شد. در شهرهای مرزی و در مناطق سنی نشین همانند مهاباد و زاهدان، مردم برای امام حسین(ع) سینه می‌زدند و این امر نشان می‌دهد که محبت حسین در سویدای دل‌هاست و باید از این محور برای وحدت استفاده کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: مسئله پنجم این است که در این مدت، یک مورد جنایت ضد امنیتی نداشتیم. امنیت این کشور نعمتی ارزشمند است. در اجتماعات تاسوعا و عاشورا چنان به نظر می‌رسید که کسی در خانه نمانده است. این امنیت ستودنی است و در اینجا باید از نیروهای مخلص امنیتی تشکر کنیم.
حجت‌الاسلام خاتمی ادامه داد: نکته ششم این است که امسال به نوحه‌ها دقت می‌کردم و مشاهده کردم که اشعار، فاخر شده و روح استکبارستیزی دارد و در تمام مراسم‌ها‎، سخن از شهدای مدافع حرم بود. انشاءالله این روند همچنان در حال تکامل باشد.
وی با اشاره به اطعام عزادارن حسنی افزود: اطعام عزای سید هر ساله است اما امسال بی‌سابقه بود و از شب اول محرم، در اکثر مراسمها عزاداری اطعام وجود داشت و این امر نشانه دگردوستی است. امسال در برخی هیئت‌ها شعاری داشتند که «هر هیئت یک جهیزیه» و من اینگونه تصحیح می‌کنم که «هر هیئت حداقل یک جهیزیه» و انشاءالله در سال‌های بعد به «هر هیئت حداقل یک خانه برای محرومان» تبدیل شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نکته هشتم این است که امسال مردم متدین ما بسیار نگران برگزاری بازی ایران و کره در شب عاشورا بودند که مبادا حرمت‌شکنی شود اما محبت حسین(ع) کار خود را کرد و ورزشگاه به عزادارخانه سیدالشهدا تبدیل شد و من دعاگوی همه کسانی هستم که این صحنه را خلق کردند.
وی یادآور شد: یکی از روزنامه های سعودی نوشت: هواداران ایرانی، ورزشگاه را به مکانی مذهبی تبدیل کردند تا جایی که به جای تشویق تیم ملی، فریاد یا حسین سر دادند. آنان لباس سیاه پوشیده بودند و آئین دینی و مذهبی خود را در ورزشگاه به جای آوردند.
خطیب جمعه تهران اظهار کرد: البته از مسئولان ورزش انتظار داریم از چند سال قبل تدبیر کنند که این تقارن‌ها پیش نیاید. این اتفاق، میوه شیرین داد اما به این معنا نیست که بگوئیم چاره نداریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی با اشاره با حمله به عزاداران حسینی در برخی کشورها عنوان کرد: مسئله نهم این است که در عزاداری امسال هم یزیدیان عمق کینه خود را نشان دادند و داعشی‌ها در افغانستان، بمب منفجر کرده و در نیجریه به شیعیان حمله شد. همچنین در سوئد، کوکتل مولوتف به حسینیه انداختند. اینها از تبار یزیدیان هستند و سرنوشت آنها هم سرنوشت یزیدیان است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در عزاداری امسال رسانه ملی سنگ تمام گذاشت و نکته‌ای که باید ادامه دهند پخش عزاداری دیگر استان‌ها و شهرستان‌ها است؛ چراکه رسانه ملی فقط رسانه تهران و شهرهای بزرگ نیست.
وی در رابطه با مسائل خارجی نیز اظهار کرد: حمله عربستان به مجلس ختم در یمن، تیتر خبرهای دنیا بود و اولین مطلب این است که این جنایت بسیار فجیع بود. جنگنده‌ها چهار بار یک سالن را با بمب‌های 800 کیلیویی بمباران کردند و بیش از 400 نفر به شهادت رسیدند و بسیاری نقص عضو پیدا کردند.
وی اظهار کرد: این جنایت یزیدیان بود که حمام خون به راه انداختند و در این جنایت، دولت انگلیس و آمریکا در خط مقدم جنایت هستند. یک روز قبل از این حادثه، عربستان و انگلیس در پی مذاکره برای قرارداد 50 میلیاردی اسلحه بودند و بعد از حادثه تلویزیون دولتی انگلیس گفت 50 نفر کشته شدند که از شورشیان انصارالله بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش آمریکا در جنایات یمن گفت: آمریکا در این 18 ماه، پلی برای کمک‌رسانی به عربستان بوده است و پهپادهای آنان مدام به عربستان کمک می‌کند اما می‌گویند چک سفید امضاء به سعودی‌ها نداده‌ایم؛ در حالی‌که فرماندهی این جنگ به دست شما و انگیلیسی‌هاست.
وی افزود: سوم در این باره این است که در 18 ماه گذشته بیش از 10 هزار نفر به شهادت رسیده‌اند که بسیاری از آنان زن و کودک بوده‌اند. سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر کجا هستند؟ دبیرکل سابق سازمان ملل هم در حد زبانی این جنایات را محکوم و اظهار همدردی می‌کند اما هنگامی‌که قرار است عربستان در لیست کشورهای کودک‌کش قرار بگیرد با گرفتن پول، مخالفت خود را با این مسئله اعلام می‌کنند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به بی‌اعتباری سازمان ملل متحد عنوان کرد: سازمان ملل به سازمانی استکباری تبدیل شده است و پیشنهاد بنده این است که ملت‌ها در پی یک سازمان ملل واقعی باشند.
وی ادامه داد: آخرین نکته این است که عربستان تا چهار روز این جنایت را انکار می‌کرد و می‌گفت نیروهای غیرنظامی را بمباران نکرده‌ایم و اما بعد از چهار روز اظهار تأسف کردند. باید به این گرگ‌های خون‌خوار سعودی بگویم که دولت شما دولت جنایتکار جنگی است و اگر عدالت باشد، تمام این افرادی که در این جنایات نقش داشته‌اند باید محکوم به چند با اعدام می‌شدند.
حجت‌الاسلام خاتمی تأکید کرد: متأسفانه چنین دادگاهی در دنیا وجود ندارد ولی این جانیان بدتر از یزید و شمر باید بدانند دادگاه عدل خداوند در انتظار آنهاست و خون مظلوم در همین دنیا هم از آنان انتقام می‌گیرد و به امید روزی که همه رسانه‌ها بنویسند که آل‌سعود سرنگون شده و تبدیل به آل‌سقوط شده است.
خطیب جمعه تهران، همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته با دعوت همگان به تقوای الهی اظهار کرد: سالار شهیدان، ابی عبدالله الحسین(ع) در ساعات پایانی عمر خود این خطبه را برای مردم خواندند که برای خدا حریم نگه دارید و از فریب دنیا برحذر باشید.
وی ادامه داد: دنیا برای هیچگس ماندگار نیست. حتی برای خوبان خوبان هم ماندگار نیست. اگر قرار بود دنیا بماند، شایسته‌ترین افراد، انبیاء بودند ولی قرآن کریم به پیغمبر خطاب می‌کند إِنَّک مَیِّتٌ وَ إِنهُم مَّیِّتُونَ، یعنی شما و آنها می‌میرد.
وی اظهار کرد: دنیا جای رفتن است همه و حتی فرشتگان و حتی جناب عزرائیل هم می‌میرند و قبض روحش به دست خداست؛ بنابراین خود را برای رفتن آماده کنیم و حال که فرصت داریم توشه این راه را برگیریم، این توشه را با تقوا برداریم.
حجت‌الاسلام خاتمی در ادامه مباحث سخنرانی‌های قبلی خود عنوان کرد: قبلا حرف بنده این بود که چه چیزهایی با سبک زندگی دینی سازگار نیست. امروز بلاغت در سخن به بنده می‌گوید، سوژه‌ای جز سوژه سالار شهیدان ابی‌عبداله  الحسین(ع) را نداشته باشم.
وی ادامه داد: کشور به فضل خدا عطر جانفزای سرور شهیدان، اباعبدالله الحسین را دارد. همین بحث را با الهام از سیدالشهدا پی می‌گیرم. سیدالشهدا(ع) یک سخن در این‎باره در صبح عاشورا و یک سخن در عصر عاشورا دارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: هر دو سخن درباره نبایدها در عرصه زندگی اجماعی است. روای سخن صبح می‌گوید، صبح عاشورا، حضرت سیدالشهدا به من ماموریت داد که برو و این را اعلام کن کسی حق ندارد که دین حق الناس بر عهده وی باشد و اینجا بماند. این اردوگاه، اردوگاه پاک است و چنین افرادی حق ماندن در این جا را ندارند.
وی اظهار کرد:  کسی که مدیون بمیرد و تدبیر و برنامه‌ای برای ادای دِینش هم نداشته باشد، جهنمی است. معنای حق‌الناس این است که عزادار سید‌الشهدا و دیندار باید به حق‌الناس توجه داشته باشد. این حق‌الناس در عرصه اجتماعی سیاسی، فرهنگی و مالی است.
خطیب جمعه تهران تأکید کرد: حق مالی، یک نوع است. آبرو هم حق الناس است. جوانی که در عرصه مجازی فعال است و هر حرفی را در عرصه مجازی منتشر کرده و آبروی دیگران را می‌برد، حق الناس را زیر پا گذاشته و باید در قیامت پاسخگو باشد.
وی با اشاره به حق‌الناس در عرصه اجتماعی گفت: در عرصه اجتماعی حق الناس وجود دارد. افرادی که در آپارتمان زندگی می‌کنند باید حق همسایه را رعایت کنند. در عرصه سیاسی، رأی مردم حق‌الناس است و یک رأی نباید جابه جا شود. خروجی رأی مردم هم حق‌الناس است.
خطیب جمعه تهران با اشاره به اهمیت حمایت از مظلوم در سیره معصومین(ع) اظهار کرد: نباید حق الناس را جناحی و باندی تفسیر کرد. سیدالشهدا(ع) فرمود: کسانی‎که حق‌الناس بر گردن دارند شایستگی ماندن در لشکر من را ندارند. امام باقر(ع) می‌فرماید که پدر شهیدم، امام سجاد در آخرین لحظات عمر خود، مرا در آغوش گرفت و فرمود پسرم می‌خواهم وصیتی داشته باشم که سیدالشهدا در آخرین لحظات به من سفارش کرد که سفارش پایانی عمر حضرت علی(ع) هم این بوده است که ای فرزندم، ظلم سرنوشت آدم را تباه می‌کند.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) فرمود: آه مظلوم از بُن سخره جوانه می‌کشد و بر تن بیدادگرها تازیانه می‌زند. آه مظلوم، انسان را سرنگون می‌کند. رئیس یا مدیرکلی که به زیرمجموعه ظلم کند، دیری نمی‌پاید که سرنگون می‌شود و این اثر طبیعی ظلم است.
عضو مجلس خبرگان رهبریف ظلم بر بی پناهان را ظلمی بزرگ دانست و اظهار کرد: بخصوص ظلم بر بی پناهان بسیار ظلم بزرگی است و اگر شوهر در محیط خانه به زن یا زن به شوهر ظلم کند یا در عرصه اجرایی، ارباب رجوعی پول و پناه و پارتی وتوصیه نداشته باشد و به وی رسیدگی نشود، این امر مصداق ظلم است.
وی افزود: عصر عاشورا، مظلوم بی‌پناه، حسین عزیز بود که دید همه عزیزان به خون غلتیدند که فرمود هَل مِن ناصر یَنصُرنی. در میدان جنگ، کشتن نرخ رایج است اما در جنگ تن به تن هر چیز قاعده دارد. اگر کشتید چرا لب تشنه کشتید و چرا خیمه‌ها را به آتش کشیدید و بچه‌های سه ساله چه گناهی داشتند؟ و چرا اسب بر بدن فرزند رسول خدا تاختید؟
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی در پایان گفت: منظور از مظلوم بی‌پناه همین است. در همین روز، بنی اسد آمدند و بدن‌ها را شناسایی کردند تا به بدنی رسیدند که قطعه قطعه است. متحیر شدند تا اینکه سواری از دور رسید این بدن بابای عزیزم حسین(ع) است.
captcha