کد خبر: 3537950
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۴
توجه به ظرفیت‌ غنی عاشورا برای تولید آثار نمایشی/3

ضرورت اختصاص درصدی از بودجه‌ نهادهای فرهنگی به تولید تئاتر عاشورایی

گروه هنر: مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: هرچند که فرهنگسازی به جهت جلب مشارکت مردمی برای تولید نمایش فاخر دینی و عاشورایی، راهکاری مناسب در این زمینه است اما بهتر است درصدی از ردیف بودجه‌ای را که سایر نهادهای فرهنگی در اختیار دارند نیز برای این امر در نظر گرفته شود.

کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در سال جاری با کمبود منابع مالی روبروست، گفت: طبیعی است که این مرکز باید با سرمایه اندکی که در اختیار دارد بخشی از کارهای عمده‌ای که توقع برگزاری آنها از سوی فعالان این هنر می‌رود را در اولویت اجرا قرار دهد.

وی گفت: به دلایل بروز مشکلات از جمله کمبود منابع اعتباری، با وجود ظرفیت خوبی که برخی ویژه‌برنامه‌های نمایشی در سال‌های قبل و در ایام محرم و صفر ایجاد کرده بودند، از برگزاری آنها فعلاً صرفنظر کرده‌ایم همچون برنامه اجراخوانی «سوگنامه‌ها و سوگچامه‌ها» که به مرور ادبیات نمایشی محرم و عاشورایی اختصاص داشت.

زارعی تصریح کرد: با این وجود فعالیت مؤثر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از تب و تاب نیفتاد و براساس رسالت ذاتی که این مرکز برای پرداختن به موضوعات دینی و ارزشی در خود احساس می‌کند، تولید چند نمایش عاشورایی را در دستور کار قرار دادیم که در طول ماه محرم و صفر به اجرا درخواهند آمد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه گفت: علاوه بر این، به اجرای نمایش‌های دانشجویی با موضوع عاشورا و فرهنگ حسینی نیز توجه کرده‌ایم و «تماشاخانه ماه» را به این امر اختصاص دادیم که تا پایان ماه صفر، 7 نمایش هر کدام به مدت یک هفته به روی صحنه خواهند رفت.

این بازیگر و کارگردان تئاتر افزود: با این وجود نباید از یک حقیقت تلخ چشم‌پوشی کرد و آن اینکه در سال‌های اخیر به دلایلی از جمله کمبود بودجه فرهنگی، تولید آثار فاخر نمایشی با موضوعات دینی و ارزشی و به ویژه عاشورا به حداقل خود رسیده است که بخشی از آن را می‌توان به واسطه عدم مشارکت مردم علاقه‌مند به هنرهای نمایشی به منظور سرمایه‌گذاری در جهت تولید این آثار قلمداد کرد.

وی تأکید کرد: هر ساله در ایام محرم و صفر شاهد هستیم که قشری از مردم و به ویژه بازاریان و متمولین، نذورات خود را در قالب وجه نقد و ... برای تأمین ارزاق هیئات و پخت غذای نذری اختصاص می‌دهند اما اگر از آنها خواسته شود که درصدی از آن را برای تولید یک اثر نمایشی و آئینی در نظر بگیرند چندان رغبتی به این موضوع نشان نمی‌دهند؛ به نظر من باید این موضوع فرهنگسازی شود و مردم مجاب شوند تا در این زمینه نیز مشارکت جدی داشته باشند.

زارعی در پایان گفت: از سوی دیگر اگر درصد کمی از ردیف بودجه‌های فرهنگی که در اختیار بسیاری از نهادهای فرهنگی و هنری قرار دارد و محل خرج کرد آنها چندان شفاف و روشن نیست به این امر یعنی تولید و اجرای نمایش دینی و عاشورایی اختصاص پیدا کند چه بسا در روند ساماندهی تولیدات نمایشی دینی و آئینی همین منابع اعتباری مکفی باشد و دیگر نیاز به اجرای نمایش نذری نباشد.

امیرسجاد دبیریان   

captcha