کد خبر: 3538413
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۸

تشریح «توشه راه» طرح تربیت حافظان شمال غرب تهران

گروه فعالیت‌های قرآنی: توشه راه طرح تربیت حافظان شمال غرب تهران از سوی معاون اوقاف و امور خیریه این منطقه تشریح شد.

بهمن پزشکی، معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال غرب تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با برنامه توشه راه که همزمان با طرح تربیت حافظان قرآن کریم شمال غرب تهران اجرا می‌شود، اظهار کرد: طی اجرای این طرح، هر هفته یک موضوع قرآنی در سرفصل اجرایی برنامه مربیان طرح تربیت حافظان قرار دارد.

معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال غرب تهران در ادامه تصریح کرد: در این برنامه، قرآن‌آموزان علاوه بر حفظ قرآن کریم همراه با مفاهیم و نقاشی، با آیات موضوعی قرآن کریم نیز آشنا خواهند شد.

پزشکی در ادامه سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: توشه راه به‌عنوان یک پیام قرآنی برای قرآن‌آموزان تحت پوشش مطرح می‌شود که ان‌شاءالله بتوانیم با گره خوردن به قرآن و اهل بیت(ع) و سیره عملی این بزرگان در تبیین و اعتلای فرهنگ قرآنی و حرکت در مسیر زندگی ایرانی ـ اسلامی که از مصادیق بارز انس با قرآن است،‌ گام برداریم.

وی در ادامه با اشاره به موضوع این هفته توشه راه طرح تربیت حافظان شمال غرب تهران در رابطه با آفرینش و خلقت انسان توسط خداوند متعال، تصریح کرد: آیا می‌دانید که اولین انسان چگونه آفریده شد؟ خداوند متعال در قرآن ماجرای خلقت اولین انسان یعنپی حضرت آدم(ع) را این گونه حکایت کرده است که هنگامی که خداوند خواست آدم(ع) را بیافریند، «به فرشتگانش گفت که من قصد دارم موجودی را بیافرینم که جانشینم بر روی زمین باشد. فرشتگان از خداوند پرسیدند که چرا می‌خواهی موجودی را خلق کنی که بر روی زمین قتل و خونریزی انجام می‌دهد و دستورهای تو را نادیده می‌گیرد؟، خداوند در پاسخ فرمود من از خلقت انسان و جانشینی او بر روی زمین، هدفی دارم که شما آن را نمی‌دانید. سپس، خداوند به فرشتگان دستور داد تا برای آدم سجده کنند و به مقام او به‌عنوان جانشین خدا بر روی زمین اعتراف کنند».

معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال غرب تهران در ادامه با اشاره به اینکه انسان، جانشین خداست به آیه‌ای از سوره مبارکه بقره اشاره کرد و گفت: «وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ»،‌ «آن زمان را به یاد بیاورید که پروردگارت به فرشتگان گفت من جانشین در زمین قرار می‌دهم گفتند آیا موجودی را در زمین قرار می‌دهی که در آن فساد و خونریزی کند؛ در حالیکه ما همواره تو را ستایش کرده و منزه می‌دانیم(پروردگار) فرمود چیزهایی می‌دانم که شما نمی‌دانید». (بقره 30)

پزشکی در ادامه افزود: از این آیه به خوبی فهمیده می‌شود که همه ما چه جایگاه بلندی در این جهان داریم. آری! بهترین لقب برای ما همین است یعنی جانشین خدا در زمین. البته ممکن است این سؤال پیش آید که مگر می‌شود خدا جانشین داشته باشد؟ او که نیاز به جانشین ندارد و خودش همیشه هست. باید اذعان کرد که جانشینی خدا به این معنا نیست که خدا نباشد و انسان کارهای او را انجام دهد؛ بلکه جانشین خدا کسی است که در میان موجودات جهان بیش از همه خود را به خدا نزدیک کرده و همچون پروردگارش صفات نیکو دارد. پس اگر انسانی به خدا ایمان داشته و اخلاق پسندیده نیز داشته باشد، خداوند او را بر سایر آفریده‌ها برتری داده و همه چیز حتی فرشتگان را به فرمان او در‌می‌آورد.

معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه منطقه شمال غرب تهران در پایان سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: طی برگزاری هر هفته از طرح تربیت حافظان قرآن کریم یک موضوع مانند موضوع اشاره شده در دستور کار مربیان قرار می‌گیرد که ان‌شاء‌الله این برنامه تا پایان اجرای طرح ادامه خواهد داشت.

captcha