کد خبر: 3538741
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴
آصفری عنوان کرد:

رفتار متناقض آمریکایی‌ها در جریان عملیات آزادسازی موصل

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه دولت اوباما برای اینکه کارنامه موفقی از خود در مبارزه با تروریسم نشان دهد خواهان موفقیت عملیات آزادسازی موصل است، گفت: اما از سوی دیگر آمریکایی‌ها به دنبال از بین رفتن صد در صدی داعش نیستند لذا در کنار سعودی‌ها برای انتقال آنها از موصل به شرق سوریه تلاش می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عملیات آزادسازی موصل با وجود مخالفت‌های آمریکا، عربستان و ترکیه آغاز شد و خبرهای رسیده از صحنه میدانی جنگ حکایت از پیشروی ارتش و نیروهای مردمی و آزادسازی چند روستا و منطقه دارد. آمریکا و عربستان از پیش از آغاز عملیات با جنجال‌آفرینی ابتدا بر عدم حضور «الحشد الشعبی» (نیروهای مردمی) در این علمیات تأکید کردند و از سوی دیگر در پی انتقال تروریست‌های داعش از موصل به شرق سوریه بودند. به نظر می‌رسد تلاش آنها در انجام این کار را باید در جهت حفظ گروه‌های تروریستی و به ویژه دائمی ساختن حضور آنها در سوریه و تبدیل سوریه به یک افغانستان جدید دانست و همچنین طولانی کردن زمان عملیات آزادسازی موصل دانست.

از سوی دیگر ترکیه نیز در اقدامی خارج از عرف و قوانین بین‌المللی در چنین شرایطی با نقض تمامیت ارضی عراق وارد خاک این کشور شده است و با وجود اعتراضات دولت مرکزی، حاضر به بازگشت نیست و در اظهاراتی خصمانه و گستاخانه این مسئله را بی‌ارتباط به دولت عراق می‌خواند و اصرار بر مداخله و حضور در عملیات آزادسازی دارد تا بتواند همچنان حوزه نفوذ خود در عراق را حفظ کند.

نگرانی حامیان دیروز داعش از عملیات آزادسازی موصل

محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره اهمیت عملیات آزادسازی موصل و دلایل سنگ‌اندازی آمریکا، عربستان و ترکیه در روند عملیات گفت: امروز کسانی به عملیات آزادسازی موصل اعتراض دارند که از تأمین‌کنندگان نیروهای داعش در منطقه هستند. بیش از 2500 نفر از نیروهای داعش که در موصل هستند در ترکیه آموزش دیده‌اند و تعداد دیگری از آنها از کشورهای عرب منطقه هستند.

وی ادامه داد: بر همین اساس این دولت‌ها به دلیل وحشتی که از بازگشت این تروریست‌ها به کشور خود و ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی دارند به دنبال حفظ و انتقال داعش به سوریه می‌باشند. این همان پیش‌بینی جمهوری اسلامی از حدود 6 سال بود که اگر جلوی داعش گرفته نشود آتش این فتنه دامن همین کشورهایی که تجهیزکننده نیرو و سلاح داعش هستند را خواهند گرفت و این پیش بینی امروز به وقوع پیوسته است.

آصفری اظهار کرد: لذا این کشورها از این نگران هستند که اگر داعش مجبور به خروج از موصل شود طبیعتا در کشورهای خودشان حضور پیدا می‌کند و از همین رو سعی می‌کنند عملیات آزادسازی موصل با موفقیت به پایان نرسد.

محمد حسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه باید امروز تکلیف داعش در موصل مشخص شود تا این دمل چرکین از بین رفته و از سرایت آن به سایر کشورهای منطقه جلوگیری شود، گفت: به نظر می‌رسد عملیات آزادسازی موصل با موفقیت به اتمام خواهد رسید. مجموع نیروهای داعش در موصل کمتر از 15هزار نفر است که بیشتر آنها نیز بعثی هستند و بخش دیگر از کشورهای منطقه و برخی کشورهای غربی هستند که نمی‌توانند موصل را حفظ کنند.

وی یادآور شد: همچنین نارضایتی مردم موصل از اقدامات وحشیانه داعشی‌ها امکان موفقیت آنها برای مقاومت و باقی ماندن در موصل را به صفر رسانده است.

رفتار متناقض آمریکایی‌ها در مقابل داعش؛ آزادسازی موصل در کنار انتقال تروریست‌ها به سوریه

آصفری درباره اهداف آمریکا و برخی کشورهای منطقه برای انتقال اعضای داعش به شرق سوریه گفت: انتقال اعضای داعش به سوریه، یک توطئه آمریکایی با هدف تداوم بی‌ثباتی در منطقه و حفظ تروریست‌ها برای روز مبادا و موعد مقرر است که باید به این مسئله توجه کرد.

وی تأکید کرد: اما از طرف دیگر دولت آمریکا برای پیروزی در انتخابات آتی هیچ چاره‌ای جز آزادسازی موصل ندارد لذا آمریکایی‌ها با این نیت تلاش دارند که موصل آزاد شود و حضور مؤثری در این عملیات داشته باشند تا بتوانند کارنامه موفقی از خود در مبارزه با تروریسم در مقابل رقیب جمهوریخواه نشان دهند.

این نماینده سابق مجلس عنوان کرد: اما از طرف دیگر آمریکایی‌ها به دنبال از بین رفتن صد در صدی داعش نیز نیستند تا آنها را برای عملیات‌های بعدی آنها را نگه دارند. لذا هدف از این انتقال به سوریه و به ویژه حلب، نگه داشتن این مناطق در اختیار داعش است تا از سویی نیز بتوانند سرپل لجستیکی کمک به حزب‌الله لبنان با تهدید و مشکل مواجه کنند.

حضور «حشد الشعبی» از فرسایشی شدن جنگ موصل جلوگیری می‌کند
 
آصفری درباره دلایل مخالفت سعودی‌ها و آمریکایی‌ها با حضور «حشد الشعبی» یا همان نیروهای مردمی در عملیات آزادسازی موصل گفت: حشد الشعبی نیروی مردمی و ایثارگری است که از بدنه خود مردم عراق شکل گرفته و اعتقاد به حفظ و صیانت از تمامیت ارضی و دولت عراق دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به اهداف داعشی‌ها در از بین بردن و تخریب اماکن مقدس و متبرکه و ورود اعتقادی نیروهای مردمی در جنگ با جریان تکفیری لذا آمریکا و عربستان نگران حضور آنها در این جنگ و تکرار موفقیت عملیات فلوجه این بار در موصل هستند.

آصفری در پایان ابراز کرد: در واقع تلاش برای عدم حضور حشد الشعبی در عملیات آزادسازی موصل از سوی آمریکا و عربستان ریشه در کارآمدی این نیروها در پیروزی سریع‌تر بر داعش است در حالی که آمریکایی‌ها و سعودی‌ها به دنبال فرسایشی کردن عملیات موصل و داشتن فرصت بیشتر برای انتقال داعشی‌ها به سوریه هستند.    

مهدی مخبری
captcha